SyntraPXL en Liantis leiden samen accountants op

1 week 3 dagen geleden

Liantis ondersteunt ondernemende mensen. SyntraPXL biedt opleidingen aan. Twee partijen die ogenschijnlijk niks met elkaar te maken hebben, wisten toch een duurzame samenwerking op te zetten. Eentje waar zowel Liantis als SyntraPXL veel baat bij heeft!

liantis syntrapxl

Opleidingen gezocht… en gevonden

Al jarenlang werkt Liantis samen met accountants door hen handige digitale tools en een betrouwbaar aanspreekpunt te bieden. Uit die ervaring weten zij als geen ander dat het voor een accountantsbureau niet gemakkelijk is om goed personeel te vinden. Dikwijls missen jonge accountants specifieke kennis of ervaring uit de praktijk, vertelt Jos Meyen, manager zelfstandig ondernemen bij Liantis.

“Onze regioadviseurs bezoeken dagelijks accountantsbureaus om te kijken hoe wij hen op een constructieve manier kunnen helpen. Heel vaak komt hetzelfde probleem naar boven: het gebrek aan goed personeel. Niet alleen is de instroom van afgestudeerde boekhouders te klein, de schoolverlaters missen de broodnodige praktijkervaring. Het accountantsbureau moet bijgevolg zelf veel tijd en moeite in de nieuwe werkkrachten investeren, en daar knelt het schoentje.”

Dat moet beter kunnen, dachten ze bij Liantis. Het bedrijf zette een bevraging op en stuurde die naar een vijftigtal accountantsbureaus. Hun vermoeden werd bevestigd: er was een grote nood aan goede praktijkgerichte opleidingen. En daar kwam SyntraPXL in zicht.

“Jonge accountants missen vaak specifieke kennis of ervaring uit de praktijk. Dat is waar SyntraPXL in beeld komt”

“We werkten samen met SyntraPXL een aanbod uit waarmee zowel jonge als ervaren accountants hun kennis heel gericht kunnen uitbreiden. Win-win, dus!” vervolgt Jos.

 

Theorie vs. praktijk

Voor de precieze invulling van het aanbod ging Liantis te rade bij de accountantsbureaus zelf. Waar was er nu precies nood aan? Zo kwamen de twee partijen onder meer tot opleidingen als de balans in praktijk, aangifte PB in de praktijk of timemanagement.

“Allemaal opleidingen waarin je heel praktisch aan de slag gaat. Want het schoolvoorbeeld van een personenbelasting is vaak toch iets heel anders dan in de praktijk”, vertelt Jos. “De samenwerking met SyntraPXL verliep overigens vlekkeloos. Met wederzijds respect gingen we op zoek naar wat ons allebei verder kon helpen.”

De accountantsbureaus zijn alvast enthousiast over het aanbod. “Waar ze vroeger zelf veel tijd in het opleiden van nieuw personeel moesten steken, wordt die door deze samenwerking met SyntraPXL uit handen genomen. Een grote meerwaarde, als je weet dat er in deze sector steeds strakke deadlines zijn om na te leven.” besluit Jos.

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
burn-out stress
Artikel

“Dé reden voor het toenemende aantal burn-outs? Onze smartphone”

Artikel

Burn-out begrijpen en aanpakken: 3 cruciale opleidingen

Burn-out is een steeds vaker voorkomend probleem in onze snel veranderende en veeleisende wereld. Het aantal gevallen van burn-out stijgt jaarlijks, en er is een dringende behoefte aan professionele begeleiding om mensen zowel preventief als curatief te ondersteunen​​. Hier bespreken we drie unieke opleidingen, elk met een specifieke focus en aanpak om dit groeiende probleem aan te pakken.

Artikel

Zoals het klokje bij SyntraPXL tikt …

De opleiding horlogemaker – hersteller gooit hoge ogen. Al vier cursisten slaagden na het behalen van hun diploma voor het examen van tophorlogemerk Omega. Een van hen is Koen Vanwyngaerden, die zichzelf met een score van meer dan 80% nu tot de beste horlogemakers van de Benelux mag rekenen.

Artikel

Limburg blijft groeien als kenniscentrum

Limburg is als kenniscentrum in volle ontwikkeling, met de bestaande, herkenbare en deels ook buiten Limburg erkende ecosystemen zoals Corda, T2-campus, Health en Bouw. Hogeschool PXL heeft een ambitieus plan: 5 campussen voor onderzoek en onderwijs in Limburg zullen worden getransformeerd tot levendige state-of-the-art campussen en sterke ecosystemen met aandacht voor duurzaamheid. Deze visie is vertaald in afzonderlijke masterplannen. Het project PXL BusinessHUB situeert zich in een masterplan dat zal worden uitgerold aan de Elfde-Liniestraat in Hasselt: “Doorbraak PXL”. Dit doen ze natuurlijk niet alleen, verschillende partners waaronder ook SyntraPXL zullen hieraan meehelpen.

Artikel

Chocolatier Jolien hoort sinds dit jaar bij de beste van België

Chocolatier Jolien Delvaux, ex-cursist SyntraPXL, heeft erkenning gekregen in de Gault&Millau en blijft haar palet van chocoladesmaken vernieuwen. In een tijdsbestek van slechts vier jaar heeft Jolien in Aarschot naam gemaakt met haar atelier, Atelier Delvaux. Dit atelier hoort nu bij de beste chocolatiers van België en heeft een welverdiende plek in de Gault&Millau.

Artikel

De weg naar geluk