Voltijdse dagopleiding Medewerker slagerij

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Voltijdse dagopleiding Medewerker slagerij

Is werken in een slagerij spek voor jouw bek? Met een voltijdse dagopleiding medewerker slagerij ben je snel op weg naar het waarmaken van jouw droomberoep.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Om je in te schrijven voor deze opleiding, dien je eerst deel te nemen aan een intakegesprek. Deze screening bestaat uit een gesprek waarbij we het traject samen overlopen en gaan kijken of deze opleiding bij jou past. Slager is een knelpuntberoep, het doel van de opleiding is gedegen en gemotiveerde slagers op te leiden zodat ze voldoen aan de hoge eisen die momenteel aan de vleessector gesteld worden.  

Deze intensieve praktijkgerichte opleiding bestaat uit werkplekleren (waar je meer dan de helft van de opleidingstijd werkt in een slagerij) en het campusleren.   

De lessen op campus gaan door op dinsdag en woensdag, de rest van de week (3 dagen) leer je de competenties op de werkplek.

Is werken in een slagerij spek voor jouw bek? Wil je jobzekerheid na je opleiding? Dan is deze opleiding die we in samenwerking met de firma Colruyt organiseren precies wat je zoekt.
Tijdens deze opleiding komen alle facetten van het beroep aan bod. Zo leer je het uitsnijden, uitbenen en winkelklaar maken van varken, rund en kalf, en komen ook de vleesbereidingen aan bod. Gedurende 2 dagen per week verwerf je de nodige kennis en vaardigheden die je als medewerker slagerij moet bezitten tijdens de lessen in onze campus. Deze aangeleerde kennis kan je meteen toepassen tijdens het werkplekleren dat 3 dagen per week plaatsvind in een vestiging van Colruyt.
De slagerijsector heeft nood aan goed opgeleide mensen, vandaag dat dit nog steeds een knelpuntberoep is. Reken dus op een boeiende ervaring met werkzekerheid in het verschiet.
Voor aanvang van de opleiding dien je deel te nemen aan een kort intakegesprek.

Deze opleiding is erkend door de VDAB.  Ben je ingeschreven als werkzoekende bij VDAB, dan kom je in aanmerking voor heel wat financiële voordelen. Zodra de VDAB je deelname aan deze opleiding goedgekeurd heeft mag je starten met de opleiding. Ontvang je een uitkering van RVA, dan kan je een vrijstelling van beschikbaarheid van VDAB krijgen en behoud je je uitkering tijdens de opleiding.

Ga dus eerst langs bij een VDAB werkwinkel of bij jouw VDAB trajectbegeleider als je deze opleiding wil volgen.  Meer informatie en inschrijven via: Medewerker slagerij

Wist je dat je bij syntrapxl ook op kot kan? Ontdek hier meer.

Jongeren of volwassenen met een passie voor het slagersvak.

Het modulair traject medewerker slagerij is een basisvorming, die voorbereidt op het uitoefenen van het beroep.

Om tot de cursus te worden toegelaten moet de cursist lichamelijk geschikt zijn om het beroep uit te oefenen.

Basis slagerij (26u)

Basis hygiëne en veiligheid (25u)

Vers vlees basis (28u)

Vleesbereidingen (24u)

Gehaktbereidingen (20u)

Wild en gevogelte basis (24u)

Vers vlees gevorderd (40u)

Werkplekleren (372u)

 

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.