Luc mag aan de slag bij Laboratoires ORTIS

Ga naar alle opleidingen
Ludo Vanderkragt
Herborist

Na opleidingen tot herborist en kruidenverwerker ging Luc Vanderkragt (50) aan de slag bij Laboratoires ORTIS, een bedrijf gespecialiseerd in gezondheidsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten.

"Die opleiding herborist, is dat niet iets voor u?” Zo zei een vriendin tegen Luc. De toenmalige informaticus was altijd al in de plantenwereld geïnteresseerd, vooral in de effecten die planten kunnen hebben op mensen. “Ik heb de job van mijn leven gevonden. Ik werkte heel graag in de informatica, maar dit vind ik nog veel aangenamer.” ORTIS is een van de pioniers van de fytogezondheid in België. Het familiebedrijf bestaat al meer dan een halve eeuw.

“Ik ben wetenschappelijk coördinator en contactpersoon tussen onze R&D-afdeling en de mensen van marketing en verkoop. ORTIS ontwikkelt alle producten zelf en ik neem de vakliteratuur door over bepaalde werkzame stoffen. Ik zoek uit waarom de producten werken en die informatie gebruiken we om onze verkopers, klanten en consumenten voor te lichten. Wat me opvalt is dat we in een stroomversnelling zitten qua wetenschappelijke informatie. Misschien zullen we van veel dingen nooit het fijne weten, maar onze kennis over de werking van planten is groter dan ooit. ”

De bagage die Luc Vanderkragt kon verzamelen bij SYNTRA, vormde een stevige basis voor zijn huidige job. “Ik informeerde naar de opleiding en was aangenaam verrast door de zeer professionele aanpak. We kregen boeiende vakken, zoals biochemie en fysiologie. De herboristenopleiding heeft een hoog niveau, ik kom met veel herboristen in contact en niet overal zijn de studies zo opgevat. Ik kijk met plezier terug naar die dagen bij SYNTRA, ik studeerde enorm graag - ik zoog alle nieuwe informatie op als een spons. Ik vind het nog steeds jammer dat het gedaan is.”

Ga naar alle opleidingen