Online vergaderen? Leer het hier met Microsoft Teams.

4 years 1 month geleden

Binnen SYNTRA Limburg maken wij veel gebruik van de apps van Microsoft 365. We hebben hier ondertussen al heel wat expertise over opgebouwd en we zouden SYNTRA niet zijn als we deze kennis niet zouden delen met iedereen die iets wil leren. 

De meeste van onze lessen gaan al online door maar daarnaast zullen wij op onze website ook enkele digitale leersnacks volledig gratis aanbieden. We maakten alvast enkele korte webinars in samenwerking met de T2-Innovathoren Dirk en Jorn (www.t2-campus.be). Hieronder vinden jullie een 5-delige reeks van webinars over het gebruik van Microsoft Teams.

microsoft team webinar

Werken met Microsoft Teams

Teams is een app waarin bijna alle andere apps van Microsoft samenkomen. Je kan er chatten met je collega’s, videogesprekken voeren, online vergaderingen plannen …

Nu we allemaal in ons kot moeten blijven is 'online vergaderen' natuurlijk een van de meest interessante functionaliteiten van Teams. Dirk en Jorn van de T2-campus tonen via enkele korte webinars in een 5-delige reeks hoe je snel aan de slag gaat met deze handige app:

 1. Microsoft Teams app installeren:

  In deze webinar leer je hoe je start met Microsoft Teams en installeer je de app op je laptop, tablet, PC of smartphone.
 2. Hoe een Teams vergadering inplannen via Outlook:

  In deze video leer je een vergadering plannen in Teams via Outlook. T2-Innovathor Dirk loodst je doorheen de stappen.
 3. Deelnemen aan een Teams vergadering:

  In deze korte leersnack leer je eenvoudig hoe je deelneemt aan een Teams vergadering.
 4. Deelnemen als externe gebruiker:

  In deze webinar leer je hoe je externe gebruikers kan laten deelnemen aan een vergadering binnen je eigen Teams-omgeving.
 5. Vergaderen met externe gebruikers:

  In deze video deelt T2-Innovathor Dirk tips om vergaderingen met externen in Teams vlot te laten verlopen.

Succes!

Meer van dit?

Geef je e-mailadres op en wij houden je op de hoogte van de nieuwste learningsnacks!

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
sabine bogers
Artikel

Van de IT-dienst van gigant Philips naar een gezellige foodtruck op de markt

Artikel

“Het is een grote troef om als journalist ook goede foto’s te kunnen maken”

Nina Pieri volgde de bachelor journalistiek aan Hogeschool PXL, maar besloot daarna ook nog een voltijdse dagopleiding fotografie bij SyntraPXL te volgen. Een mooi voorbeeld van hoe beide onderwijsinstellingen elkaar perfect kunnen aanvullen en van jou een krak in je vak maken.

Artikel

De 5 voordelen van een zomerse bijscholing

Zien juli en augustus er in jouw agenda nog relatief rustig uit? Dan is het hoog tijd om je in te schrijven voor een opleiding van onze summerschool. Je verbetert er niet alleen je expertise mee, het biedt ook nog vier andere voordelen.

Artikel

Van steunzolen maken tot HTML schrijven

Jill Wets werkte jarenlang in de orthopedie. Met plezier en toewijding maakte ze steunzolen en specialiseerde ze zich in rolstoelen, maar intussen bleef ook haar andere passie groeien: die voor de IT. Toen haar contract in de orthopedische sector afliep, besloot ze de sprong naar full stack developer te wagen, en dat bleek een goede keuze.

Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Tot twee jaar geleden had cursist Ivan Coemans geen idee dat hij zo goed kon fotograferen. Het was pas tijdens de opleiding fotografie van SyntraPXL dat dit verborgen talent van hem aan het licht kwam. En hoe!

Robby Pipeleers
Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”