Van steunzolen maken tot HTML schrijven

2 months 2 weeks geleden

Jill Wets werkte jarenlang in de orthopedie. Met plezier en toewijding maakte ze steunzolen en specialiseerde ze zich in rolstoelen, maar intussen bleef ook haar andere passie groeien: die voor de IT. Toen haar contract in de orthopedische sector afliep, besloot ze de sprong naar full stack developer te wagen, en dat bleek een goede keuze.

full stack developer

Al tijdens de middelbare school had Jill een voorliefde voor de IT. Ze maakte tientallen websites via Piczo, een site waar je makkelijk elementen aan kan toevoegen zonder code te schrijven. Waarom ze na haar middelbaar dan toch voor de Bachelor in de orthopedie ging en niet voor de IT, is volgens haar eenvoudig te verklaren.

Jill: “Ik ben altijd heel slecht geweest in wiskunde en was ervan overtuigd dat ik daardoor geen IT-opleiding zou aankunnen. Pas toen ik in mijn tweede jaar op de hogeschool iemand leerde kennen die informatica studeerde, veranderde die mening. Hij zei me dat het niet noodzakelijk was om sterk te zijn in wiskunde, en toen groeide mijn interesse terug. Ik wilde daarvoor echter niet mijn opleiding orthopedie opgeven, want ook dat lag me goed.”

Hoewel Jill een aantal jaar met veel plezier als orthopedisch technoloog werkte, bleek dit geen eenvoudige sector te zijn. Haar contract bij haar werkgever werd niet verlengd vanwege een tekort aan invulbare uren. Een geluk bij een ongeluk, want voor Jill was dit dé kans om het over een andere boeg te gooien.

“Ik heb nog even getwijfeld of ik voor full stack developer of software developer zou gaan. Uiteindelijk heb ik voor full stack developer gekozen omdat je daarmee eigenlijk twee opleidingen in één traject combineert. Je leert zowel de frontend als de backend kennen en dat leek me een goede troef.”

“Mijn oorspronkelijke angst dat mijn wiskundekennis niet sterk genoeg was voor de IT, bleek onterecht.”

Intussen is Jill bijna klaar met de opleiding en zit ook haar stage er al op.

“Ik ben zo blij dat ik deze overstap gemaakt heb. Mijn beperkte kennis van wiskunde bleek helemaal geen probleem. En weet je wat ik zo’n aangename verrassing vond? Dat we ook leren werken met AI. Tenslotte zit daar veel toekomst in. We krijgen de kans om zelfstandig problemen op te lossen en een stage te doen. Ik deed mijn stage bij Solidaris Brabant. Ik leerde er werken met een framework waar ik nog niet eerder mee gewerkt had. Ze gaven me de vrijheid om zelfstandig uit te zoeken hoe alles in elkaar zat en zo heb ik enorm veel geleerd. Ook zij waren tevreden, want ze hebben me een job aangeboden!”

In de toekomst wil Jill de ervaring die ze nu heeft opgedaan nog verder uitbreiden.

“De komende jaren wil ik me op de werkvloer helemaal inwerken en ook in mijn vrije tijd andere programmeertalen bekijken. Wie weet begin ik ooit als zelfstandige, maar daar kan ik nu nog niet over beslissen. Ik ga ook eens kijken of het me lukt om zelf software te leren schrijven om zo mijn kennis nog meer te vergroten. Teruggaan naar de orthopedische sector? Geen denken aan! (lacht).”

Schuilt er in jou ook een developer?

Heb jij net als Jill een grote interesse in IT en wil je snel aan de slag? Volg dan de voltijdse dagopleiding full stack developer. Je start met basiskennis van HTML, CSS, Javascript en PHP om een op maat geleverde webapplicatie te kunnen ontwikkelen. Daarnaast leer je werken met de belangrijkste frameworks, architectuur en programmeertalen. Als full stack developer neem je bijvoorbeeld projecten over van webdesigners die de programmeerzijde van een website liever aan een webontwikkelaar overlaten. Je kan je kennis hierna nog verder uitbreiden als frontend of backend developer. 

Opleiding bekijken

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

tim babprasert
Artikel

“Ik zat twintig uur per week in de trein om de opleiding professioneel klusser te volgen”

Tim Babprasert bezit een straffe portie doorzettingsvermogen. Toen hij eenmaal wist dat hij professioneel klusser wilde worden, ging hij er honderd procent voor. Dat hij voor de opleiding dagelijks vanuit Gent naar de T2-campus in Genk moest treinen, maakte hem niks uit. Niet veel later ging hij zelfs nog een stap verder en verhuisde hij voor zijn job naar Limburg. 

Vic De Plecker
Artikel

"Onze paarden zijn letterlijk en figuurlijk goud waard"

De Belgische jumpingruiter Wilm Vermeir maakt dit jaar kans om naar de Olympische Spelen te gaan. Tot de selectie bekend is, houdt hij het hoofd koel en steekt hij al zijn tijd in trainen en wedstrijden rijden. Daarnaast begeleidt Wilm een aantal leerlingen uit de SyntraPXL duaalopleiding paardenhouder. Een van hen is Vic De Plecker, die zelf ook een beloftevolle ruiter is en bij Wilm helemaal tot bloei komt.

Arne Van Steenbergen en Koen Vanmechelen
Artikel

SyntraPXL-docent en -cursist Arne Van Steenbergen draagt steentje bij aan kunstwerk van Koen Vanmechelen op de biënnale in Venetië

Kunstenaar Koen Vanmechelen haalde de afgelopen maanden meermaals de kranten. Hij maakte een indrukwekkend kunstwerk voor ‘onze’ T2-campus én was een van de weinige Belgische kunstenaars die een bijdrage mocht leveren aan de Biënnale, het tweejaarlijkse internationale kunstevenement in Venetië. Voor dat laatste kreeg hij hulp van niemand minder dan SyntraPXL-docent Arne Van Steenbergen.