Pitch fight III: de technisch tekenaars laten zien wat ze kunnen

5 years 10 months geleden

Op woensdag 27 juni 2018 stellen de cursisten Digitaal Technisch Tekenaar hun projecten voor, een uitgelezen kans om talent te spotten en binnen te halen. Ben je op zoek naar een gemotiveerde starter voor jouw bedrijf? Kom dan jouw witte raaf zoeken op de 3de editie van de Pitch Fight. Ben je cursist, ex-cursist, docent of zelf geïnteresseerd in een opleiding digitaal technisch tekenaar? Dan ben je uiteraard ook meer dan welkom op dit event.

Onze Digitaal Technisch Tekenaars zijn bouwkundige genieën. Bouwaanvragen, 2D tekenwerk , 3D tekenwerk en visualisaties behoren tot hun skills.

Wil jij erbij zijn? Schrijf dan  hier  in.

pitch fight III

Verloop van de avond.

De aftrap zal gegeven worden vanaf 18u30 door Ludo Guisson, Business Developer van de grafische sector binnen SYNTRA Limburg.

Daarna stellen de beste afgestudeerden elk hun project grafisch voor met een professionele uitleg erbij. Vanzelfsprekend zijn dit allemaal eigen, originele ontwerpen. Ze zullen het onderste uit de kan halen, want ze staan te popelen om te laten zien wat ze in hun mars hebben.

Vanaf 20u30 kan er nagepraat worden met een hapje en een drankje aangeboden door SYNTRA Limburg. Professionals die talent gespot hebben, kunnen hier meteen hun slag slaan en de cursisten vragen stellen tijdens dit netwerkmoment.

Programma

  • Datum: woensdag 27 juni 2018
  • Startuur: 18u30
  • Locatie: Syntra Limburg Campus Hasselt - Gouverneur Verwilghensingel 40 , 3500 Hasselt
  • Prijs: GRATIS , inclusief receptie met drank en een hapje

Docent in de spotlights

Bezieler van deze avond is spildocent Luc Van Eyck. Hij stond járen geleden aan de wieg van deze marktgedreven opleiding. In de loop der jaren heeft hij honderden tekenaars de kneepjes van het vak geleerd.

Als eigenaar van het ‘Advies- en tekenbureel’ weet hij ook waar de de commerciële klepel hangt en wijst hij zijn cursisten op belangrijke beroepsspecifieke competenties. Luc is de drijvende kracht achter de bouwteken-opleidingen. Hij is dan ook volop betrokken met de uitrol van de nieuwe BIM-conforme teken-opleidingen voor woningen, betonconstructies en staalconstructies.

“Niet eenvoudig om goeie technisch tekenaars te vinden”

Dat dit een marktgerichte opleiding is, wordt meteen duidelijk wanneer we ex-cursist Jens Meyssen uit Neerpelt aan het woord laten. Hij vond na zijn opleiding meteen werk en specialiseerde zich in de visualisaties. “Ik zie het over heel de sector: Het blijkt niet eenvoudig om goeie technisch tekenaars te vinden.”

Vorig jaar is Jens ook zelfstandige in bijberoep geworden. Jens: "In de opleiding leerde ik vooral gestructureerd en correct werken. Dat helpt enorm. Ik was trouwens ook vanaf les 1 gebeten!”

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Artikel

Hasseltse pianosoliste Taïsa Colson serveert Strawberry Daiquiris om nieuwe, prestigieuze ‘Film Scoring Academy of Europe’ te bekostigen

Artikel

Cursisten printen innovatieve drinkbekers voor Sint Oda

Simpelweg drinken uit een beker lijkt zo maar even de normaalste zaak ter wereld te zijn. Maar dat is het niet voor iedereen. Voor mensen met beperking is drinken te vaak een uitdaging. Daarom gingen de Hasseltse directeur Innovatie Leen Hulshagen (41) en collega Kim Scheepers (45) op zoek naar een oplossing. En die vonden ze bij de cursisten van SyntraPXL die via 3D-printing drinkbekers met neusuitsparing en tulprand maakten.

Nieuws

Beoordeel het werk van onze bouwkundige tekenaars

Ook in het atypische cursusjaar 2020-2021 bulkte het weer van het ontwerptalent in de opleiding BIM bouwkundig tekenaar. Onder normale omstandigheden komen heel wat geïnteresseerde architecten en bouwprofessionals de beste eindwerken beoordelen tijdens onze jaarlijkse pitch-fight. Maar dit jaar is het anders. Een fysieke vijfde editie van de pitch-fight bleek niet mogelijk, maar om de beste bouwvisualisatie te kiezen, hebben we toch een oplossing: Jij mag dit jaar mee jureren!

Artikel

De top 10 grafische opleidingen van 2019-2020

Syntra Limburg bereidt jaarlijks duizenden cursisten voor op de beroepen van vandaag. De maatschappij verschuift meer en meer naar het digitale en dus ook de grafische sector. Het gaat dan vaak over creatieve beroepen zoals webdeveloper, interieurinrichter, bouwkundig tekenaar, 3D printspecialist,… De ene leert digitaal tekenen en visualiseren terwijl de andere digitale tekenprogramma’s als autoCAD onder de knie moet krijgen. Voor wie zich vandaag de dag grafisch/digitaal uit de slag kan trekken, zijn de mogelijkheden eindeloos. We willen jou daarom onze top 10 grafische opleidingen van 2019-2020 niet onthouden! Ontdek ze nu.  

Artikel

Extra injectie voor game-industrie dankzij de ‘Tax shelter’

Niet enkel de Limburgse producenten van games, maar ook de verschillende opleidingsinstellingen die profielen voor deze nieuwe sector afleveren, kijken halsreikend uit naar de uitbreiding van de zogenaamde tax shelter van de film- naar de game-industrie. “Als dat teweegbrengt voor de game-industrie, wat het heeft opgeleverd voor de Belgische filmindustrie, dan mogen we onze borst natmaken”, zegt business developer Ludo Guisson van Syntra Limburg.

Hotel Mama
Artikel

Ligt jouw zoon of dochter languit in de zetel?