SyntraPXL zet samen met Microsoft in op levenslang leren

1 month 3 weeks geleden

Nu er steeds meer innovatieve tools en AI-gestuurde ontwikkelingen zijn, is levenslang leren ook voor docenten een haast onmisbare troef geworden. SyntraPXL wil leerkrachten graag helpen om op een ongedwongen manier up-to-date te blijven, onder meer door hen wegwijs te maken in de nieuwste Microsoft-tools die onderwijzen aangenamer en makkelijker maken.

Levenslang leren

“Leerkrachten kunnen zich in allerlei domeinen specialiseren, van data fundamentals tot AI of cyber security”, vertelt Eddy Debauve. Deze Network engineer van SyntraPXL is de drijvende kracht achter de intense samenwerking tussen SyntraPXL en Microsoft.

Wie een bepaalde tool of vaardigheid onder de knie heeft, kan na een geslaagd examen een Microsoft-certificaat krijgen. SyntraPXL is op dit moment de enige instelling in heel België die Microsoft-certificaten aan docenten mag uitreiken. Een mooie troef waar de opleidingsinstelling terecht trots op is.

“We hebben intussen zo’n 120 certificaten uitgereikt. Dat moeten er uiteraard nog véél meer worden. We werken momenteel opleidingen uit die specifiek naar zo’n examen toewerken. Een Microsoft-certificaat staat immers niet alleen goed op je cv, het is voor sommige IT- of engineerjobs zelfs verplicht. Ook bedrijven zullen hierop kunnen inhaken”, gaat Eddy verder.

“SyntraPXL is op dit moment de enige instelling in heel België die Microsoft-certificaten aan docenten mag uitreiken”

Eddy mag zich sinds kort trouwens ‘Microsoft Innovative Educator Expert’ (MIEE) noemen. Een mooie titel om aan te geven dat hij zich onvoorwaardelijk inzet om docenten te helpen effectiever les te geven.

“Zo’n twee jaar geleden kreeg ik een uitnodiging van Microsoft om Microsoft Innovative Educator (MIEE) te worden. Om dat certificaat te behalen, moest ik verschillende Microsoft-tools zoals Teams grondig leren kennen en heel wat studeren. Teams kent intussen 9000 gebruikers binnen SyntraPXL, dus ik kan in alle bescheidenheid stellen dat IT-manager Niels Smets en ik dit samen goed hebben kunnen lanceren. Toen ik geslaagd was voor de MIE-examens, was het nog eens zes maanden blokken voor ik mezelf mocht nomineren om expert te worden”, legt Eddy uit.

Kris Vande Moortel, Education advisor bij Microsoft, is erg blij dat die zelfnominatie verzilverd is en Eddy nu MIEE is.

“Eddy is iemand die zich onbaatzuchtig inzet om onderwijs beter te maken. Dat merk ik aan alle initiatieven die hij aan mij doorgeeft. Hij kan mensen op een heel authentieke manier warm maken voor innovatie. We organiseren regelmatig samen examens, en dan is Eddy degene die de leerkrachten echt op hun gemak stelt. Heel mooi om te zien.”

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Ivan Coemans
Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?

Voor je aan een opleiding begint, is het handig om te weten hoeveel jij straks ongeveer zal verdienen. Wij pikten er tien beroepen uit waarvoor je bij SyntraPXL een diploma kan behalen. Aan jou de keuze! Opgelet, de vermelde salarissen zijn gemiddelden, gebaseerd op statistische enquêtes door StepStone.

Artikel

Klaar voor de lente met deze 10 opleidingen

Als de dagen beginnen te lengen, je opeens opvallend meer vogels hoort fluiten, de eerste bloesem aan de bomen verschijnt, je winterjas verstikkend warm aanvoelt en je de drang voelt om in allerlei nieuwe projecten te duiken, dan weet je: de lente is in aantocht. Dankzij deze 10 opleidingen zijn je huis, je tuin en jijzelf alvast helemaal klaar voor het voorjaar.

Artikel

Ben Moors maakt carrièreswitch naar 3D-tekenaar dankzij SyntraPXL

Na achttien jaar als offsetdrukker vond Ben Moors dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Hij volgde de opleiding 3D print productdesigner bij SyntraPXL en werkt nu voltijds als 3D-tekenaar bij een orthopedisch bedrijf. Daarnaast engageert hij zich als zelfstandige om allerlei projecten te ontwerpen én 3D-printen. Van een succesvolle carrièreswitch gesproken!

lente
Artikel

Dé 10 opleidingen die jou lentekriebels geven