Wat kan ik verwachten van een loopbaancoach?

Inhoud
  • Al onze loopbaanbegeleiders zijn ervaren coaches met expertise in verschillende soorten loopbaanvragen. Ze hebben ervaring in het bedrijfsleven als in het onderwijs en zijn gediplomeerde KernTalentenAnalisten.
  • De loopbaancoach staat je bij om je loopbaan in eigen handen te nemen en je een boost in je zelfvertrouwen te geven. Doorheen de loopbaanbegeleiding gaat de loopbaancoach je ondersteunen in het maken van positieve en duurzame keuzes.
  • In het eerste gesprek ga je samen met een loopbaanspecialist concreet aan de slag met je loopbaanvraag en je loopbaandoel. Meestal wordt de KernTalentenmethode gebruikt als startpunt van de loopbaanbegeleiding.

    Een KernTalentenanalyse brengt je karakter, én je talenten, én je motivatie in kaart op een heel gedetailleerd en genuanceerd niveau. Zo krijg je een heel precies en compleet zicht op wie je BENT én KUNT WORDEN. Daarna kijken we of er een match is tussen jouw dagtaken en de drivers die jou gelukkig maken en kunnen we jou helpen om de loopbaan verder vorm te geven die het maximale uit jezelf haalt.

Indien er voor de KernTalentenmethode gekozen wordt, zal er in het eerste gesprek een analyse plaatsvinden. De begeleiding gaat door op een campus van SyntraPXL (Hasselt, Pelt of Genk). Je kiest zelf op welke campus en wanneer de afspraken doorgaan!

  • In het tweede gesprek zal er verder ingegaan worden op de loopbaanvraag en zal er gemeenschappelijk een persoonlijk plan met concrete acties opgemaakt worden. Als er voor de KernTalentenmethode gekozen wordt, kunnen er ook nog extra vragen gesteld worden in dit gesprek.
  • Indien gewenst kan de coaching verder vervolgd worden met 2 extra gesprekken. Hiervoor kan je een 2de loopbaancheque aanvragen.

    De verdere begeleiding kan o.a. bestaan uit sollicitatietraining, studiekeuzebegeleiding, re-integratie naar de werkvloer na een (lange) afwezigheid, heroriëntering op de arbeidsmarkt, starten als ondernemer, persoonlijke ontwikkeling, ...

Toch nog een vraag?

Neem contact op met ons!