Dé 10 opleidingen die jou in zomerstemming brengen

1 year 2 months geleden

Bij SyntraPXL hebben we opleidingen in alle vormen en maten. Van voltijdse dagopleidingen tot korte bijscholingen: van deze tien opleidingen krijg je instant zomerkriebels.

zomerse opleidingen SyntraPXL

1. Wie wil er een ijsje? - ijsbereider

Met stip op één: de avondopleiding ijsbereider. Een jaar lang leer je van een gepassioneerde en ervaren ijsbereider hoe je verschillende ijssoorten en -smaken maakt. Voor je het weet, verras je vrienden en familie met je exotisch mango-ijs, indrukwekkende ijstaarten of heerlijke lactosevrije bereidingen. Wedden dat je makkelijk een testpubliek vindt?

Schrijf je in voor de opleiding ijsbereider

2. Welkom in mijn B&B! - uitbater kleinschalige logies

Je gasten in de watten leggen, een uitgebreid ontbijt maken, heel het jaar in vakantiestemming blijven … Klinkt dit je als muziek in de oren? Dan droom jij er waarschijnlijk al heel lang van om je eigen B&B of vakantiewoning te openen. In de eenjarige avondopleiding uitbater kleinschalige logies leer je de kneepjes van het vak, zodat je goed voorbereid je droom kan waarmaken.

Schrijf je in voor de opleiding uitbater kleinschalige logies

3. Niet langer een groentje - tuinaanlegger-groenbeheerder

Een mooi aangelegde tuin is een oase van rust, maar vraagt elk seizoen behoorlijk wat onderhoud. Tijdens de eenjarige voltijdse dagopleiding tuinaanlegger-groenbeheerder ontdek je hoe je op een veilige en correcte manier een tuin kan onderhouden en aanleggen. Van plantenkennis tot gewasbeschermingsmiddelen: aan het einde van de opleiding heb jij dat certificaat tuinaanlegger-groenbeheerder dubbel en dik verdiend.

Schrijf je in voor de opleiding tuinaanlegger-groenbeheerder

4. Leven in de brouwerij - microbrouwer-craftbrewer

Stel je voor: een groep vrienden thuis op je terras, en jij die hen een zelf gebrouwen biertje serveert. Klinkt goed, toch? Na de avondopleiding microbrouwer-craftbrewer kan het! Een jaar lang leer je niet alleen de verschillende bierstijlen te brouwen en je eigen recept uit te schrijven, maar ook hoe je je bier in distributie kan brengen. Nu starten is volgende zomer zelf serveren. Cheers!

Schrijf je in voor de opleiding microbrouwer-craftbrewer

5. Vleugje Spanje op tafel - tapas & fingerfood

Je vrienden die dat zelf gebrouwen pintje krijgen, wil je natuurlijk ook iets te eten serveren. Tapas zijn een perfecte match, maar … hoe begin je eraan? Tijdens de opleiding tapas & fingerfood leer je in twee delen van telkens drie praktijklessen verschillende recepturen en technieken om vingers en duimen bij af te likken.

Schrijf je in voor de opleiding tapas & fingerfood

6. Ik ga op reis en ik neem mee … mijn fototoestel! - landschapsfotografie

Trek jij binnenkort naar de Zwitserse bergen of Franse wijngaarden? Vergeet dan zeker je fototoestel niet. Zo’n prachtige landschapsfoto maken, is echter geen sinecure. In de opleiding landschapsfotografie ga je zes sessies lang samen met de ervaren landschapsfotograaf Wim Denijs de Limburgse natuur in om licht, lucht en land vast te leggen in een sterk en evenwichtig beeld. Let wel op: voor deze opleiding heb je enige voorkennis nodig.

Schrijf je in voor de opleiding landschapsfotografie

7. Pizza uit de tuin - Ooni: koken met vuur

Ken je de Ooni-pizzaoven al? In vijftien minuten haalt hij een temperatuur van meer dan 500°C. Zo bak je in een paar minuten de perfecte pizza, zéker nadat je de drie sessies van de opleiding Ooni: koken met vuur hebt gevolgd. De deskundige instructeur leert je hoe je onder meer pizza’s, brood en gegrilde groenten kan maken. Er wordt ook ingegaan op de juiste soorten brandstof, hoe je de vlammen onder controle houdt en hoe je je gerechten het best kan presenteren. Je merkt het al: dat wordt een topzomer!

Schrijf je in voor de opleiding Ooni: koken met vuur

8. Zeven anjers, zeven rozen - florist

Heb jij groene vingers en word je helemaal gelukkig van de kleurrijke bloemen die je nu weer overal ziet? Wacht dan niet langer om je creatieve kant te laten opbloeien en volg de tweejarige opleiding florist. Tijdens het eerste jaar wordt er gefocust op plantenkennis en de technieken van het bloembinden, terwijl er in het tweede jaar onder meer rond thema’s als Pasen en een huwelijk wordt gewerkt. Hierna kan je ook je eigen bloemenwinkel starten!

Schrijf je in voor de opleiding florist

9. Vooruit met de beentjes - personal trainer

Voor veel mensen is de zomer het vaste seizoen om weer aan hun conditie te werken. Als jij het een toffe uitdaging vindt om mensen te helpen hun doel te bereiken en een fitter leven te leiden, kan je in de eenjarige opleiding personal trainer leren hoe je hier je job van kan maken. Want wat is er leuker dan elke dag in volle actie met je passie bezig zijn?

Schrijf je in voor de opleiding personal trainer

10. Puffen en blazen - installateur airco en warmtepompen (met voorkennis)

Nu de zomers warmer worden, hebben steeds meer mensen behoefte aan een airco of warmtepomp. De installatie daarvan vraagt enige vakkennis, maar daar kan de opleiding installateur airco en warmtepompen jou als technicus bij helpen. Na het eerste jaar kan je nog een extra opleiding volgen om als zelfstandige aan de slag te gaan.

Schrijf je in voor de opleiding installateur airco en warmtepompen (met voorkennis)

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

tim babprasert
Artikel

“Ik zat twintig uur per week in de trein om de opleiding professioneel klusser te volgen”

Tim Babprasert bezit een straffe portie doorzettingsvermogen. Toen hij eenmaal wist dat hij professioneel klusser wilde worden, ging hij er honderd procent voor. Dat hij voor de opleiding dagelijks vanuit Gent naar de T2-campus in Genk moest treinen, maakte hem niks uit. Niet veel later ging hij zelfs nog een stap verder en verhuisde hij voor zijn job naar Limburg. 

Vic De Plecker
Artikel

"Onze paarden zijn letterlijk en figuurlijk goud waard"

De Belgische jumpingruiter Wilm Vermeir maakt dit jaar kans om naar de Olympische Spelen te gaan. Tot de selectie bekend is, houdt hij het hoofd koel en steekt hij al zijn tijd in trainen en wedstrijden rijden. Daarnaast begeleidt Wilm een aantal leerlingen uit de SyntraPXL duaalopleiding paardenhouder. Een van hen is Vic De Plecker, die zelf ook een beloftevolle ruiter is en bij Wilm helemaal tot bloei komt.

Arne Van Steenbergen en Koen Vanmechelen
Artikel

SyntraPXL-docent en -cursist Arne Van Steenbergen draagt steentje bij aan kunstwerk van Koen Vanmechelen op de biënnale in Venetië

Kunstenaar Koen Vanmechelen haalde de afgelopen maanden meermaals de kranten. Hij maakte een indrukwekkend kunstwerk voor ‘onze’ T2-campus én was een van de weinige Belgische kunstenaars die een bijdrage mocht leveren aan de Biënnale, het tweejaarlijkse internationale kunstevenement in Venetië. Voor dat laatste kreeg hij hulp van niemand minder dan SyntraPXL-docent Arne Van Steenbergen.