Klaar voor de lente met deze 10 opleidingen

1 month 2 weeks geleden

Als de dagen beginnen te lengen, je opeens opvallend meer vogels hoort fluiten, de eerste bloesem aan de bomen verschijnt, je winterjas verstikkend warm aanvoelt en je de drang voelt om in allerlei nieuwe projecten te duiken, dan weet je: de lente is in aantocht. Dankzij deze 10 opleidingen zijn je huis, je tuin en jijzelf alvast helemaal klaar voor het voorjaar.

lente opleidingen

1. Veilig wespennesten verwijderen

Hoewel veel mensen wespen als hinderlijke en zelfs gevaarlijke dieren zien, zijn ze heel nuttig. Ze vormen een belangrijke schakel in het ecosysteem. Je kan dus beter niet zonder voorkennis een wespennest verwijderen.

In deze boeiende opleiding van twee sessies leer je alles over de wesp en hoe je een wespennest op een veilige manier kan bestrijden.

Startdatum 12-03-’24

Schrijf je hier in

2. Wijn leren proeven

Je ziet jezelf vast al zitten op dat terras in de zon met een glaasje wijn in je hand. In deze opleiding van zes sessies leer je die wijn ook echt te proeven. Dat doe je niet alleen met je mond, maar ook met je ogen en neus.

Je leert eerst de verschillende algemene smaken onderscheiden (zout, zuur, bitter, zoet, umami). Daarna ga je proeven en werken met degustatiefiches, blind proeven en quoteren.

Startdatum 14-03-’24

Schrijf je hier in

3. De eetbare tuin: sierlijke eetbare borders

Het is bewezen: met je handen in de aarde wroeten, maakt je gelukkig. Een eigen moestuin levert je bovendien heel wat verse en lekkere groenten op. Geen idee hoe je eraan moet beginnen?

Dankzij deze opleiding ontdek je op één avond hoe je een moestuin kan ontwerpen, wat de aandachtspunten zijn en hoe jij het meeste voedsel en plezier uit je tuin haalt.

Startdatum 21-03-’24

Schrijf je hier in

4. Start 2 BBQ

Ha, die eerste barbecue van de lente. Het lijkt elk jaar weer het einde van de lange winterdagen en de start van het warme voorjaar in te luiden. Om dit jaar extra voorbereid in de startblokken te staan, is er deze opleiding van tien sessies waarin alle barbecuetechnieken aan bod komen. Het menu wordt in samenspraak met de klas vastgelegd, dus lijst je favorieten maar al op!

Startdatum 15-04-’24

Schrijf je hier in

5. Basis interieurstyling

Wat als… jij de grote lenteschoonmaak dit jaar eens helemaal anders aanpakt? In deze opleiding ontdek je de geheimen van interieurstyling en leer je hoe je een ruimte kan transformeren in slechts vijf sessies. Van ruimteplanning tot verlichting en materialen: onze docent leert jou met veel enthousiasme hoe je de sfeer en stijl kan creëren die je zoekt.

Startdatum 16-04-’24

Schrijf je hier in

6. Aanleg en onderhoud van zwemvijvers

Niks zo zalig als een zwempartij in eigen tuin. Een zwemvijver vormt daarbij een duurzaam alternatief op het klassieke zwembad.

In deze opleiding van twee sessies ga je allereerst in op het verschil tussen een vijver, zwemvijver en zwembad. Daarna volgt de praktische aanpak: hoe zit het met het uitgraven, de waterdichting en de filtertechnieken? Ook het budget, de regelgeving en de beplanting komen aan bod.

Startdatum 17-04-’24

Schrijf je hier in

7. Bodemverbetering en bemesting

Je kan vast niet wachten tot je tuin weer in volle bloei staat. Maar een weelderige tuin begint bij een gezonde bodem. En daar kan jij zelf aan bijdragen! Via duurzame tuinpraktijken, bemestingsstrategieën en bodemanalyse leer jij in deze opleiding van vijf sessies hoe je de bodem van je tuin kan verbeteren en welke organische bodemverbeteraars je kan inzetten.

Perfect voor iedereen met een hart voor tuinieren.

Startdatum 17-04-’24

Schrijf je hier in

8. Installateur elektrische laadpalen

Nu er steeds meer elektrische auto’s zijn, is ook de nood aan thuislaadpunten toegenomen. In deze opleiding van tien sessies kan jij je als elektricien specialiseren in dit gebied en met hernieuwde kennis het voorjaar in duiken. Je leert laadinfrastructuur installeren, aansluiten en herstellen.

Aan de hand van simulatieoefeningen ontdek je bovendien hoe je allerlei maatoplossingen voor je klanten kan aanbieden.

Startdatum 18-04-’24

Schrijf je hier in

9. Succes met Instagram

Instagram is niet langer het kleine broertje van Facebook. Tegen het einde van 2024 wordt verwacht dat dit socialemediakanaal 2,5 miljard gebruikers heeft. Niet slecht dus, om via deze weg nieuwe klanten te winnen.

In deze online opleiding van twee sessies ontdek je hoe je via zakelijke storytelling leads kan omtoveren tot klanten of zelfs echt ambassadeurs. De perfecte manier om ook op professioneel vlak sterk te staan dit voorjaar.

Startdatum 23-04-’24 (19.00 u.)

of 26-04-’24 (09.00 u.)

Schrijf je hier in

10. Werken met AI in office: initiatie en praktijkoefeningen Copilot

AI gebruiken in je dagelijkse werk kan een heleboel voordelen hebben. Copilot is een slimme AI-assistent die naadloos samenwerkt met je Microsoft Office-programma’s. Hij geeft je intelligente suggesties, automatische aanvullingen en contextuele ondersteuning bij het gebruik van Word, Exel en PowerPoint.

In deze dagsessie verken je voormiddag de nieuwe mogelijkheden van deze Microsoft AI assistent, en namiddag ga je praktisch aan de slag.


Startdatum 06-06-’24

Schrijf je hier in

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Ivan Coemans
Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?

Voor je aan een opleiding begint, is het handig om te weten hoeveel jij straks ongeveer zal verdienen. Wij pikten er tien beroepen uit waarvoor je bij SyntraPXL een diploma kan behalen. Aan jou de keuze! Opgelet, de vermelde salarissen zijn gemiddelden, gebaseerd op statistische enquêtes door StepStone.

Artikel

SyntraPXL zet samen met Microsoft in op levenslang leren

Nu er steeds meer innovatieve tools en AI-gestuurde ontwikkelingen zijn, is levenslang leren ook voor docenten een haast onmisbare troef geworden. SyntraPXL wil leerkrachten graag helpen om op een ongedwongen manier up-to-date te blijven, onder meer door hen wegwijs te maken in de nieuwste Microsoft-tools die onderwijzen aangenamer en makkelijker maken.

Artikel

Ben Moors maakt carrièreswitch naar 3D-tekenaar dankzij SyntraPXL

Na achttien jaar als offsetdrukker vond Ben Moors dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Hij volgde de opleiding 3D print productdesigner bij SyntraPXL en werkt nu voltijds als 3D-tekenaar bij een orthopedisch bedrijf. Daarnaast engageert hij zich als zelfstandige om allerlei projecten te ontwerpen én 3D-printen. Van een succesvolle carrièreswitch gesproken!

lente
Artikel

Dé 10 opleidingen die jou lentekriebels geven