De kracht van mocktails

8 years 9 months geleden

Dave Aertgeerts, docent Mixology bij SYNTRA Limburg licht de kunst van mocktails, de alcoholvrije cocktail, toe. Het is namelijk niet zo dat mensen die geen alcohol drinken altijd zin hebben in water of frisdrank, zeker wanneer de persoon voor hen geniet van een smakelijke cocktail.

mocktails syntra

Het maken van mocktails vraagt echter wel wat productkennis. Waar anders alcohol als smaakmaker gebruikt wordt moet je hier van basisingrediënten een ware smaaksensatie maken. Verse producten en een creatieve barman mogen dus zeker niet ontbreken!

Het drankje heeft naast een lekkere smaak en de tevreden klant nog een groot voordeel, namelijk een goede return on investment. De kost van grondstoffen is veel lager dan die van een cocktail en de marge ligt maar liefst vier keer hoger dan bij frisdrank.

Is je interesse gewekt? Bekijk dan zeker onze opleiding!

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

stadsbrouwerij-brauw-opleiding-microbrauwer-syntra-pxl
Artikel

Stadsbrouwerij Brauw startte als pop-up maar is vandaag een blijver: “Pionieren zit de Genkenaar in het bloed”

Tijdens de opleiding Microbrouwerij van SyntraPXL leerden Joris Mentens (43) en Ward Strauwen (26) elkaar kennen en de professionele brouwersvonk sloeg over. Zo werd uiteindelijk hun eigen stadsbrouwerij in de Molenstraat geboren, waar ze hun eigen bieren zoals 'Keetje Trippel' produceren.

Artikel

Foodlab specialist: Een culinaire opleiding op topniveau

Koken is wetenschap, relatief gezien

Als Einstein van koken hield, dan had hij misschien de formule Ei = MC² uitgewerkt.

Nieuws

Een opleiding leidt tot professioneel succes

Duizenden Limburgers kiezen elk jaar voor een praktijkgerichte opleiding bij SYNTRA Limburg. Meer dan 3000 cursisten beëindigden in juni 2016 een opleiding die langer duurt dan een half jaar. Het gaat over meer dan 250 opleidingen in zowat elke denkbare sector. SYNTRA heeft voor het eerst in kaart gebracht wie deze mensen zijn en wat het volgen van een opleiding nu precies oplevert.