Focus op talent! Talentgericht werken in teams

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Focus op talent! Talentgericht werken in teams

Iedereen heeft talent. En het goede nieuws: “Je hebt er meer dan 1!”. 
Werken vanuit talent geeft energie en werkplezier.  Wanneer medewerkers hun talenten kunnen inzetten op de werkvloer, op wat ze graag doen en waar ze sterk in zijn, komt dat ook hun welbevinden en de sfeer op de werkvloer ten goede.  Het versterkt niet alleen een positief en veilig gevoel, medewerkers zullen ook  zelfverzekerder zijn én meer initiatief durven nemen. Initiatief om nieuwe dingen te leren en uit te proberen.  Daarbij geeft inzetten op talent je team/organisatie een competitief voordeel in een steeds veranderende arbeidsmarkt.  Tal van goede redenen om aan de slag te gaan met de talenten van je medewerkers

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

In deze 2-daagse krijg je inzicht in de basisconcepten rond talent, inzicht in je eigen talenten, wat er gebeurt met talent onder stress/druk en welke vaardigheden je kan ontwikkelen om hier mee om te gaan. Je krijgt inzicht in jouw rol als leidinggevend in de talentgerichte aanpak, je leert hoe je een talentgesprek kunt voeren met je team, collega/medewerker. Je krijgt concrete tools en methodieken aangereikt om met de talenten in je team aan de slag te gaan. Je leert talentgericht kijken introduceren in je team/organisatie.

Doorheen deze 2-daagse gebruiken we inzichten en werkvormen die motiveren en sterk waarderend zijn uit “Ik kies voor mijn talent”, het Johari-venster, waarden en normen en kernkwadranten van Ofman, .

We sluiten beide opleidingsdagen af met het benoemen van een eerstvolgende actie waarvoor jij je zal engageren in je werkcontext.  

Boek (niet verplicht):

  • Werken met talent, gids voor HR en leidinggevenden, Luk DeWulf en Peter Beschuyt, Uitgeverij LannooCampus, ISBN 978.94.014.7769.7

 

Je hebt de verantwoordelijkheid over een afdeling/organisatie en je wenst meer in te zetten op de talenten van je medewerkers. Je bent ondernemer en je wil je bijscholen op vlak van talentmanagent.

Leidinggevenden
Teamcoaches
HR-medewerkers
Zelfstandigen
Zaakvoerders/directie van bedrijven en organisaties (profit- of non-profit)
KMO-managers
Junior en middle managers

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?

DAG 1 – kiezen voor talent, basisconcepten

Jijzelf bent je belangrijkste tool. Inzicht krijgen in je eigen talenten is de beste manier om te leren hoe je anderen coacht, traint of begeleidt.  Tijdens deze dag leer je in de eerste plaats je eigen talenten kennen.

Introductie en referentiekader
Wat zijn talenten?
Wat is het verschil tussen talent en competentie? 
Aan de slag met je eigen talenten, hoe kan je je talenten bij jezelf herkennen, in welke context kom je het best tot je recht en wat helpt wanneer we doorschieten in datgenen waar we goed in zijn.
Hoe ga ik om met waar ik niet goed in ben?
Talenten in mijn loopbaan

DAG 2 – talenten in teams, verdieping

Aan de slag met talenten van anderen
Het voeren van talentgesprekken met je medewerkers/team
Talentgerichte ontwikkelgesprekken
Jobcrafting: kijken naar samenwerking in team vanuit talent 
Hoe ga je om met lastige situaties vanuit een talentgericht perspectief?

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.