Voltijdse dagopleiding Interieurinrichter

€ 1420.00 incl.
€ 1173.55 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding Interieurinrichter

We brengen steeds meer tijd door in onze eigen stek. Geen wonder dat veel mensen een beroep doen op interieurexperts om hun woning zo gezellig mogelijk in te richten. Wil je de technieken van het tekenen en ontwerpen van interieurs onder de knie krijgen en een volledige woning kunnen uittekenen? Lees dan snel even verder!

€ 1420.00 incl.
€ 1173.55 excl. BTW

In detail

Je ontwikkelt een eigen visie en ontwerp/stijl d.m.v. praktijkoefeningen. De nadruk ligt vooral op de technische benadering van het ontwerpen en uittekenen en niet op de decoratie van het interieur. Naast het ontwerpen maak je ook kennis met de nieuwe trends en technieken op het gebied van materialen, verwarming, sanitair, vloeren, betegeling, meubels en verlichting. Ook het opmaken van een volledig bestek en dossier behoren tot je takenpakket. De focus ligt hier op het technisch uittekenen van ruimtes waarbij je de ontwerpen leert digitaal uit te werken.

Misschien heb je meer feeling of interesse voor het stylen en stofferen van een interieur? Check dan https://www.syntrapxl.be/opleidingen/voltijdse-dagopleiding-interieurstoffeerder

De opleiding interieurinrichter een intensieve opleiding is een intensieve opleiding waarbij thuiswerk en opdrachten horen. Voorzie naast de lesuren zeker nog extra tijd voor de uitwerking van de opdrachten.

Inbegrepen: syllabi, licentie SketchUP, atelierkosten, ...
Niet inbegrepen: kleuroefeningen, bedrijfsbezoeken en tekenmateriaal zoals tekenpennen, passer, vulpotlood, driehoek 45° en 30°, lat (30 cm), gom Staedler, papiertape, onderlegpapier, kalkpapier, Steinbach-papier, potlood en schetsplank, Pantonstiften, kleurpotloden, aquarelpotloden, plakkaatverf, tijdschriften, verfborstels (petit gris of kunststofharen), mengschaaltjes, kleurenwaaier, … Voor deze aankopen hou je best rekening met  een bedrag van ca. €300. Concrete informatie over het tekenpakket wordt je tijdens de infodag en/of de eerste lesdag bezorgd.

Wist je dat je bij Syntrapxl ook op kot kan? Ontdek hier meer.

  • Je wil professioneel aan de slag gaan als inrichter in de meubel-, badkamer-, keuken- of woningsector of bij een interieurontwerper/-architect.
  • Je hebt ruimtelijk inzicht, tekenvaardigheid én rekenvaardigheid.
  • Je kan vlot met een computer overweg en hebt kennis van het Microsoft-pakket (Word, Excel en Powerpoint).

Een zeer praktische opleiding waarbij je 6 concrete projecten ontwerpt. Je leert via opdrachten en gegevens ontwerpen te maken van o.a. een kinderslaapkamer, bureelruimte, poolhouse, keuken, polyvalente ruimte en commerciële ruimte. Je sluit de opleiding af met de uitwerking van een reëel project als eindexamen.

1e deel
- Basis manuele tekentechniek - 48u
- Ontwerpcontext - 56u
- Digitaal tekenen: Vectorworks - 40u
- Project 1: herbestemming lokaal - 36u
- Project 2: bureelruimte professioneel project - 36u
- Project 3: gastenverblijf met dressing/badkamer - 52u

2e deel
- Sketch-up - moodboarding - 40u
- Materiaal- en constructieleer - 40u
- Interieurtechnieken - 32u
- Branding - 32u
- Renderen - 28u
- Beroepsmethodiek - 32u
- Project 4: keuken met leefruimte - 52u
- Project 5: retailproject - 52u
- Project 6: woning/appartement - 28u

Eindproef

Stage (100u)

  • Tijdens de opleiding volg je ook een verplichte stage, je gaat zelf op zoek naar een geschikte stageplaats, observeert de werking van het bedrijf en maakt een verslag. Mogelijke stageplaatsen: studiebureau, architectenbureau, interieurarchitect, schrijnwerkerij, kantoormeubelen, sanitair, ... 

Ondernemerschap

Tijdens de module ondernemerschap stimuleren we je ondernemingszin. Het lespakket stellen we samen op maat van jouw specifieke opleiding, met nadruk op financieel inzicht.

Bij de start van het cursusjaar krijg je een volledig overzicht van de lesmomenten. Hou er echter rekening mee dat er door onvoorziene omstandigheden wijzigingen kunnen plaatsvinden in het lessenrooster. Het is dan best mogelijk dat een inhaalles wordt gepland op een andere dag dan de gebruikelijke lesdagen.

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 1173.55 excl. BTW
€ 1420.00 incl.
+ Handboeken
€ 47.17 excl. BTW
€ 50.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 107.44 excl. BTW
€ 130.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 1328.16 excl. BTW
€ 1600.00 incl.

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-Z00559
  • Officiële opleidingsnaam : Interieurinrichter ODB-Z00559
  • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Alle meest gestelde vragen Contacteer onze klantendienst

Welke computerprogramma's gebruik je in de opleiding?
Je leert werken met SketchUp en Vectorworks. Je dient deze programma's niet aan te kopen. SketchUp is gratis en als cursist kan je bij aanvang van het cursusjaar een jaar lang Vectoworks gratis gebruiken.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.