Ik wil starten in de IT!

2 maanden 2 weken geleden

Als er één sector is waarin je altijd een job vindt, is het de IT. Maar de informaticawereld is veelomvattend. Ga je voor netwerkbeheerder of wil je toch eerder programmeren? En welke programmeertaal is dan het meest geschikt? SyntraPXL heeft een aantal opleidingen die je niet alleen een uitstekende basis bieden, maar je ook helpen een doordachte keuze te maken voor de toekomst. Een overzicht!

starten in IT

1. IT support engineer

Deze opleiding is de ideale start voor wie interesse heeft in informatica. Een jaar lang leer je op de T2-campus in Genk de vele facetten van de IT-wereld kennen. Je volgt ook twee maanden stage om een eerste ervaring op te doen.

Een IT support engineer wordt vaak ingezet als helpdeskmedewerker. In veel bedrijven is dit een eerste stap naar een verdere carrière als bijvoorbeeld systeembeheerder, developer of netwerkbeheerder. En van daaruit kan je weer verder gaan. Wist je bijvoorbeeld dat je je als netwerkbeheerder nog verder kan specialiseren in cybersecurity engineer?

Schrijf je snel in!

2. Systeembeheerder Windows

Tijdens de tweejarige opleiding systeembeheerder Windows leer je computersystemen in een Windows-omgeving beheren. Nu steeds meer werknemers thuiswerken is er een toenemende behoefte aan goed beheer van apparaten, zowel op locatie als op afstand. Deze opleiding speelt in op die behoefte en tovert jou om tot het eerste aanspreekpunt voor technische vragen van gebruikers.

Na het afronden van de opleiding – die doorgaat op de T2-campus in Genk – ben je direct inzetbaar bij kleine, middelgrote en internationale bedrijven.

Schrijf je snel in!

3. Low-code developer

Developers moeten doorgaans veel code schrijven om apps of toepassingen te programmeren. Zie je daar wat tegenop? Dan hebben wij een goede oplossing voor je!

Low-code is een manier om snel en makkelijk programma's te maken zonder veel code te hoeven schrijven. Met low-code gebruik je vooral 'blokken' om alles in elkaar te zetten. Dit bespaart veel tijd en moeite, in leren én programmeren. Je leert applicaties maken door minimaal handmatig programmeren, waardoor je ook sneller tot een resultaat komt.

Deze doelgerichte opleiding duurt één jaar en gaat door op de T2-campus in Genk. Merk je na dit jaar dat je nog veel meer wil leren, dan kan je je verder specialiseren in bijvoorbeeld C#-developer, Java-developer of Python-developer. Weet je niet goed welke taal te kiezen? Volg dan ons bootcamp start in programmeren.

Schrijf je snel in!

4. Businessanalist

De eenjarige opleiding businessanalist is ideaal voor wie zowel analytisch als communicatief sterk staat. Als businessanalist bouw jij immers de brug tussen de klant en de IT-afdeling. Dat doe je door complexe IT-projecten te analyseren en de essentiële vereisten te vertalen naar technische ontwikkelaars. Of omgekeerd: je maakt een ingewikkeld IT-project begrijpelijk voor de klant.

Professionele IT-ervaring is voor deze opleiding niet nodig, maar een gezonde interesse in de informaticawereld en computertechniek komt wel goed van pas. Je kan terecht op de T2-campus in Genk of op de campus in Pelt.

Schrijf je snel in!

5. Bootcamp start in programmeren

Heb jij op dit moment geen tijd voor een één- of tweejarige opleiding en wil je snel weten welke programmeertaal jou het meest ligt? Dan is het bootcamp programmeren iets voor jou!

Vier avonden lang verdiep je je in de drie populairste programmeertalen van het moment: C#, Python en Java. Je lost een probleem op met de drie verschillende methodes, waardoor je goed kan vergelijken. Zo kan je grondig voorbereid een keuze voor je IT-toekomst maken.

Schrijf je snel in!

Nog niet helemaal je ding gevonden?

Laten de bovenstaande opleidingen jouw IT-hart nog niet meteen sneller kloppen? Kijk dan snel verder en ontdek al onze opleidingen in de informatica!

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Tommy Goukens
Artikel

3 straffe bierkenners: deel 1

Artikel

Niet ditchen, wel switchen! Van Hogeschool PXL naar SyntraPXL … en terug

Een opleiding bij SyntraPXL kan een perfect alternatief zijn voor een studie aan de hogeschool, bewijst Kean Bernaerts. Hij ruilde zijn eerste jaar ergotherapie aan Hogeschool PXL in voor de opleiding sales- en accountmanager bij SyntraPXL om zich daarna nog verder te specialiseren bij … Hogeschool PXL!

Artikel

Expert aan het woord: docente permanente make-up Esther Vernhout

Wie zich inschrijft voor een opleiding permanente make-up bij SyntraPXL krijgt les van niemand minder dan Esther Vernhout, een bijzonder gedreven docente met internationale ervaring en een groot hart voor haar beroep.

Artikel

In goede handen

Rina Gubanski zet zich via haar vzw ’n witte Roos dagelijks in voor kankerpatiënten. Ze biedt hun kosteloos een herbalanceringsmassage aan, die zowel mentaal als fysiek enorm heilzaam kan zijn. Daarnaast brengt ze als docente binnen SyntraPXL zo veel mogelijk mensen de techniek van deze massage bij. Een gesprek!

Artikel

Programmeren kan je leren

Oké, jij wil programmeren. Een goede beslissing, want als developer mag je rekenen op een bijzonder hoge werkzekerheid. Een snelle zoektocht op Google zal je echter leren dat er een heleboel verschillende programmeertalen zijn. Welke is nu het best geschikt? En wat als je helemaal geen zin hebt in een tweejarige opleiding?

summerschool opleidingen
Artikel

De 5 voordelen van een zomerse bijscholing