Dé 10 opleidingen die jou lentekriebels geven

2 months 1 week geleden

Toegegeven: de lente lijkt soms nog ver weg. Gelukkig zijn er naast een stralend zonnetje nog andere manieren om in de voorjaarsstemming te geraken. Je inschrijven voor een van deze tien opleidingen, bijvoorbeeld!

lente

1. Zuiderse keuken

Heerlijk toch, als jij binnenkort je vrienden of familie kan verwennen met een etentje van topniveau? Tijdens deze opleiding verken je in vijf sessies het culinaire gebied van de Middellandse Zee. Je leert hoe je de lekkerste zuiderse gerechten bereidt, van traditionele pizza’s en pasta’s tot de meer exotische mezze en tapas. Onze ervaren chef deelt in onze professionele keukens zijn kennis van en passie voor deze levendige en kleurrijke keuken.

Startdatum 29-02-’24

Schrijf je hier in

2. Veilig wespennesten verwijderen

Hoewel veel mensen wespen als hinderlijke en zelfs gevaarlijke dieren zien, zijn ze heel nuttig. Ze vormen een belangrijke schakel in het ecosysteem: ze voeden zich met insecten als muggen, vliegen, bladluizen en rupsen en zijn zelf ook een voedselbron voor onder meer vogels en spinnen. Zomaar een wespennest verdelgen, is dus niet aan te raden. In deze boeiende opleiding van twee sessies leer je alles over de wesp en hoe je een wespennest op een veilige manier kan bestrijden.

Startdatum 12-03-’24

Schrijf je hier in

3. Crypto voor beginners

Het voorjaar is een perfect moment om te beginnen dromen van een verre reis of lange vakantie. Helaas nemen zulke avonturen vaak een flinke hap uit je budget. Niet slecht dus, om een nieuwe manier van investeren te ontdekken en zo je geld te zien groeien. Cryptocurrency is voor velen een onbekende wereld, maar onze enthousiaste docente Anne Swers maakt je hier met veel plezier wegwijs in!

Startdatum 14-03-‘24

Schrijf je hier in

4. Visagie

Andere mensen helpen stralen is een prachtige bezigheid. In deze bijzonder praktische opleiding zet je de eerste stappen in de wereld van de visagie. Je leert in vier sessies hoe je een look creëert die de hele dag standhoudt, van foundation tot oogschaduw en lippenstift. We gaan dieper in op de verzorging en voorbereiding van het gelaat, de basis kleurenmorfologie, foundation- en fixatietechnieken, en maken een onderscheid tussen dag- en avondmake-up. Perfect voor iedereen die een passie heeft voor make-up!

Startdatum 16-04-’24

Schrijf je hier in

5. Initiatie low code – snelle app ontwikkeling

De lente is een mooi moment om die ene, lang uitgestelde uitdaging aan te gaan. Wil je je eerste stappen in de IT zetten maar kijk je op tegen de hoeveelheid code die je moet leren? Dan is low-code iets voor jou. Low-code is een manier om snel en makkelijk programma's te maken zonder veel code te hoeven schrijven. Met low-code gebruik je vooral 'blokken' om alles in elkaar te zetten. Dit bespaart veel tijd en moeite, in leren én programmeren. Je leert applicaties maken door minimaal handmatig programmeren, waardoor je ook sneller tot een resultaat komt.

Startdatum 17-04-’24

Schrijf je hier in

6. Aanleg en onderhoud van zwemvijvers

Nu de temperaturen langzaam weer de hoogte in gaan, kan je al beginnen dromen van een zwempartij in eigen tuin. En waarom zou je dan niet voor een duurzame zwemvijver gaan? In deze opleiding van twee sessies gaan we allereerst in op het verschil tussen een vijver, zwemvijver en zwembad. Daarna gaan we over op de praktische aanpak: hoe zit het met het uitgraven, de waterdichting en de filtertechnieken? Ook het budget, de regelgeving en de beplanting komen aan bod.

Startdatum 17-04-’24

Schrijf je hier in

7. Visual storytelling voor creatieve makers

Zit jij al langer met een dijk van een idee, product of businessplan, maar weet je niet goed hoe je jouw boodschap naar het grote publiek kan overbrengen? Laat dit voorjaar dan een goed moment zijn om er werk van te maken! Tijdens deze opleiding ontwikkel je in vijf sessies essentiële vaardigheden op het gebied van branding, verhalen vertellen en beeldcreatie. Je verkent de wereld van fotografie, video en presentatietechnieken zodat jij straks een blijvende indruk kan achterlaten op je publiek.

Startdatum 29-04-’24

Schrijf je hier in

8. Mixology

In vijf workshops op vijf dagen kan jij leren om een echte mixologist te worden! Mixology is veel meer dan het schenken van drankjes. Het is een ambachtelijke kunst die draait om het perfectioneren van smaken, het balanceren van ingrediënten en het creëren van onvergetelijke ervaringen voor je vrienden of familie. Elke workshop behandelt een ander thema – van methodologie tot ‘classic cocktails’, waardoor jij je na deze intensieve opleiding een professionele mixologist kan noemen. Nu alleen je terras nog klaarmaken voor dat eerste warme zonnetje!

Startdatum 30-04-‘24

Schrijf je hier in

9. Aanleg en voordelen van een groen dak

Heb je er al eens aan gedacht om een groen dak op je bestaande dak aan te leggen? Dat is niet alleen mooi, maar ook heel praktisch en milieuvriendelijk. Groene daken of vegetatiedaken hebben heel wat voordelen. Ze zorgen voor een betere isolatie en bescherming tegen weersinvloeden, bieden een constante luchtzuivering en kunnen zelfs de prestaties van je zonnepanelen verbeteren. De levensduur van je dak wordt verdubbeld of zelfs verdrievoudigd. Vaak heb je de investering in een groen dak al binnen acht jaar terugverdiend, zeker als je beslist om het zelf aan te leggen. In twee sessies helpen we iedereen met groene vingers aan de slag!

Startdatum 21-05-’24

Schrijf je hier in

10. Versterk je mentale veerkracht: omgaan met stress en burn-out

In de drukte van het voorjaar kunnen we onszelf weleens op de tweede plaats zetten. Toch is het ook heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. In deze praktische opleiding van twee sessies krijg je tips en tools aangereikt om je mentale veerkracht te versterken. Je leert druk, stress en angst toe te laten in je leven en er beter mee om te gaan. Er wordt gewerkt rond vragen als ‘wat gebeurt er in ons brein als we stress ervaren?’ en ‘hoe kan je stress en angst meten?’. Aan de hand van een eigen actieplan zal jij straks sterker in je schoenen staan.

Startdatum 05-06-’24

Schrijf je hier in

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Ivan Coemans
Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?

Voor je aan een opleiding begint, is het handig om te weten hoeveel jij straks ongeveer zal verdienen. Wij pikten er tien beroepen uit waarvoor je bij SyntraPXL een diploma kan behalen. Aan jou de keuze! Opgelet, de vermelde salarissen zijn gemiddelden, gebaseerd op statistische enquêtes door StepStone.

Artikel

Klaar voor de lente met deze 10 opleidingen

Als de dagen beginnen te lengen, je opeens opvallend meer vogels hoort fluiten, de eerste bloesem aan de bomen verschijnt, je winterjas verstikkend warm aanvoelt en je de drang voelt om in allerlei nieuwe projecten te duiken, dan weet je: de lente is in aantocht. Dankzij deze 10 opleidingen zijn je huis, je tuin en jijzelf alvast helemaal klaar voor het voorjaar.

Artikel

SyntraPXL zet samen met Microsoft in op levenslang leren

Nu er steeds meer innovatieve tools en AI-gestuurde ontwikkelingen zijn, is levenslang leren ook voor docenten een haast onmisbare troef geworden. SyntraPXL wil leerkrachten graag helpen om op een ongedwongen manier up-to-date te blijven, onder meer door hen wegwijs te maken in de nieuwste Microsoft-tools die onderwijzen aangenamer en makkelijker maken.

Ben Moors
Artikel

Ben Moors maakt carrièreswitch naar 3D-tekenaar dankzij SyntraPXL