SyntraPXL maakt het verschil: Interieurinrichter vs. interieurstylist

2 years 3 months geleden

Weg met misverstanden

Het gebeurt dat opleidingen of opleidingsnamen in eerste instantie op mekaar lijken, maar in werkelijkheid sterk verschillen. Als leek in het vak is het dan ook niet altijd makkelijk een onderscheid te maken tussen twee opleidingen.

Om misverstanden de wereld uit te helpen en omdat we niet willen dat je voor verrassingen komt te staan tijdens de opleiding nemen we enkele opleidingen onder de loep. Deze week lichten we het verschil toe tussen de opleidingen interieurinrichter en interieurstylist.

Interieurinrichter

De opleiding interieurinrichter is een vrij technische opleiding waarin gevoel voor ruimte en esthetiek centraal staat. Dit stelt je in staat een interieur te ontwerpen en uit te tekenen. Je zal vooral tijd achter de tekentafel en de computer doorbrengen. Jij bepaalt hoe ruimtes worden ingedeeld, dit zowel voor keuken en slaapkamer als voor leefruimte.

Daarnaast adviseer je de klant in zijn materiaalkeuze. Jij kent bijvoorbeeld de voor- en nadelen van parket, tegels of andere vloerbekleding en weet welke het meest geschikt is voor de klant in kwestie. Dit alles heeft een kostenplaatje dat ook jij berekent.

Lees meer

Interieurstylist

Een interieurstylist adviseert mensen over de inrichting van hun woning. Deze opleiding is een stuk minder technisch dan de opleiding 'interieurinrichter'. Het gaat hier om goeie smaak en het gebruik van kleuren en materialen. Hier ga je niet de indeling van ruimtes bepalen maar de elementen in de ruimte veranderen. Welke verf en welk behang? Welke vloer combineer je daar mee?

Jij transformeert een woning van antiek of rommelig ogend naar trendy en harmonieus. Je geeft zowel kleuradvies als advies bij de aankoop van meubels, gordijnen en andere accessoires. Het zijn de kleine dingen die voor het meeste sfeer zorgen!

Lees meer

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

tim babprasert
Artikel

“Ik zat twintig uur per week in de trein om de opleiding professioneel klusser te volgen”

Tim Babprasert bezit een straffe portie doorzettingsvermogen. Toen hij eenmaal wist dat hij professioneel klusser wilde worden, ging hij er honderd procent voor. Dat hij voor de opleiding dagelijks vanuit Gent naar de T2-campus in Genk moest treinen, maakte hem niks uit. Niet veel later ging hij zelfs nog een stap verder en verhuisde hij voor zijn job naar Limburg. 

Vic De Plecker
Artikel

"Onze paarden zijn letterlijk en figuurlijk goud waard"

De Belgische jumpingruiter Wilm Vermeir maakt dit jaar kans om naar de Olympische Spelen te gaan. Tot de selectie bekend is, houdt hij het hoofd koel en steekt hij al zijn tijd in trainen en wedstrijden rijden. Daarnaast begeleidt Wilm een aantal leerlingen uit de SyntraPXL duaalopleiding paardenhouder. Een van hen is Vic De Plecker, die zelf ook een beloftevolle ruiter is en bij Wilm helemaal tot bloei komt.

Arne Van Steenbergen en Koen Vanmechelen
Artikel

SyntraPXL-docent en -cursist Arne Van Steenbergen draagt steentje bij aan kunstwerk van Koen Vanmechelen op de biënnale in Venetië

Kunstenaar Koen Vanmechelen haalde de afgelopen maanden meermaals de kranten. Hij maakte een indrukwekkend kunstwerk voor ‘onze’ T2-campus én was een van de weinige Belgische kunstenaars die een bijdrage mocht leveren aan de Biënnale, het tweejaarlijkse internationale kunstevenement in Venetië. Voor dat laatste kreeg hij hulp van niemand minder dan SyntraPXL-docent Arne Van Steenbergen.