Voltijdse dagopleiding Medewerker bakkerij

€ 670.00 incl.
€ 553.72 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding Medewerker bakkerij

Win jij de volgende Bake Off Vlaanderen? Of start je misschien binnen een paar jaar jouw eigen ambachtelijke bakkerij? Dankzij de opleiding medewerker bakkerij geven we je alvast de ideale springplank richting jouw bakkersdroom.

€ 670.00 incl.
€ 553.72 excl. BTW

In detail

Als medewerker in de bakkerij sta je vooral in voor het verkopen van allerlei heerlijke creaties. Denk aan broden, taarten of ovenverse koffiekoeken. Daarnaast steek je zelf de handen uit de mouwen en help je de bakker bij verschillende bereidingen. De perfecte start dus om dit beroep onder de knie te krijgen en door te groeien tot een echte bakker.

Onze opleiding medewerker bakkerij biedt jou niet alleen de kans om te leren over de verschillende bereidingstechnieken, maar ook over verkoopvaardigheden en presentatie. Je leert hoe je de perfecte croissant maakt, hoe je de verschillende soorten brood bakt en hoe je deze producten op een aantrekkelijke manier verkoopt aan de klant. 

Deze intensieve doe-opleiding bestaat enerzijds uit werkplekleren (bij een warme bakker) waar je meer dan de helft van de opleidingstijd werkt en anderzijds het campusleren. 

Deze opleiding is erkend door de VDAB.

Deze opleiding is erkend door de VDAB.  Ben je ingeschreven als werkzoekende bij de VDAB, dan kom je in aanmerking voor heel wat financiële voordelen. Zodra de VDAB je deelname aan deze opleiding goedgekeurd heeft, mag je starten aan de opleiding tot dit knelpuntberoep. Ontvang je een uitkering van de RVA, dan kan je een vrijstelling van beschikbaarheid van de VDAB krijgen en behoud je je uitkering tijdens de opleiding.

Ga dus eerst langs bij een VDAB werkwinkel of bij jouw VDAB trajectbegeleider als je deze opleiding wil volgen.  Meer informatie en inschrijven via: Brood- en banketbakkerij.

Wist je dat je bij SyntraPXL ook op kot kan? Ontdek hier meer.

  • Je wil als medewerker aan de slag in een bakkerij.

1) Inleiding - persoonlijke uitrusting - 4u

2) Materiaal - hygiëne en veiligheid - productkennis - 8u

3) Maken van brood- en banketproducten (werkvoorbereiding, bereiding, verwerking, bakken, afwerken en garneren, bewaren en verpakken, onderhoud bakkerslokaal) - 52u

  • Gistdegen
  • Vet-, kook- en bladerdegen
  • Beslagen, vullingen en crèmes
  • Basis afwerking en garneringen

4) Werkplekleren - 180u

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 553.72 excl. BTW
€ 670.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 144.63 excl. BTW
€ 175.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 698.35 excl. BTW
€ 845.00 incl.
Andere kosten - optioneel
€ 260.00 incl.

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 558.68
  • KO** € 488.84

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.