Online vergaderen? Leer het hier met Microsoft Teams.

4 years 3 months geleden

Binnen SYNTRA Limburg maken wij veel gebruik van de apps van Microsoft 365. We hebben hier ondertussen al heel wat expertise over opgebouwd en we zouden SYNTRA niet zijn als we deze kennis niet zouden delen met iedereen die iets wil leren. 

De meeste van onze lessen gaan al online door maar daarnaast zullen wij op onze website ook enkele digitale leersnacks volledig gratis aanbieden. We maakten alvast enkele korte webinars in samenwerking met de T2-Innovathoren Dirk en Jorn (www.t2-campus.be). Hieronder vinden jullie een 5-delige reeks van webinars over het gebruik van Microsoft Teams.

microsoft team webinar

Werken met Microsoft Teams

Teams is een app waarin bijna alle andere apps van Microsoft samenkomen. Je kan er chatten met je collega’s, videogesprekken voeren, online vergaderingen plannen …

Nu we allemaal in ons kot moeten blijven is 'online vergaderen' natuurlijk een van de meest interessante functionaliteiten van Teams. Dirk en Jorn van de T2-campus tonen via enkele korte webinars in een 5-delige reeks hoe je snel aan de slag gaat met deze handige app:

  1. Microsoft Teams app installeren:

    In deze webinar leer je hoe je start met Microsoft Teams en installeer je de app op je laptop, tablet, PC of smartphone.
  2. Hoe een Teams vergadering inplannen via Outlook:

    In deze video leer je een vergadering plannen in Teams via Outlook. T2-Innovathor Dirk loodst je doorheen de stappen.
  3. Deelnemen aan een Teams vergadering:

    In deze korte leersnack leer je eenvoudig hoe je deelneemt aan een Teams vergadering.
  4. Deelnemen als externe gebruiker:

    In deze webinar leer je hoe je externe gebruikers kan laten deelnemen aan een vergadering binnen je eigen Teams-omgeving.
  5. Vergaderen met externe gebruikers:

    In deze video deelt T2-Innovathor Dirk tips om vergaderingen met externen in Teams vlot te laten verlopen.

Succes!

Meer van dit?

Geef je e-mailadres op en wij houden je op de hoogte van de nieuwste learningsnacks!

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

tim babprasert
Artikel

“Ik zat twintig uur per week in de trein om de opleiding professioneel klusser te volgen”

Tim Babprasert bezit een straffe portie doorzettingsvermogen. Toen hij eenmaal wist dat hij professioneel klusser wilde worden, ging hij er honderd procent voor. Dat hij voor de opleiding dagelijks vanuit Gent naar de T2-campus in Genk moest treinen, maakte hem niks uit. Niet veel later ging hij zelfs nog een stap verder en verhuisde hij voor zijn job naar Limburg. 

Vic De Plecker
Artikel

"Onze paarden zijn letterlijk en figuurlijk goud waard"

De Belgische jumpingruiter Wilm Vermeir maakt dit jaar kans om naar de Olympische Spelen te gaan. Tot de selectie bekend is, houdt hij het hoofd koel en steekt hij al zijn tijd in trainen en wedstrijden rijden. Daarnaast begeleidt Wilm een aantal leerlingen uit de SyntraPXL duaalopleiding paardenhouder. Een van hen is Vic De Plecker, die zelf ook een beloftevolle ruiter is en bij Wilm helemaal tot bloei komt.

Arne Van Steenbergen en Koen Vanmechelen
Artikel

SyntraPXL-docent en -cursist Arne Van Steenbergen draagt steentje bij aan kunstwerk van Koen Vanmechelen op de biënnale in Venetië

Kunstenaar Koen Vanmechelen haalde de afgelopen maanden meermaals de kranten. Hij maakte een indrukwekkend kunstwerk voor ‘onze’ T2-campus én was een van de weinige Belgische kunstenaars die een bijdrage mocht leveren aan de Biënnale, het tweejaarlijkse internationale kunstevenement in Venetië. Voor dat laatste kreeg hij hulp van niemand minder dan SyntraPXL-docent Arne Van Steenbergen.