Macrofotografie in de natuur

€ 365.00 incl.
€ 301.65 excl. BTW

Macrofotografie in de natuur

Met macrofotografie geef je kleine details grote aandacht. Als macrofotograaf vervoer je je publiek naar een vaak onbekende kleine wereld, laat je de natuur om je heen herontdekken. Naast een scherp oog, heb je ook de nodige apparatuur en kennis nodig om haarscherpe, gedetailleerde foto's te maken. Docent Guy Meurs neemt je met veel passie mee in de kleine wereld voor je lens. Licht, textuur, kleur, diepte,... hoe vat je grote landschappen op de kleinste schaal.

€ 365.00 incl.
€ 301.65 excl. BTW

In detail

Guy Meurs is een klinkende naam bij analoge fotografen. Maar ook digitaal is zijn enthousiasme niet te stoppen. Op 4 zaterdagvoormiddagen neemt hij je in deze masterclass mee naar weidse landschappen om de kleinste details te vatten. Twee dagen voorbereiding op de T2-campus worden afgewisseld met twee dagen op buitenlocatie. Naast technische kennis (lenzen, ringen, filters, nabewerking) komen ook compositie, perspectief, kleur, textuur ea aan bod. Je leert de wereld om je heen met een nieuwe blik bekijken en vastleggen.

Breng je eigen fototoestel, statief en voor fotobewerking je laptop mee:

  • een goede reflex-of systeemcamera met objectieven waar je brede beeldhoeken mee kan maken en een zoomlens met macrofunctie.
  • Voor de echte macro liefhebbers is natuurlijk een echte macrolens ideaal: en 90 mm of 105 mm 2,8 wordt hier aangeraden maar is geen must.
  • Een reporpagefilts met trigger is ook gewenst om bepaalde macro opnames (vb plantjes, gebladerte) meer structuur te geven.

Een stevig statief voor landschap/macrofotografie en een set verloopfilters zijn nodig.
We werken met Adobe  Lightroom: je beheerst de basisfuncties zoals alle fotografische bewerkingen en het werken met maskers.

BYOD (Bring Your Own Device): om optimaal op de campus te kunnen werken, breng je best een eigen laptop mee. Beschik je niet over een laptop? Geef ons een seintje bij je inschrijving, dan zetten we een SyntraPXL iMac klaar.

Amateurfotografen met goesting in gezonde buitenlucht en een oog voor mooie landschappen. Je beschikt over degelijk fototoestel, goede lenzen (groothoek en zoom), reportageflitsen en een stevig statief. Je hebt voorkennis van diafragma, sluitertijd, iso en witbalans. Je komt met goede stapschoenen voor de buitenshot in de mooie, groene omgeving rond de T2-campus..

Elke zaterdagvoormiddag krijg je praktische uitleg en toegepaste oefeningen:

Les 1: Theorie over landschap en macrofotografie : compositieregels, gebruik filters(verloopfilters)(ND filters). Invloed lenzen. Macro lenzen, ringen
Les 2: Oefening op locatie met diverse lenzen en filters. Gebruik Macro lenzen
Les 3: Focus Stacking in Lightroom en oefening hierop
Les 4: Praktische oefening op locatie

2 Lessen vinden plaats op de campus, de andere praktische lessen vinden buiten plaats.

 

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.