Specifieke sportverzorging - voetbal

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Specifieke sportverzorging - voetbal

Voetbal is een contactsport, waardoor de mogelijkheid van het oplopen van een blessure aanwezig is.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Leer in deze opleiding meer over de meest voorkomende blessures die opgelopen worden tijdens het voetbal en welke massage- en tapingtechnieken hierbij aangewezen zijn. 

De opleiding is bestemd voor afgestudeerde sportverzorgers en kinesitherapeuten of personen die professioneel bezig zijn met sport en gezondheid en deze methode kunnen gebruiken in hun professionele werkzaamheden.

Sessie 1: 
Algemene inleiding: basis theorie (bewegingsanalyse en beginselen anatomie/biomechanica)

  • het lichaam van de voetballer. Waarin onderscheidt het lichaam van de voetballer van dat van andere sporters?

EHBO Voetbal en energiesystemen 

  • welke zijn de meest voorkomende kwetsuren en hoe er op te reageren en ook, hoe is de energievoorziening van een voetballer?

Sessie 2: 
massagetechnieken, stretchen:  onderste ledematen - lage rug
taping: niet-elastische tape, kinesiotaping en biomechanische tape-technieken en combinaties
Praktische aanpak van sportdranken en sportvoeding: wat is water?, dorstlesser, prehydratatie, energiedranken, hersteldranken, energiegels en 'vaste voeding en herstelvoeding)

Sessie 3: 
Algemene inoefening van de massagetechnieken
Werken met cliënten: externe voetballers worden verzorgd - massage - stretching - taping - voedingsadvies

 

Docent Bart Willockx is sinds 1988 kinesitherapeut. Gedurende 12 jaren leidde hij in Buggenhout als sportkinesitherapeut de vennootschap ‘Motorische Revalidatie’. In die periode begon hij als freelance wielerverzorger een carrière in het professionele wielrennen. Vanaf 2000 verplaatste hij zijn focus naar sport- en wielerverzorging. Hij leidt nu een opleidingscentrum en doceert sportwetenschappen aan het KTA Campus Wemmel en sport- en wielerverzorging én topsportmassage aan Syntra. Intussen behaalde hij een diploma als voedingsdeskundige, ontwikkelde hij de REPOZ-stretchingstechniek en schreef hij eerst een boek (Sportverzorging, wat werkt echt? – Uitgeverij Garant Antwerpen -Apeldoorn) over de zin en de onzin in sportverzorgingstechnieken en –toepassingen.  Bij Gompel&Svacina verscheen het eerste boek van een trilogie basisboeken sportverzorging ‘REPOZ-Topsportstretching’. Nu is er ook het boek over ‘Topsportmassage’ en tegen einde dit jaar volgt het derde deel over ‘Topsportverzorgingstechnieken’.

 

 

 

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.