Het is mijn droomjob - van huishoudhulp naar interieurdeskundige

Ga naar alle opleidingen
Evi Loos
Interieurdeskundige

Van huishoudhulp naar interieurdeskundige, het is de opmerkelijke stap die Evi Loos uit Peer zette tijdens haar periode bij SYNTRA. Een keuze die ze zich nog geen seconde beklaagde. “Dit is mijn droomjob.”

Ga naar alle opleidingen

De 31 – jarige Evi werd aangenomen in interieurzaak Soleiade in Sint-Truiden. Daar werkt ze met Sabine Buttafuoco en haar mama Martina Baillien in het familiebedrijf. “De kans heb ik zonder twijfel te danken aan SYNTRA”, zegt ze. “Ik was huishoudhulp en volgde intussen de opleidingen kleur en perspectieftekeningen, de module kleuradviseur, interieurstylist en het 3D – programmaSketchUp. Fabienne Vanbrabant, mijn docente kleuradviseur, zei me dat er een vacature was bij Soleiade en dat de winkel volledig in de lijn lag van de tijdloze stijl waar ik van hou. Ze had gelijk. (lacht)”

“Bij Soleiade zochten ze al maandenlang iemand, maar dat bleek ondanks de vele geïnteresseerde niet evident. Door het volgen van mijn opleidingen, had ik een stukje voor mijn andere kandidaten. Er was ook meteen een klik. Ik ben heel blij dat ik kon beginnen. Wij zijn met drie verantwoordelijke voor de uitbouw van een winkel. “

Het verschil met mijn vorige job als huishoudhulp is vanzelfsprekend heel groot, maar mijn droomjob. Het is een mooie stap vooruit en ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Zeg gerust dat ik met mijn gat in de boter ben gevallen. (lacht)

In juni behaalde Evi bij SYNTRA ook haar getuigschrift verlichtingsadviseur. “Die opleiding volgde ik om meer over interieur te weten, maar vooral om een betere totaaladvies aan de klant te kunnen geven. Licht speelt een erg belangrijke rol bij de invulling van een woning.

Binnenkort begin ik in Neerpelt aan de opleiding interieur- en raamdecorateur. In deze opleiding ben je op een professionele manier de kneepjes van het stofferen van meubels en ramen, dus zelf vouwgordijnen, drapages en dergelijke maken. Dat kan ik nu nog niet, maar het is toch een stuk handiger wanneer je die systeem zelf verkoopt. Daarnaast zal ik ook beter het onderscheid kunnen maken tussen moeilijke en gemakkelijke stoffen. Vooral de naaisters zullen daar tevreden mee zijn. (lacht)”