Moderne jungle op T2-campus boost het informeel leren

3 years 9 months geleden

Wie de T2-campus tegenwoordig betreedt, waant zich in een moderne jungle van multifunctionele zitplaatsen omringd door hippe planten, kleurrijke vogels en hoge bomen. De innovatieve opleidingscampus in het Thor Park sloeg de handen in elkaar met het Limburgse Deusjevoo voor een vernieuwende inrichting, waarbij de functionaliteit van diverse ruimten grondig werd aangepakt. Doelstelling was het verder uitbouwen van een open leercentrum, waar informeel leren in een stimulerende omgeving centraal staat.

Moderne jungle op T2

“Missie geslaagd”, zegt campusmanager Stef Vermeulen. “Deze knappe inrichting sluit perfect aan bij de visie van T2-campus op leren 4.0. Via een uitnodigende setting in verschillende gemeenschappelijke ruimten triggeren we iedereen om ook buiten de veilige muren van het klaslokaal, de labs of de kantoorruimte het gesprek aan te gaan, samen te werken en van elkaar te leren. We trekken in die zin  volop de kaart van interactie en synergie tussen trainees, trainers, medewerkers en bezoekers verbonden aan verschillende technische opleidingen en geven onze inrichting daarbij een duidelijke, verbindende functie.”

Central Park

De T2-campus werd op meerdere plaatsen stevig onder handen genomen. Zo werd het onthaal omgevormd tot een heus TECHterras, waar diverse kleurrijke hubs dienst doen als locatie voor 1-op-1 gesprekken of overlegmomenten in een kleine groep. Het atrium kreeg als kloppend hart van het gebouw de passende naam ‘Central Park’ en werd voorzien van een grote koker voor presentaties aan groepen, talrijke zitplaatsen en metershoge, levensechte bomen die garant staan voor een gezond binnenklimaat. Op de derde verdieping van de campus werden bovendien eveneens verschillende zitelementen geplaatst die de onderlinge dynamiek stimuleren.   



“Voor de inrichting van de T2-campus baseerden we ons op wetenschappelijk onderzoek van Theo Compernolle naar de productiviteit in een werk- en schoolomgeving” zegt CEO van Deusjevoo Jo Peters. “We kozen daarbij voor een concept waar de mogelijkheden van het menselijk brein primeren en creëerden daarom letterlijk en figuurlijk ruimte om samen te werken, te communiceren, te focussen en te recupereren. Giet hier een sausje van straf design over en je krijgt een unieke beleving die werkt voor zijn gebruikers.”

Voor de inrichting van de T2-campus baseerden we ons op wetenschappelijk onderzoek van Theo Compernolle naar de productiviteit in een werk- en schoolomgeving

Moodboard

Dat het werk van Deusjevoo aanslaat, valt onmiddellijk op wanneer je door de campus wandelt. De trainees van SYNTRA Limburg, VDAB en EducaThor maken immers reeds lustig gebruik van de nieuwe inrichting. Hans Govaers en Mendes Vanermen: “De T2-campus is echt een inspirerende plek die super leuk is ingedeeld. Doordat je hier niet enkel in het leslokaal maar ook daarbuiten aan de slag gaat, leer je op een heel andere en gewoonweg toffe manier. De nieuwe inrichting biedt ook de mogelijkheid om in een fijne sfeer te pauzeren – je zit letterlijk tussen de bomen – en dat is natuurlijk ook altijd mooi meegenomen!”              



Campusmanager Stef Vermeulen spreekt van een geslaagd resultaat én een geslaagde samenwerking: “Een groot en veelzijdig gebouw als de T2-campus op deze doordachte manier inrichten in volle coronacrisis, dat is geen sinecure. Deusjevoo stond echter garant voor een efficiënte en professionele werkwijze. Van een verkennend moodboard tot een tijdige oplevering, het volledige proces was een waar succes!”

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

tim babprasert
Artikel

“Ik zat twintig uur per week in de trein om de opleiding professioneel klusser te volgen”

Tim Babprasert bezit een straffe portie doorzettingsvermogen. Toen hij eenmaal wist dat hij professioneel klusser wilde worden, ging hij er honderd procent voor. Dat hij voor de opleiding dagelijks vanuit Gent naar de T2-campus in Genk moest treinen, maakte hem niks uit. Niet veel later ging hij zelfs nog een stap verder en verhuisde hij voor zijn job naar Limburg. 

Vic De Plecker
Artikel

"Onze paarden zijn letterlijk en figuurlijk goud waard"

De Belgische jumpingruiter Wilm Vermeir maakt dit jaar kans om naar de Olympische Spelen te gaan. Tot de selectie bekend is, houdt hij het hoofd koel en steekt hij al zijn tijd in trainen en wedstrijden rijden. Daarnaast begeleidt Wilm een aantal leerlingen uit de SyntraPXL duaalopleiding paardenhouder. Een van hen is Vic De Plecker, die zelf ook een beloftevolle ruiter is en bij Wilm helemaal tot bloei komt.

Arne Van Steenbergen en Koen Vanmechelen
Artikel

SyntraPXL-docent en -cursist Arne Van Steenbergen draagt steentje bij aan kunstwerk van Koen Vanmechelen op de biënnale in Venetië

Kunstenaar Koen Vanmechelen haalde de afgelopen maanden meermaals de kranten. Hij maakte een indrukwekkend kunstwerk voor ‘onze’ T2-campus én was een van de weinige Belgische kunstenaars die een bijdrage mocht leveren aan de Biënnale, het tweejaarlijkse internationale kunstevenement in Venetië. Voor dat laatste kreeg hij hulp van niemand minder dan SyntraPXL-docent Arne Van Steenbergen.