Ik wil starten in de IT!

1 year geleden

Als er één sector is waarin je altijd een job vindt, is het de IT. Maar de informaticawereld is veelomvattend. Ga je voor netwerkbeheerder of wil je toch eerder programmeren? En welke programmeertaal is dan het meest geschikt? SyntraPXL heeft een aantal opleidingen die je niet alleen een uitstekende basis bieden, maar je ook helpen een doordachte keuze te maken voor de toekomst. Een overzicht!

starten in IT

1. IT support engineer

Deze opleiding is de ideale start voor wie interesse heeft in informatica. Een jaar lang leer je op de T2-campus in Genk de vele facetten van de IT-wereld kennen. Je volgt ook twee maanden stage om een eerste ervaring op te doen.

Een IT support engineer wordt vaak ingezet als helpdeskmedewerker. In veel bedrijven is dit een eerste stap naar een verdere carrière als bijvoorbeeld systeembeheerder, developer of netwerkbeheerder. En van daaruit kan je weer verder gaan. Wist je bijvoorbeeld dat je je als netwerkbeheerder nog verder kan specialiseren in cybersecurity engineer?

Schrijf je snel in!

2. Systeembeheerder Windows

Tijdens de tweejarige opleiding systeembeheerder Windows leer je computersystemen in een Windows-omgeving beheren. Nu steeds meer werknemers thuiswerken is er een toenemende behoefte aan goed beheer van apparaten, zowel op locatie als op afstand. Deze opleiding speelt in op die behoefte en tovert jou om tot het eerste aanspreekpunt voor technische vragen van gebruikers.

Na het afronden van de opleiding – die doorgaat op de T2-campus in Genk – ben je direct inzetbaar bij kleine, middelgrote en internationale bedrijven.

Schrijf je snel in!

3. Low-code developer

Developers moeten doorgaans veel code schrijven om apps of toepassingen te programmeren. Zie je daar wat tegenop? Dan hebben wij een goede oplossing voor je!

Low-code is een manier om snel en makkelijk programma's te maken zonder veel code te hoeven schrijven. Met low-code gebruik je vooral 'blokken' om alles in elkaar te zetten. Dit bespaart veel tijd en moeite, in leren én programmeren. Je leert applicaties maken door minimaal handmatig programmeren, waardoor je ook sneller tot een resultaat komt.

Deze doelgerichte opleiding duurt één jaar en gaat door op de T2-campus in Genk. Merk je na dit jaar dat je nog veel meer wil leren, dan kan je je verder specialiseren in bijvoorbeeld C#-developer, Java-developer of Python-developer. Weet je niet goed welke taal te kiezen? Volg dan ons bootcamp start in programmeren.

Schrijf je snel in!

4. Businessanalist

De eenjarige opleiding businessanalist is ideaal voor wie zowel analytisch als communicatief sterk staat. Als businessanalist bouw jij immers de brug tussen de klant en de IT-afdeling. Dat doe je door complexe IT-projecten te analyseren en de essentiële vereisten te vertalen naar technische ontwikkelaars. Of omgekeerd: je maakt een ingewikkeld IT-project begrijpelijk voor de klant.

Professionele IT-ervaring is voor deze opleiding niet nodig, maar een gezonde interesse in de informaticawereld en computertechniek komt wel goed van pas. Je kan terecht op de T2-campus in Genk of op de campus in Pelt.

Schrijf je snel in!

5. Bootcamp start in programmeren

Heb jij op dit moment geen tijd voor een één- of tweejarige opleiding en wil je snel weten welke programmeertaal jou het meest ligt? Dan is het bootcamp programmeren iets voor jou!

Vier avonden lang verdiep je je in de drie populairste programmeertalen van het moment: C#, Python en Java. Je lost een probleem op met de drie verschillende methodes, waardoor je goed kan vergelijken. Zo kan je grondig voorbereid een keuze voor je IT-toekomst maken.

Schrijf je snel in!

Nog niet helemaal je ding gevonden?

Laten de bovenstaande opleidingen jouw IT-hart nog niet meteen sneller kloppen? Kijk dan snel verder en ontdek al onze opleidingen in de informatica!

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

tim babprasert
Artikel

“Ik zat twintig uur per week in de trein om de opleiding professioneel klusser te volgen”

Tim Babprasert bezit een straffe portie doorzettingsvermogen. Toen hij eenmaal wist dat hij professioneel klusser wilde worden, ging hij er honderd procent voor. Dat hij voor de opleiding dagelijks vanuit Gent naar de T2-campus in Genk moest treinen, maakte hem niks uit. Niet veel later ging hij zelfs nog een stap verder en verhuisde hij voor zijn job naar Limburg. 

Vic De Plecker
Artikel

"Onze paarden zijn letterlijk en figuurlijk goud waard"

De Belgische jumpingruiter Wilm Vermeir maakt dit jaar kans om naar de Olympische Spelen te gaan. Tot de selectie bekend is, houdt hij het hoofd koel en steekt hij al zijn tijd in trainen en wedstrijden rijden. Daarnaast begeleidt Wilm een aantal leerlingen uit de SyntraPXL duaalopleiding paardenhouder. Een van hen is Vic De Plecker, die zelf ook een beloftevolle ruiter is en bij Wilm helemaal tot bloei komt.

Arne Van Steenbergen en Koen Vanmechelen
Artikel

SyntraPXL-docent en -cursist Arne Van Steenbergen draagt steentje bij aan kunstwerk van Koen Vanmechelen op de biënnale in Venetië

Kunstenaar Koen Vanmechelen haalde de afgelopen maanden meermaals de kranten. Hij maakte een indrukwekkend kunstwerk voor ‘onze’ T2-campus én was een van de weinige Belgische kunstenaars die een bijdrage mocht leveren aan de Biënnale, het tweejaarlijkse internationale kunstevenement in Venetië. Voor dat laatste kreeg hij hulp van niemand minder dan SyntraPXL-docent Arne Van Steenbergen.