Elektrische laadpalen en bekabeling (basis)

€ 100.00 incl.
€ 82.64 excl. BTW
Business
Favoriet

Elektrische laadpalen en bekabeling (basis)

Als het van Bart Tommelein afhangt, worden er in 2030 geen vervuilende auto's meer verkocht in Vlaanderen. Deze wagens zullen allemaal ergens opgeladen moeten worden.

€ 100.00 incl.
€ 82.64 excl. BTW

In detail

Elektrische wagens spelen momenteel al een belangrijke rol in het overheidsbeleid rond het reduceren van de CO²- uitstoot. Naar de toekomst zal het gebruik van fossiele brandstoffen voor als energiebron voor oa wagens sterk verminderd worden en zullen we een alternatieve manier van energiebron moeten gaan gebruiken. Elektriciteit is hiervoor een geschikt alternatief.
De opleiding is zowel geschikt voor de autoverdeler die de wagens gaat verkopen als voor de elektricien die van de klant de vraag zal krijgen om bv tijdens een nieuwbouwproject al rekening te houden met de toekomst, namelijk de elektrische installatie klaarmaken of de nodige voorbereidingen treffen dat het laadpunt voor de elektrische wagen kan geplaatst worden.
Tijdens de opleiding zal aan de hand van een laadpaal het principe van de werking van het laden toegelicht worden. Het elektrisch voertuig kan via een simulatie aan de laadpaal gekoppeld worden om foutmeldingen te simuleren. Via deze simulatie kan ook de werking van de software, werking met tags, kaarten getest worden.
Wetgeving, fiscale voordelen en premies zijn via een theoretisch weg te behandelen en te bespreken.

Sectorfonds Vormelek vzw betaalt aan de werkgever die ressorteert onder het PSC 149.01 (RSZ prefix 067 of 467) een premie voor elke arbeider die een niet-bedrijfsspecifieke opleiding met het Vormelek-label volgt (opleiding van min. 3 u, tussen 7u en 17u, ...). Het premiebedrag bedraagt per arbeider maximum € 15,5 per uur en wordt afgebouwd van het premiekrediet van de onderneming. De premie vraag je ten laatste drie dagen voor de start van de opleiding aan. Meer weten? www.vormelek-formelec.be, tel 02 476 16 76, info@vormelek-formelec.be.

Autoverdelers, elektriciens, KNX specialisten, mecaniciens,

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?
  • Basisprincipes elektrische laden.
  • Verschillende types elektrische wagens en baterijcapaciteiten.
  • Verschillende soorten stekkers en normeringen stekkers.
  • Juiste dimensionering laadpaal – snelheid van het laden.
  • Elektrische voorschriften – Type differentieel, transformatoren, soorten netten.
  • Software voor openbare laadpunten.
  • Premies en fiscale voordelen

Alle meest gestelde vragen Contacteer onze klantendienst

Kan ik deelnemen zonder enige voorkennis?
In principe kan iedereen zich inschrijven, een beetje elektrische voorkennis is toch wel aangewezen om beter te kunnen volgen, maar is zeker geen vereiste.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.