Logo en huisstijldesign met AI

€ 445.00 incl.
€ 367.77 excl. BTW

Logo en huisstijldesign met AI

Bedenk je zelf een origineel logo vanaf nul, of zet je een AI-beeldgenerator aan het werk? Vele grafici zullen steigeren bij het idee dat AI hun job gaat stelen, maar dat is niet noodzakelijk het geval. Een logo, en bij uitbreiding een volledige huisstijl, moet nog steeds voldoen aan specifieke wensen en voorwaarden. Zelfs al schakel je een beeldgenerator zoals Dall-e of Midjourney in, je zal toch het juiste inzicht nodig hebben om het geheel af te werken. Onze brandingspecialist Jurgen Veestraeten maakt je wegwijs.

€ 445.00 incl.
€ 367.77 excl. BTW

In detail

Het is al meermaals gezegd: AI gaat je job niet overnemen. Maar wel: een persoon die met AI kán werken gaat je job inpikken. Dus je kan maar beter klaar zijn voor de toekomst.

AI beeldgeneratie kan perfect dienen als motor van visuele ideeën. En dat is net wat je nodig hebt tijdens de brainstorm voor een nieuw logo. Maar niet te hard van stapel lopen: voor dat je je eerste 'prompt' of commando ingeeft, moet je goed weten wat je wil. En als je uit de grote hoop ideeën je gewenste afbeelding pikt, heb je ook nog werk om dit voldoende te bewerken tot een inzetbaar logo, en bij uitbreiding: een huisstijl.

Je docent Jurgen Veestraeten heeft al een heel traject afgelegd in de internationale wereld van huisstijldesign en branding. Hij neemt je met passie doorheen het hele traject van logodesign, en hoe AI beeldgeneratie hierin past. Waar moet je rekening mee houden bij het bedenken van een logo? Hoe genereer je ideeën met AI? Hoe werk je je logo af en pas je het toe in een huisstijl?

Branding en huisstijldesign zijn een gespecialiseerde discipline in de grafische wereld, dus verwacht niet dat je op 4 avonden een specialist wordt. Maar wil je snel een mooi logo voor je zaak, je startup of je product, dan kan je hiermee al aan de slag.

BYOD (Bring Your Own Device): om optimaal thuis en op de campus te kunnen werken, breng je best een eigen laptop mee. Heb je geen eigen toestel? Geen probleem, geef een seintje bij je inschrijving en dan kan je tijdens de lessen op de campus werken op een SyntraPXL iMac.

SOFTWARE: mogelijk is een abonnement op een AI beeldgenerator gewenst. Gezien de snelle evolutie in technologie en aanbieders, geven we je uiterlijk 4 weken voor aanvang van de cursus de juiste specificaties door. Hou mogelijk rekening met een extra abonnementskost van 30,- tot 100,- euro voor de nodige software en/of ai generator.

Ervaring in grafisch design is geen must om deel te nemen, maar het helpt. Je hebt alleszins een levendige verbeelding en een goed oog voor vorm, kleur en verhouding.
Als ervaren designer ben je ook welkom, want de kennis van Jurgen rond branding en logodesign is ook voor jou inspirerend. De concrete toepassing van AI in je werkproces is sowieso verhelderend.

Logo en Huisstijldesign met AI duurt 4 avonden:

- deel 1: logo en branding, do's en don'ts
- deel 2: AI beeldgeneratie in de praktijk
- deel 3: van AI-beeld naar huisstijl
- deel 4: implementatie logo en huisstijl

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.