Ik wil starten in de IT!

10 months 2 weeks geleden

Als er één sector is waarin je altijd een job vindt, is het de IT. Maar de informaticawereld is veelomvattend. Ga je voor netwerkbeheerder of wil je toch eerder programmeren? En welke programmeertaal is dan het meest geschikt? SyntraPXL heeft een aantal opleidingen die je niet alleen een uitstekende basis bieden, maar je ook helpen een doordachte keuze te maken voor de toekomst. Een overzicht!

starten in IT

1. IT support engineer

Deze opleiding is de ideale start voor wie interesse heeft in informatica. Een jaar lang leer je op de T2-campus in Genk de vele facetten van de IT-wereld kennen. Je volgt ook twee maanden stage om een eerste ervaring op te doen.

Een IT support engineer wordt vaak ingezet als helpdeskmedewerker. In veel bedrijven is dit een eerste stap naar een verdere carrière als bijvoorbeeld systeembeheerder, developer of netwerkbeheerder. En van daaruit kan je weer verder gaan. Wist je bijvoorbeeld dat je je als netwerkbeheerder nog verder kan specialiseren in cybersecurity engineer?

Schrijf je snel in!

2. Systeembeheerder Windows

Tijdens de tweejarige opleiding systeembeheerder Windows leer je computersystemen in een Windows-omgeving beheren. Nu steeds meer werknemers thuiswerken is er een toenemende behoefte aan goed beheer van apparaten, zowel op locatie als op afstand. Deze opleiding speelt in op die behoefte en tovert jou om tot het eerste aanspreekpunt voor technische vragen van gebruikers.

Na het afronden van de opleiding – die doorgaat op de T2-campus in Genk – ben je direct inzetbaar bij kleine, middelgrote en internationale bedrijven.

Schrijf je snel in!

3. Low-code developer

Developers moeten doorgaans veel code schrijven om apps of toepassingen te programmeren. Zie je daar wat tegenop? Dan hebben wij een goede oplossing voor je!

Low-code is een manier om snel en makkelijk programma's te maken zonder veel code te hoeven schrijven. Met low-code gebruik je vooral 'blokken' om alles in elkaar te zetten. Dit bespaart veel tijd en moeite, in leren én programmeren. Je leert applicaties maken door minimaal handmatig programmeren, waardoor je ook sneller tot een resultaat komt.

Deze doelgerichte opleiding duurt één jaar en gaat door op de T2-campus in Genk. Merk je na dit jaar dat je nog veel meer wil leren, dan kan je je verder specialiseren in bijvoorbeeld C#-developer, Java-developer of Python-developer. Weet je niet goed welke taal te kiezen? Volg dan ons bootcamp start in programmeren.

Schrijf je snel in!

4. Businessanalist

De eenjarige opleiding businessanalist is ideaal voor wie zowel analytisch als communicatief sterk staat. Als businessanalist bouw jij immers de brug tussen de klant en de IT-afdeling. Dat doe je door complexe IT-projecten te analyseren en de essentiële vereisten te vertalen naar technische ontwikkelaars. Of omgekeerd: je maakt een ingewikkeld IT-project begrijpelijk voor de klant.

Professionele IT-ervaring is voor deze opleiding niet nodig, maar een gezonde interesse in de informaticawereld en computertechniek komt wel goed van pas. Je kan terecht op de T2-campus in Genk of op de campus in Pelt.

Schrijf je snel in!

5. Bootcamp start in programmeren

Heb jij op dit moment geen tijd voor een één- of tweejarige opleiding en wil je snel weten welke programmeertaal jou het meest ligt? Dan is het bootcamp programmeren iets voor jou!

Vier avonden lang verdiep je je in de drie populairste programmeertalen van het moment: C#, Python en Java. Je lost een probleem op met de drie verschillende methodes, waardoor je goed kan vergelijken. Zo kan je grondig voorbereid een keuze voor je IT-toekomst maken.

Schrijf je snel in!

Nog niet helemaal je ding gevonden?

Laten de bovenstaande opleidingen jouw IT-hart nog niet meteen sneller kloppen? Kijk dan snel verder en ontdek al onze opleidingen in de informatica!

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
fotografie
Artikel

“Het is een grote troef om als journalist ook goede foto’s te kunnen maken”

Artikel

De 5 voordelen van een zomerse bijscholing

Zien juli en augustus er in jouw agenda nog relatief rustig uit? Dan is het hoog tijd om je in te schrijven voor een opleiding van onze summerschool. Je verbetert er niet alleen je expertise mee, het biedt ook nog vier andere voordelen.

Artikel

Van steunzolen maken tot HTML schrijven

Jill Wets werkte jarenlang in de orthopedie. Met plezier en toewijding maakte ze steunzolen en specialiseerde ze zich in rolstoelen, maar intussen bleef ook haar andere passie groeien: die voor de IT. Toen haar contract in de orthopedische sector afliep, besloot ze de sprong naar full stack developer te wagen, en dat bleek een goede keuze.

Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Tot twee jaar geleden had cursist Ivan Coemans geen idee dat hij zo goed kon fotograferen. Het was pas tijdens de opleiding fotografie van SyntraPXL dat dit verborgen talent van hem aan het licht kwam. En hoe!

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

hoeveel ga ik verdienen
Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?