Voltijdse dagopleiding Koeltechnieker

€ 1990.00 incl.
€ 1644.63 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding Koeltechnieker

Een koeltechnieker zorgt voor de koeling of verwarming van een gebouw tot het vers houden van voedingsmiddelen. Wil jij deze energie-efficiënte installaties opbouwen? Dan lijkt het erop dat een carrière als koeltechnieker iets voor jou is! Koeltechnici zijn veel gevraagd op de arbeidsmarkt. Ze zorgen ervoor dat koelinstallaties met ozonafbrekende koudemiddelen lekdicht worden geïnstalleerd. Ze bouwen de installaties, volgen deze op en herstellen ze indien nodig. Technisch werk dat een combinatie van handigheid en gezond verstand vergt.

€ 1990.00 incl.
€ 1644.63 excl. BTW

In detail

Als koeltechnicus kan je allerhande koelinstallaties op punt stellen of gebruiksklaar maken. Je staat in voor het (periodiek) onderhoud van, en de herstellingen aan de diverse koelinstallaties en werkt met koelmiddelen. Alle competenties omschreven in de beroepskwalificatiedossiers Koelmonteur, Koeltechnisch installateur - Koeltechnicus worden op een praktische manier aangeleerd. Op het einde van de opleiding voorzien we een eindproef en nemen we een examen af voor het behalen van het certificaat in de koeltechniek categorie I. Als je slaagt kan je dus onmiddellijk aan de slag als gecertificeerd koeltechnieker en je eigen koeltechnisch bedrijf oprichten.

We brengen de leerinhoud zo veel mogelijk bij via verschillende (praktijk) opdrachten, waarbij de diverse elementen (analyse-opdracht, raming prijs, voorbereiding, planning, logistiek, veiligheid en kwaliteit, nodige materiaal, machines en gereedschap, activiteiten/technieken, ...), telkens aan bod komen. Deze opdrachten sluiten zo waarheidsgetrouw als mogelijk aan bij realistische situaties uit de beroepspraktijk.

Benieuwd naar de ervaring van een cursist? Ontdek de getuigenis van cursist Hamid hier

Deze opleiding is erkend door de VDAB.  Ben je ingeschreven als werkzoekende bij de VDAB, dan kom je in aanmerking voor heel wat financiële voordelen. Zodra de VDAB je deelname aan deze opleiding heeft goedgekeurd, mag je starten met de opleiding. Meer info en inschrijven via:

Technicus koeltechnieken.

Ontvang je een uitkering van de RVA, dan kan je een vrijstelling van beschikbaarheid van de VDAB krijgen en behoud je je uitkering tijdens de opleiding.

Ga dus eerst langs bij jouw VDAB trajectbegeleider of contacteer de VDAB op het gratis nummer 0800/30 700.  Meer informatie vind je hier: www.vdab.be/vrijstellingen/erkend.

Bij de start van het cursusjaar krijg je een volledig overzicht van de lesmomenten. Hou er echter rekening mee dat door onvoorziene omstandigheden wijzigingen kunnen plaatsvinden in het lessenrooster. Het is dan best mogelijk dat een inhaalles wordt gepland op een andere dag dan de gebruikelijke lesdagen.

Stage voorzien: Oktober t.e.m. mei (elke woe - do - vrij)
Eigen stageplaats dient gezocht te worden bij aanvang van de lessen.

  • Je wil het (knelpunt)beroep van koeltechnisch installateur professioneel uitoefenen.

Koelmonteur:

De koelmonteur monteert de onderdelen van vaste of mobiele koel-vriesinstallaties en controleert na de montage op lekken teneinde de installatie klaar te zetten voor het vacumeren en vullen met koelmiddel.

Dit gedeelte van het traject geeft alvast een uitstroom naar KMO-medewerker binnen de trajecten Koeltechnisch installateur en Koeltechnicus.

Koeltechnisch installateur / Koeltechnicus:

De koeltechnicus stelt koeltechnische installaties in dienst en voert preventief en correctief onderhoud uit teneinde de installatie volgens de veiligheidsregels, de regelgeving en de opgegeven specificaties te realiseren.

Koelmonteur:

• Basis Elektriciteit: 44u
• Werken op hoogte: gebruik van steigers: 4u
• Elektrische montage - praktijk: 36u
• Basisbegrippen Koeltechniek: 24u
• Hardsolderen: 24u
• Opbouw van een installatie: 48u
• Werkplekleren: 128u
• Coaching werkplekleren: 2u

Koeltechnicus:

• Begrippen en toepassing koeltechnische installatie : 60u
• Begrippen en toepassing herstelling, storing zoeken, onderhoud koeltechnische installatie : 60u
• Werkplekleren : 412u
• Coaching werkplekleren : 6u
• Groeipad Koeltechnicus : 47u

Inbegrepen na het slagen voor Koeltechnicus:
• Examen certificaat in de koeltechniek categorie I: 8u

 

We voorzien een intake gesprek met 1 van onze docenten voor de start van de opleiding.

 

 

 

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 1644.63 excl. BTW
€ 1990.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 933.88 excl. BTW
€ 1130.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 2578.51 excl. BTW
€ 3120.00 incl.
Andere kosten - optioneel
€ 875.00 incl.

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-Z00494 - ODB-Z00508 - ODB-Z00439
  • Officiële opleidingsnaam : Koelmonteur ODB-Z00494 / Koeltechnicus ODB-Z00508 / Certificaat bekwaamheid koeltech ODB-Z00439
  • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Kmo-portefeuille

Thema: Duurzaamheid - Energie-efficiëntie

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 2062.81
  • KO** € 1804.96

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.