Messen slijpen

€ 80.00 incl.
€ 66.12 excl. BTW

Messen slijpen

Onder leiding van Brecht van De Outdoorschool, duiken we diep in de wereld van messen, staalsoorten, slijptechnieken en geavanceerde snijvaardigheden.

€ 80.00 incl.
€ 66.12 excl. BTW

In detail

Een mes is een onmisbaar gereedschap in verschillende sectoren, of het nu in de keuken is, voor outdooractiviteiten of zelfs bij het hanteren van een bijl. Daarom nodigen we iedereen uit die zijn messen scherp wil houden, ongeacht het type mes of budget.
Er zijn messen voor elke portemonnee, maar het is zonde als je niet het maximale uit je materiaal kunt halen. Een vlijmscherp mes maakt het werk niet alleen gemakkelijker, maar ook plezieriger. Toch blijkt de kunst van het slijpen voor velen een uitdaging te zijn.
Messen slijpen is een kunst die verbetering vereist, maar zoals het gezegde luidt: "oefening baart kunst". Het beheersen van deze vaardigheid geeft niet alleen voldoening, maar zal ook keer op keer van pas komen in diverse situaties.

Of je nu een professionele kok bent, een begeleider van outdooractiviteiten, een barbier, een leerbewerker of gewoon een enthousiaste hobbyist die waarde hecht aan scherpe messen, deze cursus is voor jou!

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?

Tijdens onze cursus leer je hoe je een nieuwe snede op je mes kunt zetten en het vervolgens scherp kunt maken zonder dat je dure slijpmachines nodig hebt. We behandelen verschillende slijpsystemen en geven tips voor het onderhoud van je messen.
Daarnaast bespreken we de kwaliteiten waaraan een goed mes moet voldoen, de verschillende staalsoorten en snedes, en verdiepen we ons in onderwerpen als metallurgie, fabricage, handgreepmaterialen en veiligheid.

Brecht
Steenwegen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.