Nieuwe opleiding hairextensions: invisible bead techniek

3 months 2 weeks geleden

Wie thuis is in de wereld van hairextensions heeft er misschien al van gehoord: de “invisible beads of IBE method”. Deze uit Amerika afkomstige haast onzichtbare techniek is in België verder uitgewerkt en gepatenteerd door Mieke Vanhaeren, een kapster met een eigen hairextension-salon en groothandel in Herk-de-Stad én sinds kort docente bij SyntraPXL!

invisible bead techniek

Midden februari pakt SyntraPXL uit met een nieuwe hairextensions-opleiding. Docente Mieke Vanhaeren zal cursisten in tien sessies leren hoe je het natuurlijke haar kan verlengen of meer volume kan geven via haar zelfontworpen “wefts”. Dat zijn haarverlengingen die bij deze techniek op een snelle, comfortabele en onzichtbare manier aan het natuurlijke haar worden vastgemaakt.

De techniek uitgelegd

“De techniek van invisible beads heeft een paar jaar geleden vanuit Amerika ons land bereikt. Sommige kapsalons werkten hier al mee, maar de techniek had nog heel wat verbeterpunten”, vertelt Mieke.

“Zoals bij veel hairextensions-technieken deed ook de IBE pijn omdat het te strak zit. De hoeken van de weft kwamen regelmatig los, de draden waren zichtbaar, de klant werd tijdens het innaaien geprikt door de naald, … Dat moest anders! Ik heb daarom zelf een aantal verbeteringen doorgevoerd die niet alleen komaf maken met deze tekortkomingen, maar er ook voor zorgen dat de klant aanzienlijk minder lang in de kappersstoel zit.”

 

“Veel kapsalons bieden uit tijdsgebrek geen extensions aan. Het grote voordeel van mijn techniek is dat het snel gaat: op anderhalf uur is de klant klaar”

Waar het grote verschil zit, probeert Mieke beknopt en duidelijk uit te leggen:

“‘Mijn’ wefts zijn al aan elkaar bevestigd en hoeven in tegenstelling tot de oorspronkelijke IBE techniek niet meer gestapeld te worden. Het is een dubbele weft zonder draden. Dat bespaart niet alleen tijd voor de kapper of kapster, het is ook veel comfortabeler voor de klant."

Waar je bij de klassieke techniek soms een halve dag in de kappersstoel moet zitten, ben je bij deze techniek op ruim een uur klaar. De wefts zijn flinterdun en worden plat tegen het hoofd aangebracht. Zo voelt de klant de extensions niet zitten.

Kennis overdragen

Miekes techniek was al snel overal in de sector gekend. Ze is terecht supertrots op wat ze bereikt heeft. Tevens verbaast ze zich erover hoe snel en ver de techniek al is doorgebroken.

“Ik krijg in mijn salon Locks & Looks klanten uit alle provincies, zelfs uit Nederland. Mijn model geraakt stilaan bekend over de hele wereld”, vervolgt Mieke. “Gelukkig heb ik een model- en techniekbescherming verkregen. De komende vijf jaar mag niemand in heel Europa deze toepassing kopiëren."

Vanaf half februari zal Mieke haar kennis aan de cursisten van de opleiding hairextensions – invisible bead techniek overdragen. “Deze opleiding gaat veel verder dan puur de techniek”, vertelt Mieke. “We kijken samen hoe je hoogwaardig haar kan herkennen, hoe een intakegesprek verloopt, hoe je goede winst kan maken en een succesvolle onderneming kan opzetten. Het is echt een totaalpakket voor wie professioneel aan de slag wil gaan met hairextensions.”

“De opleiding omvat veel meer dan enkel de techniek. Ik geef de cursisten verkooptraining, zodat ze helemaal klaar zijn om zelfstandig aan de slag te gaan”

Een grote troef voor bestaande kapsalons

Waarom het voor kappers of kapsters een plus is om deze techniek aan te leren, is voor Mieke heel duidelijk. “Veel kapsalons hebben het heel druk met knippen en kleuren. Extensions plaatsen? Daar hebben ze simpelweg geen tijd voor. Dat is jammer, want zo verliezen ze klanten die op heel regelmatige basis terugkomen.

Klanten met extensions komen immers elke 5 à 8 weken terug voor een herplaatsing. Ze kunnen geen afspraak uitstellen of overslaan en zijn al snel helemaal verliefd op hun mooie volle bos.”

Zonde dus, om deze klanten te laten schieten uit tijdsgebrek, beaamt ook Mieke. "Extensions laten zetten doen klanten het liefst in hun eigen, vertrouwde kapsalon. Ze zoeken de beste kwaliteit en de minst schadelijke techniek. Via deze techniek kunnen kappers zonder hard te werken toch flink wat extra inkomsten genereren.”

 

Goede opvolging

Mieke heeft alvast heel veel zin om eraan te beginnen. “Ik heb al vaker kleine opleidingen gegeven in mijn salon, maar dit is de eerste keer dat ik echt voor een groep zal staan. Niet erg, ik kijk er enorm naar uit om mijn passie te delen en les te geven.

Ik wil de cursisten kennis en zelfvertrouwen bij brengen, zodat ze na mijn lessen goed voorbereid zelfstandig kunnen starten. De maanden na de lessen mogen de cursisten steeds contact met mij opnemen als er iets niet lukt of als ze iets niet goed begrepen hebben”, besluit Mieke.

Wil jij ook hairextensions leren zetten?

Schrijf je dan snel in voor onze nieuwe opleiding Hairextensions: invisible bead techniek

Vanaf 19 februari leer je in tien sessies van Mieke Vanhaeren zelf hoe je op een snelle en comfortabele manier hairextensions kan plaatsen.

Mieke geeft je bovendien een allround training. Je leert goed haar van slecht haar onderscheiden, professionele foto's maken, intakegesprekken afnemen,... Na deze opleiding kan je vol zelfvertrouwen zelfstandig aan de slag gaan.

Schrijf je snel in!

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Ivan Coemans
Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?

Voor je aan een opleiding begint, is het handig om te weten hoeveel jij straks ongeveer zal verdienen. Wij pikten er tien beroepen uit waarvoor je bij SyntraPXL een diploma kan behalen. Aan jou de keuze! Opgelet, de vermelde salarissen zijn gemiddelden, gebaseerd op statistische enquêtes door StepStone.

Artikel

Klaar voor de lente met deze 10 opleidingen

Als de dagen beginnen te lengen, je opeens opvallend meer vogels hoort fluiten, de eerste bloesem aan de bomen verschijnt, je winterjas verstikkend warm aanvoelt en je de drang voelt om in allerlei nieuwe projecten te duiken, dan weet je: de lente is in aantocht. Dankzij deze 10 opleidingen zijn je huis, je tuin en jijzelf alvast helemaal klaar voor het voorjaar.

Artikel

SyntraPXL zet samen met Microsoft in op levenslang leren

Nu er steeds meer innovatieve tools en AI-gestuurde ontwikkelingen zijn, is levenslang leren ook voor docenten een haast onmisbare troef geworden. SyntraPXL wil leerkrachten graag helpen om op een ongedwongen manier up-to-date te blijven, onder meer door hen wegwijs te maken in de nieuwste Microsoft-tools die onderwijzen aangenamer en makkelijker maken.

Ben Moors
Artikel

Ben Moors maakt carrièreswitch naar 3D-tekenaar dankzij SyntraPXL