Van steunzolen maken tot HTML schrijven

2 weeks 3 days geleden

Jill Wets werkte jarenlang in de orthopedie. Met plezier en toewijding maakte ze steunzolen en specialiseerde ze zich in rolstoelen, maar intussen bleef ook haar andere passie groeien: die voor de IT. Toen haar contract in de orthopedische sector afliep, besloot ze de sprong naar full stack developer te wagen, en dat bleek een goede keuze.

full stack developer

Al tijdens de middelbare school had Jill een voorliefde voor de IT. Ze maakte tientallen websites via Piczo, een site waar je makkelijk elementen aan kan toevoegen zonder code te schrijven. Waarom ze na haar middelbaar dan toch voor de Bachelor in de orthopedie ging en niet voor de IT, is volgens haar eenvoudig te verklaren.

Jill: “Ik ben altijd heel slecht geweest in wiskunde en was ervan overtuigd dat ik daardoor geen IT-opleiding zou aankunnen. Pas toen ik in mijn tweede jaar op de hogeschool iemand leerde kennen die informatica studeerde, veranderde die mening. Hij zei me dat het niet noodzakelijk was om sterk te zijn in wiskunde, en toen groeide mijn interesse terug. Ik wilde daarvoor echter niet mijn opleiding orthopedie opgeven, want ook dat lag me goed.”

Hoewel Jill een aantal jaar met veel plezier als orthopedisch technoloog werkte, bleek dit geen eenvoudige sector te zijn. Haar contract bij haar werkgever werd niet verlengd vanwege een tekort aan invulbare uren. Een geluk bij een ongeluk, want voor Jill was dit dé kans om het over een andere boeg te gooien.

“Ik heb nog even getwijfeld of ik voor full stack developer of software developer zou gaan. Uiteindelijk heb ik voor full stack developer gekozen omdat je daarmee eigenlijk twee opleidingen in één traject combineert. Je leert zowel de frontend als de backend kennen en dat leek me een goede troef.”

“Mijn oorspronkelijke angst dat mijn wiskundekennis niet sterk genoeg was voor de IT, bleek onterecht.”

Intussen is Jill bijna klaar met de opleiding en zit ook haar stage er al op.

“Ik ben zo blij dat ik deze overstap gemaakt heb. Mijn beperkte kennis van wiskunde bleek helemaal geen probleem. En weet je wat ik zo’n aangename verrassing vond? Dat we ook leren werken met AI. Tenslotte zit daar veel toekomst in. We krijgen de kans om zelfstandig problemen op te lossen en een stage te doen. Ik deed mijn stage bij Solidaris Brabant. Ik leerde er werken met een framework waar ik nog niet eerder mee gewerkt had. Ze gaven me de vrijheid om zelfstandig uit te zoeken hoe alles in elkaar zat en zo heb ik enorm veel geleerd. Ook zij waren tevreden, want ze hebben me een job aangeboden!”

In de toekomst wil Jill de ervaring die ze nu heeft opgedaan nog verder uitbreiden.

“De komende jaren wil ik me op de werkvloer helemaal inwerken en ook in mijn vrije tijd andere programmeertalen bekijken. Wie weet begin ik ooit als zelfstandige, maar daar kan ik nu nog niet over beslissen. Ik ga ook eens kijken of het me lukt om zelf software te leren schrijven om zo mijn kennis nog meer te vergroten. Teruggaan naar de orthopedische sector? Geen denken aan! (lacht).”

Schuilt er in jou ook een developer?

Heb jij net als Jill een grote interesse in IT en wil je snel aan de slag? Volg dan de voltijdse dagopleiding full stack developer. Je start met basiskennis van HTML, CSS, Javascript en PHP om een op maat geleverde webapplicatie te kunnen ontwikkelen. Daarnaast leer je werken met de belangrijkste frameworks, architectuur en programmeertalen. Als full stack developer neem je bijvoorbeeld projecten over van webdesigners die de programmeerzijde van een website liever aan een webontwikkelaar overlaten. Je kan je kennis hierna nog verder uitbreiden als frontend of backend developer. 

Opleiding bekijken

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
fotografie
Artikel

“Het is een grote troef om als journalist ook goede foto’s te kunnen maken”

Artikel

De 5 voordelen van een zomerse bijscholing

Zien juli en augustus er in jouw agenda nog relatief rustig uit? Dan is het hoog tijd om je in te schrijven voor een opleiding van onze summerschool. Je verbetert er niet alleen je expertise mee, het biedt ook nog vier andere voordelen.

Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Tot twee jaar geleden had cursist Ivan Coemans geen idee dat hij zo goed kon fotograferen. Het was pas tijdens de opleiding fotografie van SyntraPXL dat dit verborgen talent van hem aan het licht kwam. En hoe!

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?

Voor je aan een opleiding begint, is het handig om te weten hoeveel jij straks ongeveer zal verdienen. Wij pikten er tien beroepen uit waarvoor je bij SyntraPXL een diploma kan behalen. Aan jou de keuze! Opgelet, de vermelde salarissen zijn gemiddelden, gebaseerd op statistische enquêtes door StepStone.

moestuin opleiding
Artikel

Klaar voor de lente met deze 10 opleidingen