Niet ditchen, wel switchen! Schakelen van Hogeschool PXL naar SyntraPXL … en terug

8 months 1 week geleden

Een opleiding bij SyntraPXL kan een perfect alternatief zijn voor een studie aan de hogeschool, bewijst Kean Bernaerts. Hij ruilde zijn eerste jaar ergotherapie aan Hogeschool PXL in voor de opleiding sales- en accountmanager bij SyntraPXL om zich daarna nog verder te specialiseren bij … Hogeschool PXL!

students

Kean Bernaerts begon zijn studies met een jaar ergotherapie aan de Hogeschool PXL. Hij kwam er echter al snel achter dat deze opleiding hem niet lag. Notities nemen, veel luisteren en zelfstudie toepassen zijn niet zijn sterkste kant. Kean houdt meer van interactie en variatie. Iets wat hij binnen de voltijdse dagopleiding sales- en accountmanager van SyntraPXL wél vond. Praten, verkopen, contacten leggen, op de baan zijn … Dat was alles wat hij graag deed!

“In mijn eerste jaar op de Hogeschool PXL merkte ik: zelfstudie en bakken theorie zijn niets voor mij. Ik stapte over naar een opleiding bij SyntraPXL, waar er wél veel interactie, variatie en praktijk was”

Kean: “De opleiding sales- en accountmanager bij SyntraPXL duurde maar één jaar. Dat vond ik een grote troef. En het bleek een goede keuze. Het was een fijn traject met toffe docenten. Gewoonweg een hele leuke ervaring! Mijn stage bij het bedrijf Spandex in Zaventem is ook honderd procent meegevallen.”

 

Nog meer expertise

Kean haalde zonder problemen zijn diploma. Na zijn stage was hij zo enthousiast dat hij dolgraag bij Spandex aan de slag wilde gaan. Daar vonden ze hem met zijn 19 jaar echter nog nét iets te jong. Maar Kean bleef niet bij de pakken zitten. Op de infodag van Hogeschool PXL – waar hij eerder toevallig verzeild was geraakt – botste hij op de PXL-businessopleiding sales support. De inhoud leek hem heel interessant, maar zou het niet te theoretisch zijn, en zou hij niet tegen dezelfde problemen aanlopen als bij zijn eerdere ervaring op de hogeschool? Hij werd al snel gerustgesteld: ook een graduaatsopleiding kan veel praktijk bieden. Twee dagen per week vertoef je op de werkvloer.

“Na de opleiding sales- en accountmanager bij SyntraPXL voel ik me helemaal klaar voor de Hogeschool PXL. Ik start dit jaar met de graduaatsopleiding sales support en heb zelfs een aantal vrijstellingen op zak!”

Kean: “Ik voel me nu ook veel beter voorbereid. SyntraPXL heeft me geholpen een betere verkoper te worden. Ik heb leren babbelen, falen en omgaan met klanten. Tijdens de opleiding sales support aan de Hogeschool PXL zal ik meer bezig zijn met cijfers, marges en het analyseren van de markt en klanten. Fijn ook, dat ik een aantal vrijstellingen op zak heb. Ik heb het gevoel dat de combinatie van deze twee opleidingen me helemaal klaarstoomt voor de arbeidsmarkt.”

Moest Kean zich toch nog verder willen verdiepen, dan kan hij na deze tweejarige graduaatsopleiding ook nog de Bachelor Bedrijfsmanagement – Marketing behalen.

Volg zelf een voltijdse dagopleiding

Heb jij na het lezen van dit verhaal zelf goesting om te starten aan een opleiding bij SyntraPXL? Ontdek dan snel het volledige aanbod voltijdse dagopleidingen via de knop hieronder.Dit moet je alvast weten over een voltijdse dagopleiding: de opleiding duurt gemiddeld één jaar, je blijft volwaardig student, je gaat vooral praktisch aan de slag én op het eind van de rit krijg je een erkend diploma. Waar wacht je nog op?

Ontdek hier de opleidingen

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
fotografie
Artikel

“Het is een grote troef om als journalist ook goede foto’s te kunnen maken”

Artikel

De 5 voordelen van een zomerse bijscholing

Zien juli en augustus er in jouw agenda nog relatief rustig uit? Dan is het hoog tijd om je in te schrijven voor een opleiding van onze summerschool. Je verbetert er niet alleen je expertise mee, het biedt ook nog vier andere voordelen.

Artikel

Van steunzolen maken tot HTML schrijven

Jill Wets werkte jarenlang in de orthopedie. Met plezier en toewijding maakte ze steunzolen en specialiseerde ze zich in rolstoelen, maar intussen bleef ook haar andere passie groeien: die voor de IT. Toen haar contract in de orthopedische sector afliep, besloot ze de sprong naar full stack developer te wagen, en dat bleek een goede keuze.

Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Tot twee jaar geleden had cursist Ivan Coemans geen idee dat hij zo goed kon fotograferen. Het was pas tijdens de opleiding fotografie van SyntraPXL dat dit verborgen talent van hem aan het licht kwam. En hoe!

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

hoeveel ga ik verdienen
Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?