Grafische opleidingen zéér praktijkgericht, Isabel getuigt

Ga naar alle opleidingen
Isabel Baele
Stripauteur / grafisch vormgever

Isabel Baele uit Diest is een geroutineerde SYNTRA-cursist. Afgelopen juni studeerde ze af als stripauteur, maar voordien volgde ze ook de opleidingen grafisch vormgever, desktop publisher en webdesign. Ze werkt drie dagen per week als vormgever en gebruikt daarnaast alle vaardigheden uit haar SYNTRA-bagage in haar zelfstandige activiteit.

Ga naar alle opleidingen

Ik heb twee jaar hoger onderwijs geprobeerd, maar het lag me niet. Het was te theoretisch en ik ben meer een doe-meisje. Bij SYNTRA zijn de richtingen heel praktisch en toch zijn ze op hogeschoolniveau.

“Ik heb twee jaar hoger onderwijs geprobeerd, maar het lag me niet. Het was te theoretisch en ik ben meer een doe-meisje. Bij SYNTRA zijn de richtingen heel praktisch en toch zijn ze op hogeschoolniveau. En voor wat ik doe is een praktijkgerichte aanpak juist heel belangrijk.

Isabel Baele (25) tekent onder de naam Webbelart en heeft al een schare volgers verzameld, onder meer door een eigen stand te bemannen op beurzen en via haar schitterende Facebookpagina. Ze krijgt reacties uit de hele wereld. “Het is voor mij een echte passie, al voor ik begon aan hogere studies wist ik dat het in een creatieve richting zou zijn. Mijn hele familie bestaat ook uit creatieve mensen, dat speelde zeker mee.” Nu ze afgestudeerd is, maakt Isabel werk van haar eerste eigen publicatie, een comic. Een trilogie. “Mijn eerste boek wil ik zelf uitbrengen. Daarnaast werk ik onder meer mee aan online games, vooral voor onafhankelijke producenten.”

Bij SYNTRA zijn de richtingen heel praktisch en toch zijn ze op hogeschoolniveau. En voor wat ik doe is een praktijkgerichte aanpak juist heel belangrijk.

Mede door de opleiding bij SYNTRA heeft Isabel al een interessant netwerk met professionele contacten kunnen uitbouwen. “De lesgevers staan zelf in de praktijk en kunnen je veel tips geven. Ze staan echt voor je open. Ook nu heb ik met sommigen nog contact en kan ik om advies vragen.” Op 19 en 20 oktober 2013 heeft Isabel haar eigen stand op FACTS in Flanders Expo in Gent. FACTS is een jaarlijkse beurs die door meer dan 20.000 sciencefiction-, strip-, fantasy- en anime-liefhebbers bezocht wordt.