SyntraPXL zet samen met Microsoft in op levenslang leren

5 months geleden

Nu er steeds meer innovatieve tools en AI-gestuurde ontwikkelingen zijn, is levenslang leren ook voor docenten een haast onmisbare troef geworden. SyntraPXL wil leerkrachten graag helpen om op een ongedwongen manier up-to-date te blijven, onder meer door hen wegwijs te maken in de nieuwste Microsoft-tools die onderwijzen aangenamer en makkelijker maken.

Levenslang leren

“Leerkrachten kunnen zich in allerlei domeinen specialiseren, van data fundamentals tot AI of cyber security”, vertelt Eddy Debauve. Deze Network engineer van SyntraPXL is de drijvende kracht achter de intense samenwerking tussen SyntraPXL en Microsoft.

Wie een bepaalde tool of vaardigheid onder de knie heeft, kan na een geslaagd examen een Microsoft-certificaat krijgen. SyntraPXL is op dit moment de enige instelling in heel België die Microsoft-certificaten aan docenten mag uitreiken. Een mooie troef waar de opleidingsinstelling terecht trots op is.

“We hebben intussen zo’n 120 certificaten uitgereikt. Dat moeten er uiteraard nog véél meer worden. We werken momenteel opleidingen uit die specifiek naar zo’n examen toewerken. Een Microsoft-certificaat staat immers niet alleen goed op je cv, het is voor sommige IT- of engineerjobs zelfs verplicht. Ook bedrijven zullen hierop kunnen inhaken”, gaat Eddy verder.

“SyntraPXL is op dit moment de enige instelling in heel België die Microsoft-certificaten aan docenten mag uitreiken”

Eddy mag zich sinds kort trouwens ‘Microsoft Innovative Educator Expert’ (MIEE) noemen. Een mooie titel om aan te geven dat hij zich onvoorwaardelijk inzet om docenten te helpen effectiever les te geven.

“Zo’n twee jaar geleden kreeg ik een uitnodiging van Microsoft om Microsoft Innovative Educator (MIEE) te worden. Om dat certificaat te behalen, moest ik verschillende Microsoft-tools zoals Teams grondig leren kennen en heel wat studeren. Teams kent intussen 9000 gebruikers binnen SyntraPXL, dus ik kan in alle bescheidenheid stellen dat IT-manager Niels Smets en ik dit samen goed hebben kunnen lanceren. Toen ik geslaagd was voor de MIE-examens, was het nog eens zes maanden blokken voor ik mezelf mocht nomineren om expert te worden”, legt Eddy uit.

Kris Vande Moortel, Education advisor bij Microsoft, is erg blij dat die zelfnominatie verzilverd is en Eddy nu MIEE is.

“Eddy is iemand die zich onbaatzuchtig inzet om onderwijs beter te maken. Dat merk ik aan alle initiatieven die hij aan mij doorgeeft. Hij kan mensen op een heel authentieke manier warm maken voor innovatie. We organiseren regelmatig samen examens, en dan is Eddy degene die de leerkrachten echt op hun gemak stelt. Heel mooi om te zien.”

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

tim babprasert
Artikel

“Ik zat twintig uur per week in de trein om de opleiding professioneel klusser te volgen”

Tim Babprasert bezit een straffe portie doorzettingsvermogen. Toen hij eenmaal wist dat hij professioneel klusser wilde worden, ging hij er honderd procent voor. Dat hij voor de opleiding dagelijks vanuit Gent naar de T2-campus in Genk moest treinen, maakte hem niks uit. Niet veel later ging hij zelfs nog een stap verder en verhuisde hij voor zijn job naar Limburg. 

Vic De Plecker
Artikel

"Onze paarden zijn letterlijk en figuurlijk goud waard"

De Belgische jumpingruiter Wilm Vermeir maakt dit jaar kans om naar de Olympische Spelen te gaan. Tot de selectie bekend is, houdt hij het hoofd koel en steekt hij al zijn tijd in trainen en wedstrijden rijden. Daarnaast begeleidt Wilm een aantal leerlingen uit de SyntraPXL duaalopleiding paardenhouder. Een van hen is Vic De Plecker, die zelf ook een beloftevolle ruiter is en bij Wilm helemaal tot bloei komt.

Arne Van Steenbergen en Koen Vanmechelen
Artikel

SyntraPXL-docent en -cursist Arne Van Steenbergen draagt steentje bij aan kunstwerk van Koen Vanmechelen op de biënnale in Venetië

Kunstenaar Koen Vanmechelen haalde de afgelopen maanden meermaals de kranten. Hij maakte een indrukwekkend kunstwerk voor ‘onze’ T2-campus én was een van de weinige Belgische kunstenaars die een bijdrage mocht leveren aan de Biënnale, het tweejaarlijkse internationale kunstevenement in Venetië. Voor dat laatste kreeg hij hulp van niemand minder dan SyntraPXL-docent Arne Van Steenbergen.