SyntraPXL en Liantis leiden samen accountants op

6 months geleden

Liantis ondersteunt ondernemende mensen. SyntraPXL biedt opleidingen aan. Twee partijen die ogenschijnlijk niks met elkaar te maken hebben, wisten toch een duurzame samenwerking op te zetten. Eentje waar zowel Liantis als SyntraPXL veel baat bij heeft!

liantis syntrapxl

Opleidingen gezocht… en gevonden

Al jarenlang werkt Liantis samen met accountants door hen handige digitale tools en een betrouwbaar aanspreekpunt te bieden. Uit die ervaring weten zij als geen ander dat het voor een accountantsbureau niet gemakkelijk is om goed personeel te vinden. Dikwijls missen jonge accountants specifieke kennis of ervaring uit de praktijk, vertelt Jos Meyen, manager zelfstandig ondernemen bij Liantis.

“Onze regioadviseurs bezoeken dagelijks accountantsbureaus om te kijken hoe wij hen op een constructieve manier kunnen helpen. Heel vaak komt hetzelfde probleem naar boven: het gebrek aan goed personeel. Niet alleen is de instroom van afgestudeerde boekhouders te klein, de schoolverlaters missen de broodnodige praktijkervaring. Het accountantsbureau moet bijgevolg zelf veel tijd en moeite in de nieuwe werkkrachten investeren, en daar knelt het schoentje.”

Dat moet beter kunnen, dachten ze bij Liantis. Het bedrijf zette een bevraging op en stuurde die naar een vijftigtal accountantsbureaus. Hun vermoeden werd bevestigd: er was een grote nood aan goede praktijkgerichte opleidingen. En daar kwam SyntraPXL in zicht.

“Jonge accountants missen vaak specifieke kennis of ervaring uit de praktijk. Dat is waar SyntraPXL in beeld komt”

“We werkten samen met SyntraPXL een aanbod uit waarmee zowel jonge als ervaren accountants hun kennis heel gericht kunnen uitbreiden. Win-win, dus!” vervolgt Jos.

 

Theorie vs. praktijk

Voor de precieze invulling van het aanbod ging Liantis te rade bij de accountantsbureaus zelf. Waar was er nu precies nood aan? Zo kwamen de twee partijen onder meer tot opleidingen als de balans in praktijk, aangifte PB in de praktijk of timemanagement.

“Allemaal opleidingen waarin je heel praktisch aan de slag gaat. Want het schoolvoorbeeld van een personenbelasting is vaak toch iets heel anders dan in de praktijk”, vertelt Jos. “De samenwerking met SyntraPXL verliep overigens vlekkeloos. Met wederzijds respect gingen we op zoek naar wat ons allebei verder kon helpen.”

De accountantsbureaus zijn alvast enthousiast over het aanbod. “Waar ze vroeger zelf veel tijd in het opleiden van nieuw personeel moesten steken, wordt die door deze samenwerking met SyntraPXL uit handen genomen. Een grote meerwaarde, als je weet dat er in deze sector steeds strakke deadlines zijn om na te leven.” besluit Jos.

Benieuwd welke opleidingen SyntraPXL in samenwerking met Liantis aanbiedt?

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
fotografie
Artikel

“Het is een grote troef om als journalist ook goede foto’s te kunnen maken”

Artikel

De 5 voordelen van een zomerse bijscholing

Zien juli en augustus er in jouw agenda nog relatief rustig uit? Dan is het hoog tijd om je in te schrijven voor een opleiding van onze summerschool. Je verbetert er niet alleen je expertise mee, het biedt ook nog vier andere voordelen.

Artikel

Van steunzolen maken tot HTML schrijven

Jill Wets werkte jarenlang in de orthopedie. Met plezier en toewijding maakte ze steunzolen en specialiseerde ze zich in rolstoelen, maar intussen bleef ook haar andere passie groeien: die voor de IT. Toen haar contract in de orthopedische sector afliep, besloot ze de sprong naar full stack developer te wagen, en dat bleek een goede keuze.

Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Tot twee jaar geleden had cursist Ivan Coemans geen idee dat hij zo goed kon fotograferen. Het was pas tijdens de opleiding fotografie van SyntraPXL dat dit verborgen talent van hem aan het licht kwam. En hoe!

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

hoeveel ga ik verdienen
Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?