Voltijdse dagopleiding Restauranthouder
Voltijdse dagopleiding Restauranthouder
Startdatum(s) Deze opleiding op maat van jouw bedrijf?
In detail
Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je alle kneepjes van het vak zoals uitgebreide product- en warenkennis, de professionele kunst van het serveren en het gastheerschap, het bereiden van een gastronomisch menu en het berekenen van de kostprijs van je gerechten. Maar ook gevorderde keukenpraktijken worden onthuld: wereldkeuken, vegetarische gerechten, streekgastronomie, foodpairing, vacuümgaren,…
Koken zal voor jou geen geheimen meer hebben want je maakt zelfs kennis met ons foodlab waar we de chemie van het koken belichten.
Daarnaast geniet je van een ruime drankenkennis en zet je de eerste stappen in de boeiende wijnwereld. Door middel van tussentijdse competentie-evaluaties en proeven begeleidt het docententeam je om later een topper te worden in je vak. De docenten zijn échte vakspecialisten die al jarenlange horeca-ervaring hebben.
Deze opleiding omvat werkplekleren: je volgt 2 dagen per week les op de campus en 3 dagen per week oefen je je competenties in een restaurant.
Nieuw in deze opleiding is de module 'Business Lab', waar je samen met je medecursisten jullie eigen pop-up restaurant gaan uitbaten.
Wist je dat je bij SyntraPXL ook op kot kan? Ontdek hier meer.
Iedereen die wilt beginnen aan een horeca-carrière.
Programma
Bekijk het volledige programma
Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?- Introductie in de horeca (20u)
- Basis keukentechnologie (20u)
- Warenkennis en keukenpraktijk (52u)
- Basis zaal (20u)
- Basis voedingsleer (20u)
- Basis hygiëne en veiligheid (24u)
- Evaluatie praktijk (8u)
- Drankenkennis (36u)
- Wijn leren proeven (24u)
- Gevorderde keukenpraktijk (48u)
- Gevorderde warenkennis en praktijk: gastronomische keuken (48u)
- Serviceverlening (20u)
- Gastenonthaal en zaaltechnieken (20u)
- Gevorderde zaalpraktijk en zaalbereidingen (20u)
- Restaurantdesserten (20u)
- Werkplekleren (400u)
- Business lab (160u)
- Ondernemerschap (112u)
Voor deze opleiding krijgen jullie een pakket op maat aangeboden dat bestaat uit beroepskledij en werkmaterialen die
van toepassing zijn tijdens de lessen.
Dit pakket heeft een richtprijs van 300€, afhankelijk van de materiaalkeuze.
Tijdens de eerste les zal de docent dit toelichten.
(De prijs voor de bijkomende kosten is indicatief)
Samenstelling prijs
Besparingen
Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.
Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.
Digitale opleidingscheques
Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket
- ODB-nummer: ODB-Z00484
- Officiële opleidingsnaam : Restauranthouder
- Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen
Kmo-portefeuille
Thema: Beroepsspecifieke competentie - KnelpuntberoepDe kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.
- MO* € 1439.38
- KO** € 1259.46
Netto verschuldigd bedrag voor:
* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.