Video content creator

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Video content creator

Als video content creator ben je video all rounder, shooter, editor, producer en verantwoordelijk voor video-contentproducties voor hetzij bedrijven, de e-commercemarkt, e-learning platformen, reclamewereld, enz…Je creëert aansprekende video-content die geplaatst wordt op online kanalen en die resoneert bij specifieke doelgroepen door de boodschap en de gekozen vorm.  In een team pak jij de rol die het beste bij jouw skills past en individueel werk je proactief en met een duidelijke visie.  Je draagt bij aan het creatieve proces. Je draagt proactief nieuwe video-ideeën aan. Je denkt mee aan concepten en helpt mee in de executie van pre-productie tot en met post-productie.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Ben je klaar om met veel energie video content creaties te maken? Heb je doorzettingsvermogen om telkens opnieuw te gaan filmen en te hermonteren tot je verhaal klopt? Wil je op eigen benen staan en videoproducties kunnen calculeren, plannen, draaien en publiceren? Wil je je klaarstomen voor een competitieve arbeidsmarkt met de juiste ondernemers-vaardigheden? Wel dan: Action!

Op de T2-campus in Genk leert spildocent Jorgo Kokkinidis (youtubekanaal) je de kneepjes van 'storytelling' met bewegend beeld. Met liefde en passie voor hun vak leer je zowel technisch als inhoudelijk de kracht van video gebruiken. Elke reportage is een klein verhaal. Stap voor stap ontdek je hoe je dat kan vertellen met camera, geluid en montagesoftware. Als all-rounder kan je later zelfstandig korte en lange bedrijfsreportages maken, straatinterviews afnemen en verwerken, documentaires maken, zoals bijvoorbeeld het afstudeerproject van DreyVisual in 2020 'Hovo, rise of a champion'.

We filmen niet enkel op de campus, maar ook op locatie. Voorzie dat je jezelf kan verplaatsen en dat je voldoende materiaal hebt om zelfstandig op locatie te kunnen werken.

Voor iedereen die een passie heeft om professionele video-content te maken hetzij als documentairemaker, video content creator op sociale media, vlogger, blogger, youtuber.

Lesmodules avondopleiding

Regie en storyboarding : 20u
Camera en accesoires : 40u
Belichtingstechniek : 20u
Geluidsopnametechniek : 20u
Contentcreatiepraktijk : 80u
Montage en postproductie : 40u
Mediaplatformen en formaten : 12u
Business-skills video content  creator : 12u
Eindwerkbegeleiding : 20u
Eindproef : 1u

Let op :
Je filmt en monteert zelfstandig, ook na de lesuren en buiten de
campus. Dus: breng je eigen camera (min. 4K) en een eigen laptop die
hardwarematig krachtig genoeg is om video te monteren, voorzien van de
nodige montage-software (Adobe Premiere/Final Cut Pro/DaVinci Resolve,
...).
Wij voorzien op de T2-campus iMacs, enkele camerasets en
verlichting-en geluidsmateriaal enkel voor filmen en monteren onder
begeleiding van onze docenten.

Heb je vragen over materiaal? Laat het
ons weten.

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-Z00010
  • Officiële opleidingsnaam : Video content creator
  • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Kmo-portefeuille

Thema: Digitalisering

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.