Dispatcher - assistent goederenvervoer

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Dispatcher - assistent goederenvervoer

Goederen vervoeren over de weg? Zo pak je dat snel, efficiënt en kostenbewust aan! Je leert je vrachtwagen optimaal inplannen, rekening houdend met de verwachtingen van de producent en de eindklant. Daarnaast leren we je de basics van de CMR wetgeving, de rij- en rusttijdenregelgeving en een basis ADR.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Een dispatcher-assistent goederenvervoer is verantwoordelijk voor het organiseren en plannen van de transportopdrachten van een bedrijf.  Een dispatcher doet dit uiteraard in nauw contact met de productie-en commerciële afdeling.  Deze persoon moet de transporten optimaal plannen met oog voor klantgerichtheid, doorlooptijd, kwaliteit en duurzaamheid. Het boeken en verdelen van de opdrachten onder de verschillende transporteurs is een van de sleutelopdrachten van de assistent goederenvervoer.  
Een assistent goederenvervoer moet daarom een grondige kennis inzake logistiek, expeditie en transportwetgeving hebben. Daarnaast zal een goede assistent goederenvervoer ook zorgen voor een correcte administratieve afhandeling van de verschillende transportopdrachten.  

De opleiding "dispatcher" steekt in een nieuw kleedje.  Naast een aantal klassikale sessies, wordt dit programma deels aangeboden via het systeem van afstandsleren.  Met het systeem van individuele coaching, blijf je in nauw contact met de docenten. 

De opleiding 'dispatcher' wil de deelnemers op een praktische manier voorbereiden op deze boeiende afwisselende job. Wanneer je slaagt voor de examens ontvang je op het einde van de opleiding een getuigschrift 'Assistent goederenvervoer'.

Tijdens een intakegesprek, dat voorafgaat aan de opleiding, wordt er gepolst naar de voorkennis omtrent Microsoft Excel.  Er kan geadviseerd worden om een extra module ICT-vaardigheden te volgen.

Deze opleiding richt zich naar personen die de nodige kennis willen verwerven om goederentransport over de weg te kunnen organiseren met het oog op een duurzaamheid, klantgerichtheid, doorlooptijd en kwaliteit

Programma

Intake  (1u)
Inleidende module transport en logistiek  (24u)
Inleiding wegtransport goederen   (36u)
Transport management systeem  (28u)
Organisatie transportopdrachten  (56u)
Ecologisch en circulair transport  (24u)
Casus planning en opvolging goederenvervoer  (8u)

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.