Verlichtingsadviseur

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Verlichtingsadviseur

Wil jij als interieurstylist of -inrichter jouw ontwerpen naar een hoger niveau tillen met de perfecte verlichting?

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

In deze praktijkgerichte opleiding leer je alles over de verschillende soorten verlichting, lichtregeling, energie-efficiëntie en duurzaamheid in verlichtingsontwerp.
Je leert hoe je de juiste verlichting kunt kiezen om de gewenste sfeer en beleving te creëren in een interieur. Daarnaast krijg je inzicht in de nieuwste trends en technologieën op het gebied van verlichting en duurzaamheid.
Tijdens deze opleiding worden ook praktijkvoorbeelden besproken van succesvolle verlichtingsprojecten. Zo krijg je een goed beeld van hoe andere verlichtingsadviseurs verlichtingsplannen hebben ontworpen voor verschillende omgevingen en hoe zij uitdagingen hebben aangepakt tijdens het project.
Met deze opleiding Verlichtingsadviseur zet je een belangrijke stap naar het perfectioneren van jouw ontwerpen en het bieden van de ultieme ervaring voor jouw klanten. Meld je nu aan en word een expert in verlichting!

 

Neem zeker je laptop mee. 

Interieurinrichters, interieurstylisten, iedereen die geïnteresseerd is in de toepassing van verlichting in interieurontwerp.

Voorkennis van elektriciteit is voor deze opleiding niet nodig.

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?
  1. Inleiding tot verlichtingsontwerp en de rol van de verlichtingsadviseur
  2. Basisprincipes van licht en kleur: Deze sessie gaat dieper in op de basisprincipes van licht, zoals de verschillende soorten lichtbronnen en de kenmerken van licht. Je leert ook over de kleurtemperatuur, kleurweergave en kleurtemperatuurschalen en hoe deze elementen van invloed zijn op het ontwerpen van verlichtingsplannen.
  3. Verlichtingstechnologieën en armaturen: In deze sessie wordt ingegaan op de verschillende soorten verlichtingstechnologieën, zoals LED, halogeen en fluorescentielampen, en hun eigenschappen. Je leert ook over de verschillende soorten armaturen en hoe je de juiste armaturen kunt kiezen voor een specifieke omgeving.
  4. Het ontwerpen van verlichtingsplannen voor verschillende omgevingen: In deze sessie leer je hoe je verlichtingsplannen kunt ontwerpen voor verschillende omgevingen, zoals huizen, kantoren, winkels, restaurants en hotels. Je leert over de verschillende soorten verlichtingsniveaus die nodig zijn voor elke omgeving en hoe je de juiste hoeveelheid licht kunt berekenen.
  5. Praktische tips voor het creëren van sfeer en beleving door middel van verlichting in interieurs.
  6. Lichtregeling en -systeemopties, zoals dimmers, timers, sensoren en integratie met smart home-systemen.
  7. Energie-efficiëntie en duurzaamheid in verlichtingsontwerp
  8. Praktijkvoorbeelden van succesvolle verlichtingsprojecten
  9. Digitaal visualiseren van het verlichtingsontwerp
  10. Digitaal visualiseren van het verlichtingsontwerp vervolg

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.