Ready for take off! Deze cursisten vliegen het nieuwe opleidingsjaar in

9 months 4 weeks geleden

Het was opvallend druk deze week op de T2-campus, want na een deugddoende vakantie begonnen heel wat cursisten aan hun voltijdse dagopleiding. Van koeltechnieker tot video content creator: wij wisten dertien enthousiastelingen te strikken voor een kort interview.

vdo cursisten take off

“Als toekomstige freelancer wil ik een zo breed mogelijke basis hebben”

Jonas (19): “Vorig jaar heb ik de opleiding visual effect artist gevolgd. Filmeffecten, motion design, color grading … Ik ken er nu alles van. Hoewel ik hierin perfect een job had kunnen vinden, wilde ik me toch nog verder specialiseren. Video content creator voelde als een goede volgende stap. Het is mijn droom om als freelancer te kunnen beginnen, en dan lijkt het me goed om een zo breed mogelijke basis te hebben.”

“Wij hopen ooit samen een bedrijfje in airco’s of warmtepompen op te richten”

Imen (20) en Bram (19): “Wij kennen elkaar van school, daar hebben we samen industriële elektriciteit gevolgd. De opleiding van koeltechnieker leek ons heel interessant. Stiekem dromen we ervan om samen een bedrijfje in deze sector te beginnen. Met z’n tweeën airco’s of warmtepompen gaan installeren, dat zou toch echt tof zijn?! Een naam voor ons bedrijf hebben we nog niet, daar kunnen we nu nog een heel jaar over brainstormen (lacht).”

“Zenuwachtig ben ik niet, ik wil er gewoon héél graag aan beginnen!”

Alexandra (23): “Ik heb de eerste cursusdag van de opleiding video content creator gisteren door omstandigheden moeten missen. Vandaag wil ik dus echt niet te laat zijn! Ik ben opgeleid als allround business developer, maar dat was niet helemaal mijn ding. De laatste jaren heb ik een aantal studentenjobs gedaan zodat ik kon uitzoeken welke richting ik uit wilde. Toen ik deze opleiding tegenkwam, kreeg ik meteen zin om eraan te beginnen. Ik ben superbenieuwd!”

“Ik zou heel graag als zelfstandig koeltechnieker aan de slag gaan”

Ferhat (21): “Ik start vandaag met de opleiding koeltechnieker. Eigenlijk wilde ik al meteen na de middelbare school een praktische opleiding zoals deze gaan volgen, maar mijn ouders hadden liever dat ik ging werken. Ik heb braafjes geluisterd (lacht), maar nu ik een eerste ervaring bij Nike en Essers heb opgedaan, ga ik toch de sprong wagen. De opleiding duurt een jaar, ik heb er echt veel zin in. Erna hoop ik als zelfstandige aan de slag te kunnen gaan.”

“Toen ik hoorde dat mijn zus grafisch design ging volgen, was ik jaloers. Dat wilde ik ook!”

Robin (23): “Ik kom samen met mijn zus Chinouk grafisch design volgen. Ik heb de bachelor orthopedagogie en daarna een banaba global citizenship and development gedaan, maar toen ik hoorde dat Chinouk grafisch design ging volgen, was ik best wel jaloers. Dat wilde ik ook! En hier zijn we dan, klaar om er samen in te vliegen."

Chinouk (20): “We moeten een veertigtal minuten rijden voor we hier op de campus in Genk zijn, dus het is wel leuk dat we elkaar hebben. Het wordt vast en zeker een gezellig jaar.”

“Halftijds in een drukkerij en halftijds freelancen, dat lijkt me perfect”

Jo (24): “Vandaag start ik met de opleiding grafisch design. Iets helemaal anders dan de bouwsector waarin ik de voorbije jaren heb gewerkt. Ervoor deed ik een studie waarbij illustrator aan bod kwam, dus ik heb wel wat voorkennis. Het lijkt me leuk om na deze opleiding in dienstverband bij een drukkerij te werken en dan als bijberoep freelance opdrachten als designer te doen.”

Steffi (22): “Ik heb de bachelor events en creatie op Thomas Moore gevolgd, en merkte daar dat het grafische me echt boeide. Ik wil daar me via deze weg verder in specialiseren. Ik heb nog niet echt een duidelijk idee van welke job ik zou willen doen. We zien wel wat de toekomst brengt.”

“Op de hogeschool kreeg ik te veel theorie … Doe mij maar de praktijk, zoals hier!”

Renzo (20): “Om medische redenen heb ik de opleiding procesoperator chemie in het volwassenonderwijs niet kunnen afronden. Ik heb dan besloten om een creatievere richting uit te gaan. Het is mijn droom om zelfstandige te worden, en misschien dat dat dankzij de opleiding video content creator wel gaat lukken!”

Finn (19): “Ik ging tot voor kort naar de LUCA School of Arts. Dat beviel me niet zo goed. Ik moest bijna elke dag helemaal naar Brussel en ik vond het ook erg veel theorie. Praktijkgerichte opleidingen zoals deze van video content creator spreken me veel meer aan. Ik heb er zin in!”

“Na twee coronajaren heb ik de hogeschool achter me gelaten. Ik ben klaar voor een frisse start!”

Michael (21): “Mijn eerste jaar toegepaste informatica op de Hogeschool PXL viel samen met corona. Doordat ik alle lessen online moest volgen, raakte ik de weg kwijt. Ik slaagde niet en heb het nog even voor een tweede jaar geprobeerd, maar moest toen afhaken. Ik denk dat deze opleiding van indie game developer me veel beter zal liggen. Als ik dit jaar heb afgerond, zou ik eerst in een bedrijf wat meer ervaring willen opdoen en daarna een zelfstandige activiteit willen uitbouwen.”

Julio (19): “Ik heb op de middelbare school houtbewerking gedaan, maar ik wist dat ik daar niet in verder wilde. Het goede aan deze opleiding is dat het maar een jaar duurt en je meteen heel praktisch aan de slag gaat. Dat is wat ik moet hebben!”

Final call

Wil jij net als deze cursisten aan een voltijdse dagopleiding beginnen?

Schrijf je dan snel in voor ook de laatste plaatsen weg zijn!

Dit moet je alvast weten over een voltijdse dagopleiding: de opleiding duurt gemiddeld één jaar, je blijft volwaardig student, je gaat vooral praktisch aan de slag én op het eind van de rit krijg je een erkend diploma. Waar wacht je nog op?

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

tim babprasert
Artikel

“Ik zat twintig uur per week in de trein om de opleiding professioneel klusser te volgen”

Tim Babprasert bezit een straffe portie doorzettingsvermogen. Toen hij eenmaal wist dat hij professioneel klusser wilde worden, ging hij er honderd procent voor. Dat hij voor de opleiding dagelijks vanuit Gent naar de T2-campus in Genk moest treinen, maakte hem niks uit. Niet veel later ging hij zelfs nog een stap verder en verhuisde hij voor zijn job naar Limburg. 

Vic De Plecker
Artikel

"Onze paarden zijn letterlijk en figuurlijk goud waard"

De Belgische jumpingruiter Wilm Vermeir maakt dit jaar kans om naar de Olympische Spelen te gaan. Tot de selectie bekend is, houdt hij het hoofd koel en steekt hij al zijn tijd in trainen en wedstrijden rijden. Daarnaast begeleidt Wilm een aantal leerlingen uit de SyntraPXL duaalopleiding paardenhouder. Een van hen is Vic De Plecker, die zelf ook een beloftevolle ruiter is en bij Wilm helemaal tot bloei komt.

Arne Van Steenbergen en Koen Vanmechelen
Artikel

SyntraPXL-docent en -cursist Arne Van Steenbergen draagt steentje bij aan kunstwerk van Koen Vanmechelen op de biënnale in Venetië

Kunstenaar Koen Vanmechelen haalde de afgelopen maanden meermaals de kranten. Hij maakte een indrukwekkend kunstwerk voor ‘onze’ T2-campus én was een van de weinige Belgische kunstenaars die een bijdrage mocht leveren aan de Biënnale, het tweejaarlijkse internationale kunstevenement in Venetië. Voor dat laatste kreeg hij hulp van niemand minder dan SyntraPXL-docent Arne Van Steenbergen.