Boekhoudjob aangeboden op stageplaats

Ga naar alle opleidingen
Sylvia Uva
Boekhoudster

Nog tijdens haar opleiding bij SYNTRA kreeg SylviaUva (25) een toffe job aangeboden. Op haar stageplaats, bij boekhoudkantoor De Factuurwinkel.

Ga naar alle opleidingen

“Ik wilde heel graag boekhouder worden. Ik ben iemand die graag met cijfers bezig is. Na mijn middelbare studies ben ik doorgestroomd naar het hoger onderwijs. Helaas moest ik stoppen omwille van familiale omstandigheden. Later wilde ik mijn studie boekhouding weer opnemen en toen heb ik gezocht naar een school waar ik op korte termijn een diploma kon halen, zodat ik snel aan het werk zou kunnen gaan.

Ik wilde heel graag boekhouder worden. Ik ben iemand die graag met cijfers bezig is. Na mijn middelbare studies ben ik doorgestroomd naar het hoger onderwijs. Helaas moest ik stoppen omwille van familiale omstandigheden

Bij SYNTRA vond ik in de voltijdse dagopleiding boekhouding alles wat ik wilde. Het studeren ging ook heel goed, we hadden soms zelfs precies dezelfde handboeken als gebruikt worden in het hoger onderwijs.” Sylvia voelde zich vooral aangesproken door het feit dat in het lespakket enkel de hoofdvakken opgenomen waren. “Ik had geen behoefte meer aan talen en psychologie, ik zocht bewust naar een praktische opleiding. Het eerste deel was heel theoretisch, maar we hebben ook een stageperiode gehad. Ons eindwerk was een samenvatting van alles wat we geleerd hadden, je kreeg ook veel begeleiding van SYNTRA.

Bij SYNTRA vond ik in de voltijdse dagopleiding boekhouding alles wat ik wilde. Het studeren ging ook heel goed, we hadden soms zelfs precies dezelfde handboeken als gebruikt worden in het hoger onderwijs.

Ik stelde op prijs dat alle lessen gegeven werden door mensen uit de praktijk, die je gericht vertellen waarop je moet letten en welke uitdagingen je zal tegenkomen in je werk. Het was een heel goede voorbereiding. Boekhouding is zeker geen eenvoudige richting, het is belangrijk dat je je erg inzet.” Sylvia werkt voor De Factuurwinkel als officemanager. Nog voor haar stage om was had ze al een werkaanbieding op zak. Het afgelopen jaar is ze zelfs al kunnen doorgroeien naar een andere functie. “En ik wil me nog verder opwerken, tot volwaardig dossierbeheerder.”