€ 495.00 incl.
€ 409.09 excl. BTW

Cider maken

Betreed de verfrissende wereld van zelfgemaakte cider met onze boeiende opleiding. Ontdek de ambachtelijke geheimen achter het maken van deze sprankelende en verrukkelijke drank. Van het selecteren van de perfecte appels tot het bottelen van je eigen unieke creaties, onze cursus leert je de kunst van cider maken op hoog niveau.

€ 495.00 incl.
€ 409.09 excl. BTW

In detail

Waarom zelf cider Maken?

Boomgaard Terroir: Laat je inspireren door de unieke smaakprofielen van de lokale hoogstam appelsoorten die gedijen in de vruchtbare grond van Haspengouw, waardoor jouw cider een echte weerspiegeling wordt van de regio.

Ambachtelijke Verbinding: Ervaar de ambachtelijke connectie tussen de zorgvuldige selectie van appels rechtstreeks uit de boomgaard en het boeiende proces van het creëren van jouw eigen, karaktervolle cider.

Docent Sander Cleuren van Cleuren Ciders haalde dit jaar nog de top 5 van de Made in Limburg Award 2023, uitgereikt voor hét allerbeste product dat hier in deze provincie wordt geproduceerd. Hij produceert o.a. de verfijnde schuimwijn Pomm, op basis van meer dan 10 verschillende appelrassen, volgens de "Méthode Traditionelle".

Deze opleiding verwelkomt zowel liefhebbers van ambachtelijke dranken als ciderenthousiastelingen die professioneel aan de slag willen in het maken van cider. Er is geen voorkennis vereist

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?

Les 1: Cider proeven: breng de eerste les zelf een fles cider mee waarvan jij vindt dat hij lekker is. De meegebrachte ciders worden tijdens deze les vergeleken en besproken.

Les 2: Boomgaard onderhoud

Les 3: Boomgaard onderhoud en oogst

Les 4: Basis chemie en gistingstechnieken

Les 5: Persen en fermentatie starten

Lessen 6 en 7: Afwerking product

Les 8: Product vermarkten

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 409.09 excl. BTW
€ 495.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 45.45 excl. BTW
€ 55.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 454.54 excl. BTW
€ 550.00 incl.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.