Niemand kan mij tegenhouden!

Ga naar alle opleidingen
Zahrà Pye
Marketing & event manager

Je weet niet dat je ze kent maar dat doe je wel.  Je ontmoet ze op straathoeken en kruispunten, op gevels en op spandoeken: het zilveren meisje met de vlecht op de uithangborden van SYNTRA Verzilver je talent. Haar talenten verzilveren, dat doet Zahrà Pye.  ‘Als je iets echt wil, dan lukt dat! Geloof me!’

Ga naar alle opleidingen
Zhara Pye

Wervelwind in het organiseren van events!

Van kinds af organiseerde ik mijn eigen sleepover party. Ik had alles op voorhand uitgestippeld: het programma, de film, en het eten. Ik vind het fijn om te organiseren en dingen bij elkaar te puzzelen tot de perfecte planning. Ook in mijn huidige baan bij de Corda Campus als ik de planning voor de vergaderzalen opstel. Als een klant vraagt om een zaal te boeken tot vier uur, dan regel ik het zo dat ik de zaal opnieuw ter beschikking kan stellen om vijf uur voor een volgende klant.  Met een uurtje speling kan ik wonderen doen.   Ik presteer goed onder druk. En ik heb een brede interesse. Op mijn 19de  verjaardag wou ik een groot tuinfeest. Ik organiseerde een springkasteel, kocht een BBQ , bestelde bier en wijn, zette stoelen en tafels in de tuin en nodigde mijn hele vriendenkring uit. Ik stopte brieven bij de buren in de bus om hen te waarschuwen voor een kleine fiësta en misschien zou dat wat geluidsoverlast kunnen veroorzaken. Het was een superfeest.

Een spons in praktijkgericht leren

Mijn eerste traject bij SYNTRA was de avondopleiding kapper in 3 cursusjaren. Toen volgde ik overdag communicatiemanagement in PXL. Maar hogeschool is echt niets voor mij. Ik ben naar SYNTRA overgestapt omdat SYNTRA praktijkgericht is. Ik zit zo in elkaar dat ik al doende leer. Dan slorp ik kennis op als een spons.

Doelgericht een jaarplanning opstellen

Tegelijkertijd vond ik bij SYNTRA de voltijdse dagopleiding marketing & event manager. Dat jaar heb ik beslist om geen studentenjobs aan te nemen. Ik heb dat ook eerst met mijn ouders besproken. Voor deze opleiding wou ik all-in gaan . Ik had een doel. Ik wist ook dat aan de opleiding een stage gekoppeld was. Ik wist ook precies waar ik die stage wou gaan doen: bij BMW van Osch. Zij organiseren echte spektakels: Golf Cup, Summer Fever en BMW at the Movies.  In oktober had ik mijn stageplek al geregeld. Ondertussen volgde ik ook de avondopleiding Kunstnagelstylist. Dat kan ik er ook wel bijplakken, dacht ik, want ik heb zoveel energie. Eigenlijk deed ik drie opleidingen tegelijkertijd. Ik reed van de ene SYNTRA campus naar de andere SYNTRA campus.

Succes is knallen!

In de opleiding heb ik ook gevonden wat ik echt wil: knallen! Ervoor gaan!
Dat is hard werken en dat vraagt efficiëntie, maar dat hoort erbij. Je studies, je examens, je eindwerken, je stage… We zaten met 30 cursisten in ons jaar. En ik kan je verzekeren dat de opleiding doorzettingsvermogen vereist. Ik heb veel steun gehad van Arno Hermans, mijn docent en stagebegeleider.  Die zag mijn inzet en gedrevenheid en was ook echt betrokken bij de cursisten. Ik dank mijn stageplaats aan hem want hij kende er een contactpersoon. Ik ben er onmiddellijk op afgevlogen. Ik kon altijd bij mijnheer Hermans terecht, ook nu nog als ik met een vraag zit. Ik heb het meest geleerd tijdens mijn stage. Theorie en praktijk zijn twee verschillende dingen. Ik ben zelf niet zo sociaal. Maar dat moet je in de eventsector wel zijn. Ik leerde solliciteren voor mijn stageplaats, ik ging op stagegesprek. Ik ben zelfzeker geworden en gegroeid dankzij mijn opleiding én de stage. Ik belde niet graag, maar je moet dat doen. Iedereen kan bellen, dus begin je eraan. Het is zoals met jouw rijbewijs halen: iedereen kan dat. Waarom jij dan niet? In de praktijk leer je ook naar klanten stappen en hen aanspreken. Je krijgt er ook een boost van als je klanten tevreden stelt en je geapprecieerd wordt.

Need for speed

Het toeval wil dat ik op mi9jn eerste werkplek bij Atelier V evenementen mocht organiseren voor BMW van Osch: de Summer Fever en de lancering van het nieuwe BMW-model. Die lancering gebeurde op drie vestigingen tegelijkertijd. Mijn baas deed het evenement in Hasselt, een collega was in Halen en ik was in Tienen. We hadden een WhatsApp groep opgericht: welkomst op dat uur, op dit tijdstip de hapjes opdienen, om zo laat de lancering van de nieuwe auto. De timing was perfect. Bij mijn terugkomst kreeg ik een high five van mijn baas. Mijn stageplek voelde aan alsof ik elke dag ‘thuis’ kwam. Er hing en goeie vibe en iedereen werkte oplossingsgericht samen.

Koffiekoeken voor 600 mensen, alsjeblief!

Na mijn opleiding marketing & event kon ik aan de slag bij Atelier V als personeelsverantwoordelijke en assistente van de eventmanager. Atelier V is dé specialist in eventcatering. Beslist geen negen-tot-vijfbaan. Tijdens de maandagochtendmeeting kregen ik en mijn collega’s een lijst met alle evenementen die we die week moesten organiseren. Administratie en documenten invullen, logistiek organiseren, personeel aanwerven… . Het organiseren van recepties voor 60 tot 80 mensen vond ik de leukste uitdaging.  Je bent continue bezig : de vrachtwagen volstouwen, het evenement opbouwen, na afloop weer alles afbreken en in de vrachtwagen proppen. Kledij voor het personeel voorzien waarvan de kleuren moeten kloppen, alles moet perfect zijn. 

Ik heb ook leren met de vrachtwagen rijden. Dat is niet echt rijden zoals in jouw eigen auto. Je hebt spieren nodig om dat stuur te draaien en ik moest fiks op de rem duwen want ik reed met de oudste vrachtwagen uit het wagenpark. Dat vond ik in het begin best spannend, maar uiteindelijk werd ook dat routine.

Mijn meest succesvolle prestatie was een ontbijt organiseren voor 600 genodigden in de Ethias Arena. Tegelijk hadden we ook nog eens diverse evenementen op het Circuit Zolder op onze lijst. Ik had 2 meisjes als personeel voor dat ontbijt. Ik had alles tot in de perfectie georganiseerd. Ik had enorm veel koffiekoeken die ik op drie buffetten had uitgestald. Backstage was er niets meer. Ik had ook de koffie- en theekannen op de buffetten gezet zodat ik me daarmee niet druk om moest maken. Je kan onmogelijk bijvullen, afruimen en tegelijk de aanwezige gasten helpen. Daar heb je geen tijd voor. Ik kon me dus focussen op het personeel en het bijvullen van de koffie- en theekannen op de toonbanken.

Ik ben een stalker … af en toe

Ik heb weinig geduld. Ik kan niet tegen wachten. Als er iets te regelen viel, dan deed ik dat altijd onmiddellijk. Wanneer ik iets nodig had, zei ik altijd: gisteren. Ik stalk ook. Ik krijg wat ik wil en hoe ik het wil. Drie uur voor de start van een evenement moest ik naar de IKEA. Je bent daar niet op een twee drie buiten. Dus loop ik naar binnen, spreek een medewerkster aan en zeg: ‘Dit heb ik binnen de vijf minuten nodig want ik heb een evenement.’ Die mevrouw is met mij mee gegaan en heeft mij geholpen tot aan de kassa. Binnen de vijf minuten was ik er buiten. Je leert ook hulp vragen. Meestal los ik alles zelf op maar tegenwoordig stap ik een zaak binnen en zeg wat ik nodig heb en of ze mij alsjeblief kunnen helpen.

Ik mis SYNTRA

Nu heb ik een gestructureerde job op de Corda Campus en kan ik opnieuw gaan studeren bij SYNTRA. Ik heb gekozen voor Notarieel Medewerker. In zo’n opleiding krijg je te maken met het echte leven: trouwen, een huis kopen, leningen aangaan, echtscheiding, erfrecht…

Ik mis dat: leren, informatie verwerken, een doel hebben, ergens naartoe groeien…Boekhouding behoorde ook tot de opties, maar ik sport ook nog eens op maandag, dus dat paste even niet in het plaatje.

Ik knip de haren van iedereen in de familie en ik vind het fijn om mijn eigen nagels te verzorgen. Maar dat wordt niet mijn toekomst. Ik ben er zelfs niet zeker van of notarieel medewerker mijn laatste opleiding wordt. Je weet eigenlijk maar nooit of die opleiding in de toekomst mij niet van pas komt. Ik verzamel ondertussen zoveel diploma’s met zoveel ervaring dat ik in de toekomst echt kan kiezen wat mijn leven wordt.  Ik kan een diploma makkelijk met een ander diploma linken. Als ik een doel voor ogen heb dat ik echt wil, dan kan niemand mij tegenhouden. Ook dat heb ik op SYNTRA geleerd.

Net op dat moment gaat haar gsm af. ‘Sorry, die moet ik opnemen,’ zegt ze. Haar ogen schitteren, ze houdt haar adem in. Als ze terugkomt, zegt ze: ‘Ik kan aan de slag bij Groep Delorge. Via mijn stagebegeleider bij BMW van Osch. Dus vergeet alles wat ik net gezegd heb. Ik heb mijn droomjob! Dank zij SYNTRA! Dank aan Arno Hermans!’