SYNTRA richt zijn pijlen op vijf grote uitdagingen

5 years 2 months geleden

Het internet gaat sneller, een pakje leveren gaat sneller en de nieuwste smartphones gaan sneller. Eigenlijk gaat heel de economie de laatste jaren steeds sneller en sneller. Deze snelheid brengt heel wat uitdagingen met zich mee voor ons. Als we niet levenslang (ondernemend) leren dan geraken we achterop en raast de economie ons genadeloos voorbij. Gelukkig zijn er oplossingen om mee op snelheid te raken en zo mee te surfen op het succes van de economie. SYNTRA richt zijn pijlen op vijf grote maatschappelijke uitdagingen.

SYNTRA richt zijn pijlen op vijf grote uitdagingen

Uitdaging 1: geen café zonder bier

Economie zonder ondernemers is zoals een café zonder bier, dat blijft niet draaien. Sterke ondernemers zorgen voor meer ondernemingen, meer jobs en meer belastinginkomsten voor de overheid. Een driedubbel positief effect waar we allemaal beter van worden. Het versterken van ondernemerschap is een uitdaging op maat van SYNTRA. Ondernemerschap zit in ons DNA en in al onze opleidingen. Van alle cursisten die een opleiding volgen bij SYNTRA wordt 34% ondernemer binnen een tijdspanne van vijf jaar.

Uitdaging 2: voor iedereen een droomjob

Vroeger was het normaal om levenslang bij dezelfde werkgever te werken. Er veranderde weinig aan de werkinhoud en bijscholen was zelden nodig. Vandaag kijken jongeren uit op ongeveer 5 à 10 jobs in hun loopbaan. Veel veranderingen en dus ook veel uitdagingen. Met een breed aanbod van dagopleidingen, avondopleidingen en korte bijscholingen op SYNTRA maken we het voor iedereen haalbaar om werken en leren te combineren. Verandert jouw werkinhoud? Prima, dan kan je bij ons komen bijscholen. Wil je een nieuwe job-uitdaging aangaan? Perfect, we scholen je om voor jouw droomjob. Onze leercultuur richt zich op de steeds wijzigende economie.

Uitdaging 3: u vraagt wij draaien

Elk bedrijf wil de juiste persoon op de juiste plaats krijgen, dat is ideale wereld. Helaas loopt dat niet altijd even gesmeerd. Er zijn nog steeds veel werkzoekenden die geen job vinden omdat ze niet de juiste competenties hebben. SYNTRA vindt de oplossing in co-creatie met de bedrijfswereld. Dankzij intensieve contacten met verschillende bedrijven capteren wij als geen ander de noden van de ondernemingen zodat we vraag en aanbod kunnen matchen. Dit vertalen wij dan in opleidingsinhoud afgestemd op de wens van de bedrijven. Na een opleiding bij SYNTRA vind je dus ongetwijfeld jouw perfecte plekje in de bedrijfswereld.

Uitdaging 4: welkom in ons netwerk

Eén voor allen, en allen voor één! Gelukkig tellen we in het SYNTRA-netwerk meer dan 3 musketiers, veel meer. Ons netwerk bestaat namelijk uit heel wat bedrijven en ondernemingen. Zo werken we samen met lokale ondernemingen, vzw’s, onderzoeksinstellingen,  overheidsdiensten, sectorfederaties, scholen, enzoverder. Indien je nog geen deel uitmaakt van ons netwerk, staan we altijd open voor een gesprek want we streven naar een open leeromgeving. Deze open houding zorgt er voor dat we unieke projecten kunnen opzetten met onze partners.

Uitdaging 5: vragen kost geen geld

De vijfde uitdaging kunnen we niet alleen aangaan, hier hebben we de steun van de overheid voor nodig. Door de financiering van SYNTRA te verbeteren, investeer je in: een opleidingsaanbod afgestemd op de bedrijfswereld, meer ondernemerschap voor Vlaanderen en Brussel, een systeem van levenslang leren toegankelijk voor iedereen, een waaier van duale leertrajecten en een sterke partner voor elk bedrijf. Investeren in SYNTRA is investeren in de economie en dat brengt uiteindelijk voor iedereen op. 

 

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

tim babprasert
Artikel

“Ik zat twintig uur per week in de trein om de opleiding professioneel klusser te volgen”

Tim Babprasert bezit een straffe portie doorzettingsvermogen. Toen hij eenmaal wist dat hij professioneel klusser wilde worden, ging hij er honderd procent voor. Dat hij voor de opleiding dagelijks vanuit Gent naar de T2-campus in Genk moest treinen, maakte hem niks uit. Niet veel later ging hij zelfs nog een stap verder en verhuisde hij voor zijn job naar Limburg. 

Vic De Plecker
Artikel

"Onze paarden zijn letterlijk en figuurlijk goud waard"

De Belgische jumpingruiter Wilm Vermeir maakt dit jaar kans om naar de Olympische Spelen te gaan. Tot de selectie bekend is, houdt hij het hoofd koel en steekt hij al zijn tijd in trainen en wedstrijden rijden. Daarnaast begeleidt Wilm een aantal leerlingen uit de SyntraPXL duaalopleiding paardenhouder. Een van hen is Vic De Plecker, die zelf ook een beloftevolle ruiter is en bij Wilm helemaal tot bloei komt.

Arne Van Steenbergen en Koen Vanmechelen
Artikel

SyntraPXL-docent en -cursist Arne Van Steenbergen draagt steentje bij aan kunstwerk van Koen Vanmechelen op de biënnale in Venetië

Kunstenaar Koen Vanmechelen haalde de afgelopen maanden meermaals de kranten. Hij maakte een indrukwekkend kunstwerk voor ‘onze’ T2-campus én was een van de weinige Belgische kunstenaars die een bijdrage mocht leveren aan de Biënnale, het tweejaarlijkse internationale kunstevenement in Venetië. Voor dat laatste kreeg hij hulp van niemand minder dan SyntraPXL-docent Arne Van Steenbergen.