Wim Vos is één van de weinige Belgische internationale jachtmakelaars

1 year 7 months geleden

Niet dat er veel zeeschuim in het heuvelachtige Gors- Opleeuw te bespeuren valt, toch is Lonenaar Wim Vos één van ‘s lands drie Belgische internationale jachtmakelaars. Hij volgde een drone-opleiding bij SyntraPXL om professionele presentaties te maken. Zijn klanten? “De rijpere ondernemer die zich eindelijk iets wil gunnen”, weet Wim Vos van All waters Yachts.  “En door de Coronapandemie is die groep groter geworden. Geen veiligere bubbel dan een luxejacht op het ruime sop. Vandaag is de vraag naar luxejachten gestegen met 15 procent.”

drones

Geen Hogere Zeevaartschool in Antwerpen voor de jonge Wim Vos, maar in de opleiding Hout en Bouw in Mol ontpopte hij zich tot een uitmuntend meubelmaker die zich in 1992 na een opleiding interieurarchitectuur in Diepenbeek, interieurarchitect mocht noemen. Met een indrukwekkende klantenlijst en even bijzondere opdrachten. Van de villa’s van vele vooraanstaande ondernemers uit Nederland, Vlaanderen en het Verenigd Koninkrijk tot het inrichten en ombouwen van lijnvliegtuig naar privétoestel. Wim Vos deed het allemaal. “Maar ik holde mezelf voorbij en had een sterke ‘Been there, done that’ verzadiging. In juli 2018 besloot ik het roer om te gooien en startte ik met All Waters. Ik besloot om internationaal jachtmakelaar te worden. Vanuit mijn passie voor water en mens. Ik presenteer onze boten vanuit de kennis van architectuur- leefwereld van mensen. Het is meer dan het product. Het gaat om gelukkige momenten op het water.

Vanaf 150.000 € heb je er al eentje

Dronepilot

“Niet dat er veel jachtmakelaars in België zijn”, zegt Wim Vos. “Naast alle boot-verkopers en dealers zijn er een 6-tal echte makelaars waarvan 3 bedrijven uit Nederland. Gezien de kleine markt, het verouderde publiek en schepen; is er geen plaats voor meer. Maar wat doet een jachtmakelaar nu precies? “De koop of verkoop van een jacht vraagt aandacht, expertise en tijd. We bemiddelen het jacht steeds vanuit de huidige ligplaats van de verkoper. Een professionele fotoreportage, een heldere en volledige beschrijving en advertenties in een breed internationaal netwerk op meer dan 25 websites en diverse social media. Om nog professionelere presentaties te maken ben ik zelfs een opleiding dronepilot gaan volgen bij SyntraPXL in Genk. Ons aanbod is steeds streng geselecteerd op de technische staat, onderhoudshistorie en netheid van het jacht en we zijn in staat te helpen bij taxaties, technische keuringen, transport of gewenste wijzigingen aan het jacht. Weet je, het gaat hier niet alleen over technieken of cijfers maar vooral ook de emotie bij het jacht.”

De perfecte bubbel

Vanaf 150.000 € heb je er al eentje”, gaat Vos verder. “Het zijn allemaal boten, maar het woord jacht roept net dat beetje meer op. Het segment waar ik mij op richt? Mensen die zichzelf wat gunnen tussen 150.000 € en 600.000 €. Wanneer jachten groter en prijzen dus hoger worden, zie je meer investeringsgroepen opduiken en worden de jachten verhuurd tegen stevige bedragen. Dat is een ander segment. Dan gaat het niet langer meer over emotie; maar over harde centen. Onze jachten hebben allen een sterk persoonlijk verhaal, van bijzondere mensen met eenzelfde passie voor het water. Vaak zijn het mooie verhalen vol indrukwekkende avonturen. Soms zijn het ook bewogen verhalen en voel je dat het jacht voor haar eigenaar de enige en meest perfecte uitlaatklep was, weg uit hun, nu ja,  jachtige leven. Voor veel vaarders ben ik een belangrijke schakel omdat ik hun pareltje in alle gemoedsrust een nieuwe thuis geef. De foto’s die ik ontvang van de nieuwe eigenaars tijdens hun eerste uitstapjes of vakanties op het water spreken boekdelen. Daar doe je het voor. Al kan ik niet iedereen even snel gelukkig maken. Sinds Corona is de vraag naar jachten fors gestegen. Want geef toe, een zonsondergang op een zeiljacht tussen de idyllische eilandjes van de Middellandse zee, is dat niet de prefecte bubbel?”

Ontdek de drone-opleidingen

Wie droomde er vroeger niet van om als piloot door de lucht te vliegen? Bij SyntraPXL dromen we niet alleen, we maken ze ook waar! Dankzij onze erkende theoretische en praktische drone-cursussen sta jij in no-time zelf achter de vliegknoppen, vanop de grond weliswaar. Als erkend drone piloot kan jij in verschillende sectoren terecht met jouw vliegkunsten. Op het prachtige terrein van Droneport te Sint-Truiden leer je de verschillende types drones kennen en besturen. Waar wacht je nog op? Vlieg er meteen in!

Bekijk hier de opleidingen

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Ivan Coemans
Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?

Voor je aan een opleiding begint, is het handig om te weten hoeveel jij straks ongeveer zal verdienen. Wij pikten er tien beroepen uit waarvoor je bij SyntraPXL een diploma kan behalen. Aan jou de keuze! Opgelet, de vermelde salarissen zijn gemiddelden, gebaseerd op statistische enquêtes door StepStone.

Artikel

Klaar voor de lente met deze 10 opleidingen

Als de dagen beginnen te lengen, je opeens opvallend meer vogels hoort fluiten, de eerste bloesem aan de bomen verschijnt, je winterjas verstikkend warm aanvoelt en je de drang voelt om in allerlei nieuwe projecten te duiken, dan weet je: de lente is in aantocht. Dankzij deze 10 opleidingen zijn je huis, je tuin en jijzelf alvast helemaal klaar voor het voorjaar.

Artikel

SyntraPXL zet samen met Microsoft in op levenslang leren

Nu er steeds meer innovatieve tools en AI-gestuurde ontwikkelingen zijn, is levenslang leren ook voor docenten een haast onmisbare troef geworden. SyntraPXL wil leerkrachten graag helpen om op een ongedwongen manier up-to-date te blijven, onder meer door hen wegwijs te maken in de nieuwste Microsoft-tools die onderwijzen aangenamer en makkelijker maken.

Ben Moors
Artikel

Ben Moors maakt carrièreswitch naar 3D-tekenaar dankzij SyntraPXL