Voltijdse dagopleiding Slagerij (duaal)

€ 205.00 incl.
€ 169.42 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding Slagerij (duaal)

Is werken in een slagerij spek voor jouw bek? Of wil je liever je eigen baas zijn? Met dit duale leertraject leer je de kneepjes van het vak..

€ 205.00 incl.
€ 169.42 excl. BTW

In detail

Slager is een echt ambachtelijk beroep. De verwerking van karkassen en deelstukken schrikt jou niet af. Als slager verwerk en bereid je vlees, maak je vleesbereidingen en vleesproducten en informeer je klanten over het volledige slagerijassortiment. Uiteraard heb je ook oog voor hygiëne, je eigen veiligheid en welzijn.
Enkele slagersbegrippen die jij snel onder de knie gaat hebben: uitbenen, pekelen, malaxeren van vlees, larderen, enz.

In deze duale opleiding leer je 4 dagen per week op de werkplek en 1 dag per week op de campus. Omdat dit een duaal leertraject is, verdien je vanaf je start
al een inkomen. Je groei op de werkvloer wordt opgevolgd door je docent en leertrajectbegeleider.

Deze opleiding is erkend door de VDAB.  Ben je ingeschreven als werkzoekende bij VDAB, dan kom je in aanmerking voor heel wat financiële voordelen. Zodra de VDAB je deelname aan deze opleiding goedgekeurd heeft mag je starten met de opleiding. Ontvang je een uitkering van RVA, dan kan je een vrijstelling van beschikbaarheid van VDAB krijgen en behoud je je uitkering tijdens de opleiding.

Ga dus eerst langs bij een VDAB werkwinkel of bij jouw VDAB trajectbegeleider als je deze opleiding wil volgen.  Meer informatie vind je hier: www.vdab.be/vrijstellingen/erkend

Wist je dat je bij SYNTRA Limburg ook op kot kan? Ontdek hier meer.

Jongeren of volwassenen met een passie voor het slagersvak.
Om tot de cursus te worden toegelaten moet de kandidaat lichamelijk geschikt zijn om het beroep uit te oefenen.

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?

Uitbenen, uitsnijden, afwerken van karkassen en stukken vlees
Stukken verdelen volgens hun classificatie en aard
Maken van vleesbereidingen, eenvoudige vleesproducten en eenvoudige gerechten
Snijden en verpakken van stukken vlees
Presenteren van vlees in de toonbank
Bestellingen opnemen
Klanten informeren over het assortiment
Verkopen in de winkel 
Voorraden opvolgen
Bestelbonnen opmaken

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.