Voltijdse dagopleiding Koeltechnieker

€ 1330.00 incl.
€ 1099.17 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding Koeltechnieker

Krijg jij het warm van airco-installaties, koel- en vrieskasten? Vind je warmtepompen en klimaatregelaars cool? Dan lijkt het erop dat een carrière als koeltechnieker iets voor jou is! Koeltechnici zijn trouwens hot op de arbeidsmarkt. Zij dragen een grote verantwoordelijkheid. Zelfstandig installaties bouwen, monitoren en indien nodig repareren is voor hen een dagelijkse bezigheid. Technisch werk dat een combinatie van handigheid en gezond verstand vergt.

€ 1330.00 incl.
€ 1099.17 excl. BTW

In detail

Als koeltechnicus kan je allerhande koelinstallaties op punt stellen of gebruiksklaar maken. Je kan instaan voor het (periodiek) onderhoud van, en de herstellingen aan, de diverse koelinstallaties en kan werken met koelmiddelen. Alle competenties omschreven in de beroepskwalificatie dossiers Koelmonteur, Koeltechnisch installateur - Koeltechnicus worden op een praktische manier aangeleerd.

Op het einde van de opleiding is er een eindproef voorzien en worden er examen afgenomen voor het behalen van het certificaat in de koeltechniek categorie I. De geslaagde cursist kan dus onmiddellijk aan de slag als gecertificeerd koeltechnieker en zijn eigen koeltechnisch bedrijf oprichten.

De leerinhoud wordt zoveel mogelijk bijgebracht via verschillende (praktijk) opdrachten waarbij de verschillende elementen ( analyse opdracht, raming prijs, voorbereiding, planning, logistiek, veiligheid en kwaliteit, nodige materiaal, machines en gereedschap, activiteiten/technieken, telkens aan bod komen.) Deze opdrachten sluiten zo waarheidsgetrouw als mogelijk aan bij realistische situaties uit de beroepspraktijk.

Benieuwd naar de ervaring van de cursist? Ontdek de getuigenis van cursist Hamid hier

Definitie volgens de beroepskwalificatie

Koelmonteur:

De koelmonteur monteert de onderdelen van vaste of mobiele koel-vriesinstallaties en controleert na de montage op lekken teneinde de installatie klaar te zetten voor het vacumeren en te vullen met koelmiddel.

Dit gedeelte van het traject geeft alvast een uitstroom naar KMO medewerkers binnen de trajecten koeltechnisch installateur en Koeltechnicus.

Koeltechnisch installateur / Koeltechnicus:

De koeltechnicus stelt koeltechnische installaties in dienst en voert preventief en correctief onderhoud uit teneinde de installatie volgens de veiligheidsregels, de regelgeving en de opgegeven specificaties te realiseren.

Ondernemerschap

Tijdens de lessen ondernemerschap wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket ondernemerschap bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop, opstartformaliteiten. Ontdek de ondernemer in jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers!

Deze opleiding is erkend door de VDAB.  Ben je ingeschreven als werkzoekende bij VDAB, dan kom je in aanmerking voor heel wat financiële voordelen. Zodra de VDAB je deelname aan deze opleiding goedgekeurd heeft mag je starten met de opleiding. Ontvang je een uitkering van RVA, dan kan je een vrijstelling van beschikbaarheid van VDAB krijgen en behoud je je uitkering tijdens de opleiding.

Ga dus eerst langs bij jouw VDAB trajectbegeleider of contacteer VDAB op het gratis nummer 0800/30 700 als je deze opleiding wil volgen.  Meer informatie vind je hier: www.vdab.be/vrijstellingen/erkend

Bij de start van het cursusjaar krijg je een volledig overzicht van de lesmomenten., houdt er rekening mee dat je vanaf 7 maart tem 30 mei een eigen stage plaats moet voorzien.
Hou er echter rekening mee dat er door onvoorziene omstandigheden wijzigingen kunnen plaatsvinden in het lessenrooster. 
Het is dan best mogelijk dat een inhaalles wordt gepland op een andere dag dan de gebruikelijke lesdagen.

 

Iedereen die het beroep van koeltechnisch installateur wil uitoefenen.

Koelmonteur: 180 uur
• Basis Elektriciteit: 44 uur
• Werken op hoogte: Gebruik van steigers 4 uur
• Elektrische montage - praktijk: 36 uur
• Basisbegrippen Koeltechniek: 24 uur
• Hardsolderen: 24 uur
• Opbouw van een installatie: 48 uur
Koeltechnicus: 132 uur
• Koeltechnieken : 124 uur
• Examen certificaat in de koeltechniek categorie I: 8 uur

 

Business Skills: 136 uur
Ontdek jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers!
Koeltechnisch installateur: 121 uur
• Koeltechnische management: 80 uur
• Toegepaste bedrijfsvoering koeltechniek en airco: 40 uur
• Eindproef koeltechnisch installateur-koeltechnicus: 1 uur
De eindproef bestaat uit twee delen nl. enerzijds het maken van een monografie en anderzijds een mondelinge bevraging over de inhoud van de monografie, de uitvoering ervan en de beroepskennis.

Stage: 120 uur

 

 

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 1099.17 excl. BTW
€ 1330.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 570.25 excl. BTW
€ 690.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 1669.42 excl. BTW
€ 2020.00 incl.
Andere kosten - optioneel
€ 850.00 incl.

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-Z00353 - ODB-Z00531 - ODB-Z00517
  • Officiële opleidingsnaam : Koelmonteur / Koeltechnicus / Koeltechnisch installatie - Koeltechnicus
  • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 1335.54
  • KO** € 1168.59

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Luc-alain
De Haes

Jean-Marie
Claes

Benny
Mackowiak

Alex
Dierickx

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.