Niet ditchen, wel switchen! Van Hogeschool PXL naar SyntraPXL … en terug

1 week 3 dagen geleden

Een opleiding bij SyntraPXL kan een perfect alternatief zijn voor een studie aan de hogeschool, bewijst Kean Bernaerts. Hij ruilde zijn eerste jaar ergotherapie aan Hogeschool PXL in voor de opleiding sales- en accountmanager bij SyntraPXL om zich daarna nog verder te specialiseren bij … Hogeschool PXL!

students

Kean Bernaerts begon zijn studies met een jaar ergotherapie aan de Hogeschool PXL. Hij kwam er echter al snel achter dat deze opleiding hem niet lag. Notities nemen, veel luisteren en zelfstudie toepassen zijn niet zijn sterkste kant. Kean houdt meer van interactie en variatie. Iets wat hij binnen de voltijdse dagopleiding sales- en accountmanager van SyntraPXL wél vond. Praten, verkopen, contacten leggen, op de baan zijn … Dat was alles wat hij graag deed!

“In mijn eerste jaar op de Hogeschool PXL merkte ik: zelfstudie en bakken theorie zijn niets voor mij. Ik stapte over naar een opleiding bij SyntraPXL, waar er wél veel interactie, variatie en praktijk was”

Kean: “De opleiding sales- en accountmanager bij SyntraPXL duurde maar één jaar. Dat vond ik een grote troef. En het bleek een goede keuze. Het was een fijn traject met toffe docenten. Gewoonweg een hele leuke ervaring! Mijn stage bij het bedrijf Spandex in Zaventem is ook honderd procent meegevallen.”

 

Nog meer expertise

Kean haalde zonder problemen zijn diploma. Na zijn stage was hij zo enthousiast dat hij dolgraag bij Spandex aan de slag wilde gaan. Daar vonden ze hem met zijn 19 jaar echter nog nét iets te jong. Maar Kean bleef niet bij de pakken zitten. Op de infodag van Hogeschool PXL – waar hij eerder toevallig verzeild was geraakt – botste hij op de PXL-businessopleiding sales support. De inhoud leek hem heel interessant, maar zou het niet te theoretisch zijn, en zou hij niet tegen dezelfde problemen aanlopen als bij zijn eerdere ervaring op de hogeschool? Hij werd al snel gerustgesteld: ook een graduaatsopleiding kan veel praktijk bieden. Twee dagen per week vertoef je op de werkvloer.

“Na de opleiding sales- en accountmanager bij SyntraPXL voel ik me helemaal klaar voor de Hogeschool PXL. Ik start dit jaar met de graduaatsopleiding sales support en heb zelfs een aantal vrijstellingen op zak!”

Kean: “Ik voel me nu ook veel beter voorbereid. SyntraPXL heeft me geholpen een betere verkoper te worden. Ik heb leren babbelen, falen en omgaan met klanten. Tijdens de opleiding sales support aan de Hogeschool PXL zal ik meer bezig zijn met cijfers, marges en het analyseren van de markt en klanten. Fijn ook, dat ik een aantal vrijstellingen op zak heb. Ik heb het gevoel dat de combinatie van deze twee opleidingen me helemaal klaarstoomt voor de arbeidsmarkt.”

Moest Kean zich toch nog verder willen verdiepen, dan kan hij na deze tweejarige graduaatsopleiding ook nog de Bachelor Bedrijfsmanagement – Marketing behalen.

Volg zelf een voltijdse dagopleiding

Heb jij na het lezen van dit verhaal zelf goesting om te starten aan een opleiding bij SyntraPXL? Ontdek dan snel het volledige aanbod voltijdse dagopleidingen via de knop hieronder.

Dit moet je alvast weten over een voltijdse dagopleiding: de opleiding duurt gemiddeld één jaar, je blijft volwaardig student, je gaat vooral praktisch aan de slag én op het eind van de rit krijg je een erkend diploma. Waar wacht je nog op?

Ontdek hier de opleidingen

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Tommy Goukens
Artikel

3 straffe bierkenners: deel 1

Artikel

Expert aan het woord: docente permanente make-up Esther Vernhout

Wie zich inschrijft voor een opleiding permanente make-up bij SyntraPXL krijgt les van niemand minder dan Esther Vernhout, een bijzonder gedreven docente met internationale ervaring en een groot hart voor haar beroep.

Artikel

In goede handen

Rina Gubanski zet zich via haar vzw ’n witte Roos dagelijks in voor kankerpatiënten. Ze biedt hun kosteloos een herbalanceringsmassage aan, die zowel mentaal als fysiek enorm heilzaam kan zijn. Daarnaast brengt ze als docente binnen SyntraPXL zo veel mogelijk mensen de techniek van deze massage bij. Een gesprek!

Artikel

Programmeren kan je leren

Oké, jij wil programmeren. Een goede beslissing, want als developer mag je rekenen op een bijzonder hoge werkzekerheid. Een snelle zoektocht op Google zal je echter leren dat er een heleboel verschillende programmeertalen zijn. Welke is nu het best geschikt? En wat als je helemaal geen zin hebt in een tweejarige opleiding?

Artikel

Ik wil starten in de IT!

Als er één sector is waarin je altijd een job vindt, is het de IT. Maar de informaticawereld is veelomvattend. Ga je voor netwerkbeheerder of wil je toch eerder programmeren? En welke programmeertaal is dan het meest geschikt? SyntraPXL heeft een aantal opleidingen die je niet alleen een uitstekende basis bieden, maar je ook helpen een doordachte keuze te maken voor de toekomst. Een overzicht!

summerschool opleidingen
Artikel

De 5 voordelen van een zomerse bijscholing