SyntraPXL en Liantis leiden samen accountants op

8 months geleden

Liantis ondersteunt ondernemende mensen. SyntraPXL biedt opleidingen aan. Twee partijen die ogenschijnlijk niks met elkaar te maken hebben, wisten toch een duurzame samenwerking op te zetten. Eentje waar zowel Liantis als SyntraPXL veel baat bij heeft!

liantis syntrapxl

Opleidingen gezocht… en gevonden

Al jarenlang werkt Liantis samen met accountants door hen handige digitale tools en een betrouwbaar aanspreekpunt te bieden. Uit die ervaring weten zij als geen ander dat het voor een accountantsbureau niet gemakkelijk is om goed personeel te vinden. Dikwijls missen jonge accountants specifieke kennis of ervaring uit de praktijk, vertelt Jos Meyen, manager zelfstandig ondernemen bij Liantis.

“Onze regioadviseurs bezoeken dagelijks accountantsbureaus om te kijken hoe wij hen op een constructieve manier kunnen helpen. Heel vaak komt hetzelfde probleem naar boven: het gebrek aan goed personeel. Niet alleen is de instroom van afgestudeerde boekhouders te klein, de schoolverlaters missen de broodnodige praktijkervaring. Het accountantsbureau moet bijgevolg zelf veel tijd en moeite in de nieuwe werkkrachten investeren, en daar knelt het schoentje.”

Dat moet beter kunnen, dachten ze bij Liantis. Het bedrijf zette een bevraging op en stuurde die naar een vijftigtal accountantsbureaus. Hun vermoeden werd bevestigd: er was een grote nood aan goede praktijkgerichte opleidingen. En daar kwam SyntraPXL in zicht.

“Jonge accountants missen vaak specifieke kennis of ervaring uit de praktijk. Dat is waar SyntraPXL in beeld komt”

“We werkten samen met SyntraPXL een aanbod uit waarmee zowel jonge als ervaren accountants hun kennis heel gericht kunnen uitbreiden. Win-win, dus!” vervolgt Jos.

 

Theorie vs. praktijk

Voor de precieze invulling van het aanbod ging Liantis te rade bij de accountantsbureaus zelf. Waar was er nu precies nood aan? Zo kwamen de twee partijen onder meer tot opleidingen als de balans in praktijk, aangifte PB in de praktijk of timemanagement.

“Allemaal opleidingen waarin je heel praktisch aan de slag gaat. Want het schoolvoorbeeld van een personenbelasting is vaak toch iets heel anders dan in de praktijk”, vertelt Jos. “De samenwerking met SyntraPXL verliep overigens vlekkeloos. Met wederzijds respect gingen we op zoek naar wat ons allebei verder kon helpen.”

De accountantsbureaus zijn alvast enthousiast over het aanbod. “Waar ze vroeger zelf veel tijd in het opleiden van nieuw personeel moesten steken, wordt die door deze samenwerking met SyntraPXL uit handen genomen. Een grote meerwaarde, als je weet dat er in deze sector steeds strakke deadlines zijn om na te leven.” besluit Jos.

Benieuwd welke opleidingen SyntraPXL in samenwerking met Liantis aanbiedt?

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

tim babprasert
Artikel

“Ik zat twintig uur per week in de trein om de opleiding professioneel klusser te volgen”

Tim Babprasert bezit een straffe portie doorzettingsvermogen. Toen hij eenmaal wist dat hij professioneel klusser wilde worden, ging hij er honderd procent voor. Dat hij voor de opleiding dagelijks vanuit Gent naar de T2-campus in Genk moest treinen, maakte hem niks uit. Niet veel later ging hij zelfs nog een stap verder en verhuisde hij voor zijn job naar Limburg. 

Vic De Plecker
Artikel

"Onze paarden zijn letterlijk en figuurlijk goud waard"

De Belgische jumpingruiter Wilm Vermeir maakt dit jaar kans om naar de Olympische Spelen te gaan. Tot de selectie bekend is, houdt hij het hoofd koel en steekt hij al zijn tijd in trainen en wedstrijden rijden. Daarnaast begeleidt Wilm een aantal leerlingen uit de SyntraPXL duaalopleiding paardenhouder. Een van hen is Vic De Plecker, die zelf ook een beloftevolle ruiter is en bij Wilm helemaal tot bloei komt.

Arne Van Steenbergen en Koen Vanmechelen
Artikel

SyntraPXL-docent en -cursist Arne Van Steenbergen draagt steentje bij aan kunstwerk van Koen Vanmechelen op de biënnale in Venetië

Kunstenaar Koen Vanmechelen haalde de afgelopen maanden meermaals de kranten. Hij maakte een indrukwekkend kunstwerk voor ‘onze’ T2-campus én was een van de weinige Belgische kunstenaars die een bijdrage mocht leveren aan de Biënnale, het tweejaarlijkse internationale kunstevenement in Venetië. Voor dat laatste kreeg hij hulp van niemand minder dan SyntraPXL-docent Arne Van Steenbergen.